Какво пазарувах тази седмица? Напиши и/или покажи.

• 3 894
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте.
В тази тема ще пишем и показваме количките си за пазар. Аз утре отивам на голям пазар по веригите и ще се отчета. А вие какво пазарувахте?

# 1
Това е супер досадно занимание за повечето хора. Имаше някакво приложение, където си маркираш продуктите от седмия пазар по баркода с телефона, та получаваш някакви точки и награди срещу тях. След няколко седмици ми писна да маркирам. Ако трябва и да ги изписвам, или да ги снимам, ще откача.

# 2
Тъй като сезона на туршиите и киселото зеле отминава, сега започваме да пазаруваме други продукти за салата - Спанак, айсберг, домати, зелен лук, маруля... Иначе, натурален сок, червена леща (за крем супа от леща), кисело мляко (вкъщи много се яде), рулца от раци (правя много готина салата с тях), течна сметана за готвене, плодове.

# 3
Според мен авторката избърза с един ден, за участие в новата #BGMлоялнапрограма.

Това, което кукумицинка сподели за въпросното приложение, за сканирането на касови бележки и всички продукти, от ежедневното пазаруване...издържах точно четири месеца. Провеждаше се от една социологическа агенция и бонус точките даваха възможност да се обменят за много добри награди. Но...счупи ми се телефонния апарат, купих си нов и когато прехвърлях приложенията, вече не успях да активирам на новия апарат приложението. Не ми съдействаха от агенцията и се отказах.

# 4
  • Най-красивата страна
Пазарувах в неделя.
Млечни продукти-кисело мляко,прясно мляко,
сирене-бяло,синьо,крема,топено,Бри
Краве масло
Кашкавал
Луканка и филе
Картон яйца
Кори за баница
Зеленчуци-марули,пресен лук,домати,краставици,червени чушки,тиквички
Замразени-грах,царевица,броколи,спанак
Плодове-цитруси и ябълки
Гъби -печурки и кладница
Месо-свинско,телешко и пилешко
Кафе,чай,сокове
Салфетки,домакинска хартия,мокри кърпи,носни кърпи,
Бисквити,пуканки...

Прах за пране,веро,омекотител,шампоани,сапуни,препарати-купувам от Турция и имам за още два месеца.
Черввена и жълта леща,подправки-също.

Брашно,захар,олио,боб,ориз,елда,булгур -купувам веднъж месечно на едро от тук.

# 5
Тъй като сезона на туршиите и киселото зеле отминава, сега започваме да пазаруваме други продукти за салата - Спанак, айсберг, домати, зелен лук, маруля... Иначе, натурален сок, червена леща (за крем супа от леща), кисело мляко (вкъщи много се яде), рулца от раци (правя много готина салата с тях), течна сметана за готвене, плодове.
Леле...ето, че открих една сродна душа 😁Сякаш моят списък е "копи-пейст" на твоя🙂
Аз взех буркан фъстъчено масло и буркан мед. Харесах и един слайсиран италиански салам тип бразеола. И мъфини от топлата витрина😄

# 6
  • София
Страшно любима ми е темата з готвенето. Там е ясен смисълът. Черпя идеи какво готвят другите и не умувам дълго какво да готвя и аз.
Темите със сполучливите и несполучливите покупки също е полезна.
Обаче не разбирам какво идеи мога да почерпя от това какво си е купил някой друг, който има различни навици и нужди от моите.
Иначе ходих преди малко да си купя гащи. Обикновени памучни бикини. Няма да ги снимам.
От вериги не пазарувам.

# 7
  • Банско
Пазарувахме от местен неделен пазар, където има градински и домашни неща в региона. Обикновенно взимаме сезонни плодове, зеленчуци, мед, останалата туршия от зимата, кисело зеле, сланинка и домашно месо, яйца, козе масло и мляко. 
В провинцията най-големия плюс е, че всичко е домашно и то се вижда, защото видът на плодовете и зеленчуците не е като във големите магазини.
Понякога също взимаме тахани от ядки, домашно вино от боровинки и малини, сладко от тиква, диви ягоди,  от смокини, лютеничка и люти чушки пресни, буркан с жилирано свинско.

# 8
Аз всъщност следя една тема ли, не знам как се казват в Реддит - хора от явно цял свят споделят снимки на покупките си, къде са пазарували и за каква сума. Интересно ми е да гледам какво се случва по света.
За България обаче не знам доколко има смисъл. Евентуално ако някой ходи до Гърция/Турция да пазарува изгодно, та да идем и ние...

# 9
Пазарувахме от местен неделен пазар, където има градински и домашни неща в региона. Обикновенно взимаме сезонни плодове, зеленчуци, мед, останалата туршия от зимата, кисело зеле, сланинка и домашно месо, яйца, козе масло и мляко. 
В провинцията най-големия плюс е, че всичко е домашно и то се вижда, защото видът на плодовете и зеленчуците не е като във големите магазини.
Понякога също взимаме тахани от ядки, домашно вино от боровинки и малини, сладко от тиква, диви ягоди,  от смокини, лютеничка и люти чушки пресни, буркан с жилирано свинско.
Супер. Аз също много харесвам домашната храна и винаги се старая да си набавям такава. Често си пътувам до близките селца на лов за истинска храна.

# 10
  • София
Много са модерни такъв тип влогове. Пълно в с влогъри, които снимат как, какво, къде и за колко пазаруват.

# 11
Много са модерни такъв тип влогове. Пълно в с влогъри, които снимат как, какво, къде и за колко пазаруват.
Да. Гледам много от тях. Чуждестранните ги гледам и ми е интересно по отношение сравняването на цените и чисто и просто оцеляването с определен бюджет, имайки предвид събитията напоследък
Иначе за протокола днес от Кауфланд: бейби ананас чета, авокадо, прясно мляко, скир, зеле и моркови.

# 12
Пазарувам един път седмично, отделно поръчвам трайни продукти онлайн.
Вчера взех зрели сирена - провалоне, пепър Джак, чедър, бяло саламурено сирене, топени сиренца, кутия хумус с печени червени чушки, няколко кутии с къпини, боровинки, малки разноцветни сладки чушки, чеснови крекери, кашонче скир с ванилови зрънца, яйца, прясно мляко, сметана за кафе, стек вода, паста няколко пакета в различни форми, сос за паста, протеинови барчета, мая за хляб, домати, пресни миникраставички, кутия пакетчета ядки микс, бадеми, свинска кайма, пресни наденички, пакет хлебчета, мрежа портокали, няколко връзки с банани, пакет круши.  2 големи туби течен препарат за пране, туба омекотител, кутия клечки за уши, флакон с таблети биотин. Може би нещо пропускам.
Днес дойдоха поръчаните от мен 4 кг. кафе на зърна, едно голямо Пенетоне с шоколадови капки и два буркана зелено песто.

# 13
Толкова много продукти наведнъж как ги носите, с кола и помощник предполагам.

# 14
Толкова много продукти наведнъж как ги носите, с кола и помощник предполагам.

Със съпругът ми, живеем в къща, ползваме неговия пикап, специално пригоден за пазар с отделения в багажника.
4-ма души сме, от които синът ми е най-голям консуматор, вечно гладен.
Пазарувам основно от верига за покупки на едро, обичам да имам и запас от трайни продукти.
Прането е всеки ден по много, разфасовките са големи и това ме устройва, защото бързо ги изразходвам. Но живея в чужбина, когато съм в София не пазарувам толкова, тъй като се прибирам за кратко, няма какво да съхранявам и къде,  и няма толкова големи разфасовки с продукти.

Общи условия

Активация на акаунт