Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 19 574
  • 335
  •   1
Отговори
# 180
rozi4ka222 при мен нямаше нищо такова. Дори бях нередовна накрая. Сама си питах и за клизма. Учудих се, че вече не правят, даже ми казаха , че ще направят щом искам. На момичето в моята стая не са й правили. Но съм чувала, че при някои се появява разстройство преди раждане. Честно да ти кажа нямах абсолютно никакви по-различни симптоми, които да ми подскажат, че раждането наближава.

# 181
Здравейте, мами! И аз да се присъединя с бебе Николай, роден на 3ти март.
Имам едно въпросче. Някой запознат ли кои са ваксините, които се слагат на бебе на 2 месеца? Имам дете на 3 г., на което му слагаха Синфлорикс и Хексацима. Но сега личната лекарка ми каза, че били нови ваксините.

# 182
Учудвам се, че има затишие в групата и не коментираме какво става с бебетата Heart Eyes Пишете как сте, как са бебетата. Ще изчакам още малко да родят всички момичета и ще прехвърлим темата в Родени 2025.

Има ли бебета , които повръщат след хранене? Самуил е предимно на АМ, давам понякога да суче, но определено ми е по-малко кърмата този път. Той е на 12 дни и досега не е повръщал. Първите дни пиеше млякото бавно, но напоследък е доста лаком и много бързо изпива млякото. Усещам, че гълта доста въздух, после уж го оригвам, но се случва след час пак да се оригне 1-2 пъти Днес повърна 2 пъти след 2 различни хранения. Ако се повтори ще отидем при лекарката, но се чудя от бързото изпиване на млякото или е рефлукс.

# 183
Последните няколко дни и моето момче изсмуква млякото за норматив и въпреки оригването почти всеки път повръща по малко. Аз си го обяснявам с бързото ядене. На АМ е понеже нямам почти никаква кърма. За което се чувствах виновна, но започнах да се примирявам.

# 184
А случва ли се да кашлят при вас? При нас почти на всяко хранене кашля някак, а и както си лежи се прокашля често. Случва се не винаги да успея да я оригна и се чудя да не е заради това.

# 185
А случва ли се да кашлят при вас? При нас почти на всяко хранене кашля някак, а и както си лежи се прокашля често. Случва се не винаги да успея да я оригна и се чудя да не е заради това.

Освен,че кашля и киха също

# 186
При нас денят днес беше наситен - първо по обяд повърна на фонтан и през носа, защото май я бяхме прехранили пак 🥲 Много се стресирах. 

След това реших да излезем за първи път на разходка навън с количката - беше супер, 10/10. Осъзнах че откакто се върнахме вкъщи преди 12 дни, бях излязла само веднъж сама навън да се разходя и то за час за нокти, т.е. пак не се движих супер много. От тогава насам само съпругът ми действа по списъци с покупки и тн навън. Изключвам прегледите, на които трябваше да ходим, защото то си е от вкъщи до колата, до кабинета и обратно.

Като се прибрахме от разходка, за първи път я чух истински да плаче от колики, беше ми много мъчно - дадохме днес за първи път Лефакс. И така, приключения...
При мен по време на хранене също се покашля понякога, даже се задавя 😅 редовно си връща по малко храна. Надявам се да я отгледаме без много травми.

# 187
И моето бебе прикашля след хранене. Аз си го обяснявам с това, че млякото се връща нагоре и от това кашлят. Както , като имах киселини, като бях бременна и толкова ми се надигаше, че се закашлях. Между другото мит е за киселините и косата на бебето. По време на раждането 2 часа бях с ужасни киселини, като за последно, защото бебето беше горе. Като родих акушерките казаха: " Имала си киселини, ама бебето няма коса" 😀 И направо се родих без киселините, сега ям и пия неща, които през бременността ме беше страх да ям, защото от всичко имах киселини.

# 188
Ааа Биби вярно, че ние умирахме от киселини по време на бременността и двете 🥹 при мен пък още като тръгнаха да я вадят по време на секциото едната сестра каза "Леле тука колко коса се подава, дайте панделка" и беше едно май бебето с най-дългата черна коса докато ние бяхме в болницата и като я гледах в аквариума с другите бебета 😂 за справка - аз и баща й сме със светлокестеняви, аз даже повече към руса коса 😅 но и аз съм се родила със същия перчем като нея.

Иначе и аз вече се изненадах, че ям неща които преди ме убиваха без проблем, но сякаш толкова си изпатих от някои храни, че сега със много съмнение подхождам преди да пробвам.

# 189
Киселините, запушения нос, болките в ребрата и гърба.....всичко се изпари в момента, в който бебетата се родиха. Киселините не бяха от коса, и двамата са почти без.
От 2-3 дни пропих отново кафе без да ми се гади от вкуса и аромата. Газирано отново не обичам (през бременността основно бях на газирана вода и Фанта).
Ние сме на 20дни и откакто започнаха коликите, единия близнак поне 2-3 пъти на денонощие започна да връща изпитото мляко на фонтан от устата и нослето (заради което изостана от брат си на тегло). Смених го с такова против повръщане и нещата се нормализираха. Иначе и двамата кихат, кашлят, давят се понякога. Основно са на АМ. Имах голямо желание да кърмя, но кърма почти нямам Confused Цедя, когато намеря време, колкото да имат по няколко глътки.

# 190
Колики от ден 5 има при нас, на смесено хранене е - кърмата не ми достига.
Цяла бременост имах киселини от доматите - ами продължават и сега Sad
Много ми идва недоспиването вече Sad а през деня не ми се получава да спя. Моля се, за една пауза от 4часа за сън Simple Smile

# 191
Да, и на мен ми липсва съня. Понякога се улавям как заспивам за минутка права докато храня някой. През деня не намирам прозорец за сън. Когато те спят ползвам времето да свърша нещо из къщи. Повече от два часа сън последно имах в болницата, когато ги взимаха в детска стая за през нощта.

# 192
Някой беше казал, че коликите идвали към 20-тия ден, но моето момче си ги има от първите дни. Добре, че са капките Колийф. Отделно педиатърката ми подари тези капки, които са пробиотик+ Д3 и откакто му ги давам е по-спокоен, пръцка повече и не задържа газове. Отделно започна да ака по няколко пъти, а преди имаше пропуск един ден.
Даже бих казала, че се наспивам вечер. Към 12-1ч. се храни, към 4 се събужда пак, но яде и заспива веднага и после чак в 7-7.30ч. Понякога прави пауза за хранене вечер от 4 часа. В болницата , нямах от тези капки, давах Еспумизан и беше голям рев цяла вечер.
Вчера обаче цял ден почти не беше спал. За целият ден 2-3 пъти по 15 мин. Чак към 16ч.заспа до 20ч., като го събудих за едно хранене.,но си продължи съня. След къпане винаги спи 4 часа, снощи обаче не заспа и беше голям рев до 00.30ч. Просто не можеше да заспи и явно го болеше корема. Нахраних го въпреки, че бяха минали 2.5часа и заспа. Спокоен е, но хванат ли го коликите нито масаж, нито затопляне помагат.
И да похваля белият шум. Пускам му го от ютуб и много се успокоява, понякога го приспива дори.

# 193
Аз от едната крайност минах в другата - имали ли сте усещане за твърдост в едната гърда и наранени зърна? Мисля, че прекалих със цеденето с помпа и вчера и днес супер много ме болят зърната, а днес отстрани на едната гърда имам и като втвърдяване. Съветите са добре дошли

# 194
И аз бях така, като при мен беше станало червено и болеше много. Личната ми каза комперси с риванол и имаше ефект. Аз тогава бях цедила, но не много, а колкото за едно хранене, понеже трябваше да изляза. Като се върнах го беше изяла и заспала, а гърдите ми твърди и пак цедих, но малко, обаче явно нещо е станало тогава. Четох, че е възможно да е станало при мен, като съм пропуснала хранене. С каката предимно се цедях за всяко хранене и пак така ми ставаха много твърди, но не и червени, защото тогава пък бях направила хиперлактация - стимулирах произвеждане на повече мляко от необходимото, не знам как стана така и понамалих цеденето и се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт