Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 19 599
  • 335
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря Биби, ще видя за този дозатор, грам не се бях сетила предварително да го помисля. А неща за смяна на памперс и тн дали има смисъл да помъкна? Допълнителни дрешки?
Айде станах психомайка 😂

# 136
  • Сливен
По принцип е хубаво винаги да се носят един кат дрехи резервни, подложка,2- 3 памперса,  мокри кърпи и храна, както каза Биби доза мляко и предварително преварена вода в термос. Аз не съм ползвала дозатор, защото беше само на курма до 6 месец. После ползвах контейнерчетата за кърма на Авент и там си слагах предварителна доза мляко и имах в количката стъклено шише с топла вода в термочанта с място за две шишета. Ако бе много вряла я смесвах с хладка. Не се знае какво ще се наложи и 15 минути, след като сме излязли. Simple Smile

# 137
Честно казано не знам дали коликите започват чак след 20-ти ден. При баткото със сигурност започнаха по-рано. Явно и Сами го хващат вече. Днес от 12.30 до 17.30 е спал общо 40 минути. Превива се и реве. Затоплям корема, правя масажи, давам Еспумизан без ефект. Заспива за 10 мин и пак се започва. А аз се чувствам безсилна, че не мога да му помогна. Сега пак се унася, но като му чувам корема как къркори сигурно ще е за кратко.

# 138
Честно казано не знам дали коликите започват чак след 20-ти ден. При баткото със сигурност започнаха по-рано. Явно и Сами го хващат вече. Днес от 12.30 до 17.30 е спал общо 40 минути. Превива се и реве. Затоплям корема, правя масажи, давам Еспумизан без ефект. Заспива за 10 мин и пак се започва. А аз се чувствам безсилна, че не мога да му помогна. Сега пак се унася, но като му чувам корема как къркори сигурно ще е за кратко.

Биби, съчувствам ти, ние имахме няколко такива серии по 4+ часа да реве и това доведе само до мой рев, ММ не знае какво да ни прави вече.

# 139
Нашите колики се оказаха глад. Неонатоложката ни каза, че колики толкова рано нямало. Ние давахме абиколикен и сега колийф. Мрънка си, като трябва да ака.

Аз съм с мастит. Вече не знам кой пореден ден. Знам 7, пети ден антибиотик, непрекъснато висока Т, треска. Не мога и не мога да изкарам застоялото мляко. Не знам вече и аз къде се намирам. Толкова пъти вече бях на ръба, скъсах се да рева от болка, безсилие, отчаяние. Много внимавайте как стимулирате, цедите и т.н. 

Хич не ни потръгна кърменето. Първата седмица вкъщи явно не му е било достатъчно, беше качил много малко, после се почна сагата с меренето преди и след храненето и дохранване с АМ, зърната много ме боляха, той всмукваше като спагет. Направих консултация, казаха ми да стимулирам с помпа, после обаче стане запушването. И ето ме сега, от миналата сряда ходене по мъките. Зеле, картофи, студени компреси, помпа, сега чакам за рехабилитация. Някакъв ужас е. Не мога да си гушна детето от простотии. Мама дойде да помага.

В болницата ме цедиха на ръка и явно това стискане там си дава отражение. Ама като съм.тъпа и не се избрах правилната акушерка, така ще е.

# 140
И аз си поревах преди малко. След 5 часов рев заспа преди половин час, а трябва да го събуждам за хранене. И докато пиша ми иде да ревна пак. Предните дни се чувствах много щастлива и спокойна.  Обаче днес вече съм доста изнервена. В болницата са ни метнали всички момичета с нормално раждане да стоим 5 дни вместо 3. За мен си измислиха, че бил малко на кислород, а той изплака веднага и всичко беше наред.Имам позната медицинска сестра в неонатологията и една акушерка също. И двете ми намекнаха, че го правят за да усвоят клиничната пътека на бебетата. Всички изследвания предните дни бяха добре и нямаха причина да ни държат. Чакам да дойдат да ми кажат как са изследванията от днес и дали ще си ходим утре, че съм тук от събота сутринта.

# 141
И аз си поревах преди малко. След 5 часов рев заспа преди половин час, а трябва да го събуждам за хранене. И докато пиша ми иде да ревна пак. Предните дни се чувствах много щастлива и спокойна.  Обаче днес вече съм доста изнервена. В болницата са ни метнали всички момичета с нормално раждане да стоим 5 дни вместо 3. За мен си измислиха, че бил малко на кислород, а той изплака веднага и всичко беше наред.Имам позната медицинска сестра в неонатологията и една акушерка също. И двете ми намекнаха, че го правят за да усвоят клиничната пътека на бебетата. Всички изследвания предните дни бяха добре и нямаха причина да ни държат. Чакам да дойдат да ми кажат как са изследванията от днес и дали ще си ходим утре, че съм тук от събота сутринта.

Радвай се, че са поне 5, нас неоснователно ни държаха допълнителна седмица освен седмица в която имаше някакво лечение. Но напълно те разбирам, вчера и аз си поревах. Пожелавам ти утре да ви изпишат. Горе главата, малко остана!

# 142
Аз първата седмица в нас всеки ден се ревах и то по едно и също време на деня, мислех че е нещо и хормонално...нормално е, хора сме ❤️
Минавам да кажа само, че за колики при нас най-действа затопляне със сешоара, поне като е критично положението засега я успокоява🍀

# 143
  • София
Честита Първа Пролет, момичета!  Flowers Hibiscus

Днес се появи и нашето момиче - Кая, 3350 гр., 50 см Simple Smile
(1 ден преди термин)

Поздрави на всички вече родени сладури и техните майки и късмет и леко раждане на очакващите!

# 144
🩷Честита Кая🩷 - да расте здрава и много да ви радва. Леко възстановяване.

# 145
Да е честита Кая Sparkling Heart
Леко възстановяване на мама Flowers Tulip

# 146
Здравейте
Вие вече изкарвате ли вашите бебета и по колко време?
Аз моето го изкарвам на 20 дена сме но смятам че времето е хубаво и плюс това я обличам добре и количката е добре затворена. Почнах да я изкарвам от 15 ден.

# 147
Ние още не сме излизали на разходка. Даже не ми е ясно как бих могла да организирам да са наядени и сухи по едно и също време, за да се организираме да излезем с количката. Постоянно някой мрънка за нещо и това за сега ми се вижда мисията невъзможна.
Здравейте
Вие вече изкарвате ли вашите бебета и по колко време?
Аз моето го изкарвам на 20 дена сме но смятам че времето е хубаво и плюс това я обличам добре и количката е добре затворена. Почнах да я изкарвам от 15 ден.

# 148
Един път за педиатърката излезнахме и втория път, когато навън беше 26градуса. Спа през цялото време. Бях си взела изцедено мляко, но така и не се стигна до това да ѝ го дам. Преди да излезем сука някакво време и явно после от возенето се унесе.

# 149
Честита Кая! Прекрасно име! Нека само да и носи хубави неща! на мама бързо възстановяване!

На мен ми намаля кърмата. Май ще е до там.

Общи условия

Активация на акаунт