Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 19 604
  • 335
  •   1
Отговори
# 150
При педиатърката сме я водили 3 пъти.Иначе имаме вече 2 разходки с количката.Тази седмица обаче пропуснахме,защото беше доста студено тук .Надявам се от следващата седмица пак да излизаме.

# 151
Кърмиш или се цедиш?

Честита Кая! Прекрасно име! Нека само да и носи хубави неща! на мама бързо възстановяване!

На мен ми намаля кърмата. Май ще е до там.

# 152
Кърмиш или се цедиш?

Цедя, то той не се и наяжда с кърма и става ад вкъщи. Не всичко е на всяка цена, колкото толкова. Сега има млека поне, мен са ме хранели с разбито кисело мляко. Няма да стане по-малко човек, ако не яде кърма. Явно не е и хранителна моята.

Здравейте
Вие вече изкарвате ли вашите бебета и по колко време?
Аз моето го изкарвам на 20 дена сме но смятам че времето е хубаво и плюс това я обличам добре и количката е добре затворена. Почнах да я изкарвам от 15 ден.

Ние завчера излязохме до педиатърката, то даже с автобуса. Днес излязохме два пъти из квартала да свършим работа.

# 153
Пак съм аз
Моето бебе се подсече смених памперсите след като се подсече ползваме мокрите кърпи на Лидл 100% вода които са за бебе.
Ползвахме на мустела крема после на судо крем и сега взехме Бочко .
Вие какво използвате вашите бебета подсичат ли се ?

# 154
Пак съм аз
Моето бебе се подсече смених памперсите след като се подсече ползваме мокрите кърпи на Лидл 100% вода които са за бебе.
Ползвахме на мустела крема после на судо крем и сега взехме Бочко .
Вие какво използвате вашите бебета подсичат ли се ?

При мен с Бочко се подсече. Сега ще пробвам Судокрем.

# 155
И с предното бебе и сега ползвам спрейчето на Джинджира алба бебе. Ползвала съм и бепантен също, но спрей е доста по-удобно, а не да мажеш с пръсти всеки път.

# 156
Честита радост, Maze_girl 💝

Днес се роди и моята първородна дъщеря 🫶🫶🫶🫶💝💝💝 с планово секцио в 38+6гс. 🌹🌹🌹🌹 Първа пролет донесе смисъл на нашия живот занапред 🍀

П.п.Оказа се ненужно притеснението ми, че върви дребна - дъщеря ми е 49 см и цели 3330 гр 🫶💝

Желая на остaващите до края на месеца да запазят спокойствие и търпение, защото най-хубавото тепърва предстои 😍

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 19:55 от bonibon_

# 157
  • Сливен

Днес се роди третото ми детенце. 3190, 50 см. Вчера на ехографа я измериха 3130. Както споделих по-рано, постъпих на 14ти с болки, но не много силни на 5 минути. На другия ден спряха и в неделя се прибрах. Нямах  контракции до днес. Най- много 2-3 леки в денонощие. Вече се примирих, че няма да имам рибки. Щъках си из нас последните дни. Вчера се разхождах, бях на танци да видя моите възпитаници. Даже показах "мечешката" някое и друго движение. И днес реших да се поразходя към 12 часа. Имах 2- 3 контракции преди да изляза, но не обърнах внимание. Вървя си аз по главната в Сливен с цел да крача за по- бързо и леко раждане, обаче усещам болки на 4-5 минути. Отидох до едно място да си взема за хапване. Но много  ми се пишкаше и реших да мина през апартамента на баща ми, че е наблизо. Да си хапна, изпишкам и почина и после да се прибера . Болките не спират. Беше около 13 часа. Почнаха хаотично на 1 минута,  на 2, на 3, и предимно на 1. Вървя, сменям позиции,  не бяха силни, с продължителност 30 секунди, но на често. Говорих с брачедка ми по телефона да й споделя как се чувствам. По едно време потече нещо от мен( в болницата казаха, че не са води, а течение), придружено с розово. Звъннах на мъжа ми  да идва с багажа. В 14:15 бях в болницата. Към 14:30 ме прегледаха с 4 см разкритие. Още не бяха силни болките. Пуснаха тонове. Към 15:00 почнаха да изтичат води. Преместиха ме в една стая. Почнаха по- силни контракции. Една 14 годишна в съседна стая така ви, вряка и кряка, че ме беше срам "ох" да кажа. А тя преди мен дошла и много вика. Ама май имаше система. На мен не ми сложиха. Биха ми инжекция бусколизин , нош па и още нещо. С всяко изтичане на вода болките ставаха по- силни. Но си мислех, че едва се започва. През цялото време се движех на контракциите , масажирах кръста. Сигурно само 10 бяха много силните. На последните две усещам, че ме напъва. Викам акушерката - 6 см. Още ти е рано да напъваш ми казват. Обаче на следващата или по- следващата не помня, почнаха напъни и те като ми ги чуха, разбраха. Качват ме на магарето. Акушерката казва, не напъвай, ще се разкъсаш. Аз се извинявам, то само си идва, опитвам се да контролирам, колкото мога. Напънах хубаво излезе главата , после цялото бебе. Родих в 16:30. Точно около час силни болки . Без система. Огромна разлика е системата и естествения процес. Предните ги раждах дълго с окситоцин.  Беше ад накрая. Сега родих бързо и леко. Имам 2 вътрешни и 2 външни шева, защото от 6 на 10 см и малко се разкъсах. Но и с предните ми 2 раждания имах пак по 2 шева.  Бебка е в неантология, утре ще ми я доведат. Добре е. И аз съм добре. В 19 вече крачих по коридорите.
Успешно раждане и бързо възстановяване на бъдещите попълнения.

# 158
Честито на всички нови бебенца. Да са живи и здрави и бързо възстановяване и изписване.
Аз искам да питам тези които родиха, трябва ли да се подава нещо.при работодателя за преминаване към майчинството или то се прави от работодателя след последния болничен. Не мога да си спомня как стоят нещата?

# 159
Първо болничен от болницата, после от ЛЛ и накрая се пише Завление до работодател за отпуск по майчинство.

Честито майчета, с много инат и любов да се грижите за бебенцата и не се подавайте на паника и сълзи.

И аз моето първородно бебе го захраних с Нан че беше недоносен, а по късно с кисело мляко. 😉

# 160
Привет момичета! Минавам само да кажа , че на 19.03 се роди и моето момиченце Берен! Родих нормално за 2 часа 😊🌸

# 161
При мен след като изтекат болничните ,работодателя ще подава документи за майчинството.Сега ми върви 45 дневния болничен след раждането и след това започва майчинството.

# 162
И аз не помня предния път да съм подавала сама нещо. Май работодателя има грижата.аз също съм в 45 дневния от 17.02.
Имам един превод за 10 дни, които предполагам че са за февруари и след това за март все още нямам. И при други ли е така?

# 163
И аз не помня предния път да съм подавала сама нещо. Май работодателя има грижата.аз също съм в 45 дневния от 17.02.
Имам един превод за 10 дни, които предполагам че са за февруари и след това за март все още нямам. И при други ли е така?

Аз имам вече няколко превода,но ме е яд че нямам пин код за НОЙ да проследявам какво ми превеждат,а с малката няма как да отида до там

# 164
Честито на всички мами! Нека децата ни да растат здрави и щастливи! И бързо възстановяване.

Аз имам вече няколко превода,но ме е яд че нямам пин код за НОЙ да проследявам какво ми превеждат,а с малката няма как да отида до там

Виж с ел подпис. Аз така изкарах моя. И с Евротръст трябва да стане.

Общи условия

Активация на акаунт