Какво пазарувах тази седмица? Напиши и/или покажи.

• 4 150
  • 42
  •   1
Отговори
# 15

Това е от кауфланд от пазара нямам бележка, но ягоди, банани, портокали, домати краставици, лук, чушки, кашу.
От Лили бронзант на NYX, фон дьо тен Essences, един праймър, една маска за лице.
От Спиди 2 неща на авант, измивен гел, и един серум за лице, маратонки на детето.
Долу от магазинчето един сок, 2 барчета, цигари. Това е за днес....

# 16
Днес купих малко домати, цена 5.60 лв/кг., излязоха 7.30 лв, и малко сирене, една малка вакуумирана опаковка към 300 гр. на цена 7.65 лв.

# 17
Забравих да добавя, че ползвам лоялни програми, с които трупаш точки с всяка покупка и после се натрупва сума, която превръщам в продукт при следваща поръчка.
Въобще в тези тежки икономически времена цепя всичко на 3, не на две 😀. И в никакъв случай не се поддавам на импулси и излишни покупки. Храна не изхвърлям, това също е много важно за едно домакинство - да се купува точно толкова, колкото ще се изяде.

# 18
Днес купих малко домати, цена 5.60 лв/кг., излязоха 7.30 лв, и малко сирене, една малка вакуумирана опаковка към 300 гр. на цена 7.65 лв.
При нас има едно пазарче доматите 2.60лв за килограм, краставици 2.60лв за килограм ходим цяла зима там да пазаруваме и не са били над 3.50 лв за килограм доматите и краставиците. За Пловдив става въпрос.

# 19
Не съм виждала тук домати и краставици  за 2.60 лв. Заради детето купувам и под 4 и нещо не са били нито краставиците, нито доматите, като доматите за 4.50 лв. бяха много дървени последния път като купих, дъщеря ми ги яде обелени, и като рекох да ги обеля, и на вид бяха бели и твърди. Тия за 5 и нещо поне имат някакъв сок и се дъвчат.

# 20
От този пазар си пазаруваме редовно от години, не е точно до нас, та ако няма там взимам от пазара до нас, на който са над 6лв, еми еднакви са. Тези от 2.60 са си супер имат и сок, но не съм ги белила никога.

# 21
Не съм виждала тук домати и краставици  за 2.60 лв. Заради детето купувам и под 4 и нещо не са били нито краставиците, нито доматите, като доматите за 4.50 лв. бяха много дървени последния път като купих, дъщеря ми ги яде обелени, и като рекох да ги обеля, и на вид бяха бели и твърди. Тия за 5 и нещо поне имат някакъв сок и се дъвчат.
Напълно съм съгласна. Все по-трудно става да си намерим качествени продукти.
Вече ми идва на терасата да си засадя от всичко по малко 😁😁😁😁
Иначе Днес минах на бързо през Била и взех червено грозде 3 кг или общо 6 кофички по 500гр.
Исках свеж карфиол, но не успях да си намеря и трябваше да се задоволя със замразен 🙂
Взех също моркови и тиквички.
Моцарела-мини и няколко кофички кисело мляко.
Бадемово мляко и яйца взех също.
Миналият месец беше много натоварен за мен и прибягнах до пазаруване в някои платформи . Доволна съм, но плодове и зеленчуци не съм се доверила да поръчам. Иска ми се да си ги избера, ако щеш дори по големина(например ябълките- когато ги взимам за печене, за щрудел, за плодова салата, за пълнене или карамелизиране, големината е различна). Интересно ми е дали някоя от вас има опит с поръчка на плодове и зеленчуци от тези платформи.
Здрави и щастливи бъдете, мили мои! 🎀

# 22
Пазарувахме от местен неделен пазар, където има градински и домашни неща в региона. Обикновенно взимаме сезонни плодове, зеленчуци, мед, останалата туршия от зимата, кисело зеле, сланинка и домашно месо, яйца, козе масло и мляко. 
В провинцията най-големия плюс е, че всичко е домашно и то се вижда, защото видът на плодовете и зеленчуците не е като във големите магазини.
Понякога също взимаме тахани от ядки, домашно вино от боровинки и малини, сладко от тиква, диви ягоди,  от смокини, лютеничка и люти чушки пресни, буркан с жилирано свинско.

Ниа, страшно много харесваме този пазар.
За жалост не можем да го посещаваме толкова често, колкото ни се иска, защото живеем в София.
Последно бяхме в Банско почивните дни в началото на март и си купихме картофи, млечни продукти, вино.
Един от продавачите ме нарече "невесто" и ми стана много приятно.
Хареса ми много повече от "госпожо".

# 23
Напазарувах ново стъкло за колата, че някой го беше счупил 😅😅
Ще минавам през лидл, че в другата тема разказват за някви много хубави намалени сосове, та ще се запася (ако са останали). Иначе последната седмица поръчвам от ebag, основно чери домати и други продукти за салата и за таратор, тази седмица си нося на работа лаваш и си правя сандвичи с него, много добре ми идва.

# 24
Пипилота, кои сосове визираш?

# 25
Скрит текст:
От тези, този и онзи за хамбургери мн ги похвалиха

# 26
Скрит текст:
От тези, този и онзи за хамбургери мн ги похвалиха
Супер са тези сосове. Редовно си купувам...Така ми отваря апетита, че ми идва да си го изпия от бутилката 😁 Шантава работа.
Иначе сега сериозно: надявам се всичко с колата да е наред.

# 27
Благодаря 💕, наред е, момчетата бяха супер бързи, за един ден я оправиха (и то точно малкото триъгълно стъкло на вратата, те са гадни за сменяне).  Снощи както планувах едно, така през деня ми замириса тук от нечия храна и бързо промених плана за уикенда - нещо с пушени гърди ще готвя.
Сутринта минах през била и взех панетоне, че на мъжа му е любимо точно това намаленото в момента. Имаше и намалени от миксовето салати и чери домати, и от тях взех.

# 28
Все още живея сама. Пазарувах сигурно за последно само за себе си -  10 броя пилешки крилца с бутчета, 1 разфасовката  телешко месо за готвене, салата айсберг, пресен лук, 1 кутия бяло саламурено сирене, 4 тиквички, домати и краставици от определен човек на пазара, който никога не продава дървени домати, 3 банана и 1 шоколад, кило картофи. Ще ми стигнат за 1 седмица, друго не ям, сам хляб и Минералната вода ще купувам, после се връщам в другия апартамент и там ще е различно.

# 29

Напзарувах за детето, малко за мен, за ММ. Седмичния пазар за хранителни продукти днес, а вчера и две раници за мен и малкия, че заминаваме на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт