Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 164
  • 596
  •   1
Отговори
# 525
Минавам и аз за бърз отчет, днес видях 86.. и 900, но видях 86. Ходих до ендото, Изписа ми глюкофаж 1000 към мунджарото. След 5 дни стават 2 месеца и съм свалила 3 кг за втори месец прием. Вдигнах на 40 клика, тъй като на 30 не усещах вече ефект. Пусна ми контролни изследвания и ще ги правя тези дни. Чувствам се добре. Последните пъти умишлено ползвах по-дълги игли и имам реакция на мястото на инжектиране. Всичко над 0.6 прави реакция при мен, появява се на 2рия ден и изчезва след 3 4 дни. За сега съм си поставяла само в корема. На 27.10 ще се меря със см.
За инсулиновите спринцовки, не боли. Аз мисля, че сложих с 1.3.. няма драма, нищо не се усеща. Ако усетя, просто бода на друго място. Приемам по 1300 калории горе долу. Гледам 1во протеина да си набавя.

# 526
Браво за резултата!

Аз досега и при трите обождания си докарах синини с малките 4 мм иглички. Последната си беше доста сериозна и още се вижда седмица по-късно. Поставям само в корема по препоръка на ендокриноложката ми.

# 527
Здравейте, моля който е на 10мг да сподели в период от 2-3 месеца, какъв му е резултата. Вече съм 2 месеца и половина и съм -11кг. От2 седмици съм на 10мг.

# 528
Здравейте, момичета! Да дам отчет как се движат нещата при мен. Днес поставям 4-та доза 2.5 мг и килограмите досега са -5.8, което звучи уау за 3 седмици, но реално имам по 1,5 кг на седмица и повечко първата, заради преяждане и тъпкане като за последно преди да започна мунджарото. 😅
Честно казано очаквах да са повече, предвид че имам да свалям 45 кг., и в комбинация с мунджаро започнах и прием на метформин, който преди това не пиех.. Но пак съм доволна, не мога да се оплача.

Food noise си имам, просто не ми къркори корема. Мога да ям спокойно и по-големи порции. Последната седмица имах лек запек, но не беше кой знае какво.

Другата седмица ми предстои да си сложа златната доза и отсега се филмирам, гледайки иглата на спринцовката, която си взех 😄 Тъй като съм малко бъзла исках да ви питам какви спринцовки си взимате, аз успях да намеря такива само с игла 13 мм. Някаква идея къде да намеря по-къса?
Намерих в Амазон, но тя доставката е по-скъпа от самите спринцовки.
Открих и тези в емаг ( https://www.emag.bg/komplekt-50-insulinovi-sprincovki-1-ml-s-g29 … n=share%20product) Някой дали ги е пробвал, видях мнение, че реално са 13 мм и затова имам съмнения.

Резултатът Ви е повече от много добър, по-добре не си поставяйте нереалистични цели, тези 45кг не сте ги качила за 1 месец, няма и да ги изгубите за толкова време. Реалистично ще Ви трябват около 12 месеца за да ги изгубите.

# 529
Малко да раздвижимммм темичката, как сте момичета?
Тази седмица си сложих дозата по-късно, заради миналата и предозирането. Бях изпаднала в ужас тези дни, че вместо да свалям, кантара беше започнал по няколко стотин грама да повишава цифрите, ноооо ми дойде месечната "муза" и рязко за ден-два спадна с 1.6кг. И така от началото на терапията и първата доза на 6.06.2025г. до днес съм -18кг. До желаната цел остават още 11кг., мисля, че тази писалка ще ми стигне за още 1 месец, в това време трябва да посетя и лекаря. Незнам какво ще каже, но наистина силно се надявам да спирам вече, дори и да не съм свалила оставащите напълно кг., защото се притеснявам за страничните последици от дългото прилагане, а и чисто финансово имам нужда от малко отпускане, че не са лев и два, вярно за здравето го правя, но все пак....

# 530
Тази седмица си сложих дозата по-късно, заради миналата и предозирането. Бях изпаднала в ужас тези дни, че вместо да свалям, кантара беше започнал по няколко стотин грама да повишава цифрите, ноооо ми дойде месечната "муза" и рязко за ден-два спадна с 1.6кг. И така от началото на терапията и първата доза на 6.06.2025г. до днес съм -18кг. До желаната цел остават още 11кг., мисля, че тази писалка ще ми стигне за още 1 месец, в това време трябва да посетя и лекаря. Незнам какво ще каже, но наистина силно се надявам да спирам вече, дори и да не съм свалила оставащите напълно кг., защото се притеснявам за страничните последици от дългото прилагане, а и чисто финансово имам нужда от малко отпускане, че не са лев и два, вярно за здравето го правя, но все пак....
С какво се храниш? Това е супер резултат. Днес правя точно 2 месеца. Похвалих се, че съм свалила 3 кг, но гледайки от дата до дата са 2 кг официално. Качих последните 5 дни 1 кг, но е вода, защото няма как да е от храна. Мерих се със см. 3 см от ханша, 1 см от бедрата и 1 см от паласките. В талията нямам разлика Sad, което ме навежда на мисълта, че тоя кг е от задържана вода. Утре слагам следващата доза. Както казах минах на 40 клика на 5мг писалка и вече ефекта ме издържа по една седмица(преди това слагах ден по-рано). Знам, че е нереалистично да очаквам по 5 кг на месец, но как успявате? Колко имате да сваляте? Аз имам 17 кг, докато сваля BMI до 25. Т.е. съвсем не са малко.

# 531
5 месеца стават точно и съм свалила 6.5 -7 кг. Мислех, че ще са повече, но това е положението.
Имам проблем обаче- последните 2 седмици в деня след поставяне на дозата съм с ужасни болки/спазми в корема и стомаха, придружени от разстройство и гадене. Не знам защо се случва това. Ужасно е. Такива болки не бях изпитвала дори и в началото, а и да не кажа че по-принцип не съм. Мога да ги сравня с тежък цикъл, който не съм имала от 20 години. Някой има ли подобни неразположения?
За косопада няма смисъл да говоря…. Страшно е и нищо не помага.
Почвам да се замислям дали да не се откажа Sad Имам неотваряна писалка от 10мг, която ми е за 8 седмици, защото аз съм на 5мг и се чудя сега да продължавам или да спра, предвид че и 740 лева дадох. Но тези спазми и болки сериозно ме притесняват. До уикенда ще размишлявам.

# 532
Скрит текст:
С какво се храниш? Това е супер резултат. Днес правя точно 2 месеца. Похвалих се, че съм свалила 3 кг, но гледайки от дата до дата са 2 кг официално. Качих последните 5 дни 1 кг, но е вода, защото няма как да е от храна. Мерих се със см. 3 см от ханша, 1 см от бедрата и 1 см от паласките. В талията нямам разлика Sad, което ме навежда на мисълта, че тоя кг е от задържана вода. Утре слагам следващата доза. Както казах минах на 40 клика на 5мг писалка и вече ефекта ме издържа по една седмица(преди това слагах ден по-рано). Знам, че е нереалистично да очаквам по 5 кг на месец, но как успявате? Колко имате да сваляте? Аз имам 17 кг, докато сваля BMI до 25. Т.е. съвсем не са малко.

Гледам да ям зеленчуци, плодове, ядки, яйца, млечни, риба, пиле, не ми се яде много, но понякога/рядко ям свинско, телешко в различни варианти. Следя си калориите, не винаги минавам 1200 на ден, но аз нямам абсолютно никакво движение, което ми е голям и основен проблем. Старая се да имам нормален период на сън, поне 6-7часа, алкохол- много, много рядко и то лек, не пуша.
Моят индекс беше 34 или малко над 34, което си е затлъстяване, за да го сваля трябва още килограми да махна от себе си, макар вече да ми казват, че изглеждам много добре, това не означава, че съм стигнала здравословните граници за моят ръст.

# 533
Здравейте и от мен! Аз качих 15 кг за отрицателно време - оказа се ранна перименопауза. След 2-годишна борба с кг. и всякакви диети - зоната, нисковъглехидратна, платени хранителни режими, успях да сваля само 5 кг с калориен дефицит, след което отново спрях да свалям/+спорт през цялото време/. След консултация с ендокринолог и изследвания, ми изписа Мунджаро 2.5. За 3 седмици съм свалила 3.5 кг., но най-хубавото за мен е, че вече имам енергия и не съм постоянно изморена. Целта е да сваля още 7 кг. и от там да продължа със спорт и дефицит, но ще ми останат малко - 4-5 кг. Сега ми изписа 5 мг за следващите 2 месеца, след което каза, изследвания и спиране на лекарството. Аз се колебая дали да не взема 2.5, предвид резултатите досега. Приемам съвети 😊

# 534
  • София
Ако се чувстваш добре на 2.5 няма смисъл от 5 мг, аз бях само две седмици на 5 и ми действаше супер зле и го намалих на 2.5 и така до края. Свалих около 14-15кг за 4 месеца. Можеш да пробваш една седмица на 5 и да видиш как ще ти се отрази

# 535
Ако се чувстваш добре на 2.5 няма смисъл от 5 мг, аз бях само две седмици на 5 и ми действаше супер зле и го намалих на 2.5 и така до края. Свалих около 14-15кг за 4 месеца. Можеш да пробваш една седмица на 5 и да видиш как ще ти се отрази
Благодаря! И аз си мисля, че щом за месец се очертават 4 свалени кг и ми остават 7 няма нужда от увеличаване на дозата. Мисля да пробвам още месец на 2.5 и ако спре свалянето, тогава да увелича на 5.

# 536
  • София
в интерес на истината най-много свалих на 5, обаче корема ме болеше зверски и се наложи да пия и хапчета, не можех нищо да ям и никак не ми беше ок.

Сега бия през седмица 2.5, ей в седмицата в която не бия е зверски глад... имам още доста лекарство в писалката, та докато има ще слагам, че иначе всичко ще върна, кантара е без батерия вече седмици и не съм се теглила хахха

# 537
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Включвам се с въпрос към по-възрастните дами, тъй като взимаме за майка ми Мунджаро - ясно ми е, че метаболизмът и организмът според възрасста са различни, та как се отрази при вас? На 71 год е (174см/153кг), с 2.5 доза започнахме по препоръка на ендото, вече 3та седмица. Борим затлъстяване, висока захар, откъдето и други здр. проблеми. За това време плюс режим е свалила 4кг, ще минем на 5 от другата седмица и се чудех - малко ли е, много ли е сваленото за това време.. Лекарката ни предупреди, че по принцип тя е за по-висока доза и тази няма да й повлияе особено, но трябва да започнем от нея, за да навлезе плавно.

# 538
Здравейте, тези в една локална лаборатория ще ги ..... изкараха ме с инсулин 31 и хома 7! Днес пуснах отново, заедно с изследванията от ендото. Захар 4.75, инсулин 5.36, хома 1.13. Само ме шашнаха. Снощи не съм пила глюкофаж заради изследванията да са уж по-точни. При това положение  изобщо не знам дали да пия глюкофаж. Панкреаса и бъбреците са наред. Смело продължавам. За 2 дни съм близо 2 кг нагоре, но съм в О. Ии вчера тренирах.  Винаги като започна след дълга пауза задържам вода.Днес сложих отново 40 клика на писалка от 5. Не знам дали си въобразявам, но когато я сложа в горната част на корема( 5 см над пъпа) имам чувството, че ефекта е по-силен. В долната част самата мазнина се усеща като на топченца.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:00 от Noway55

# 539
  • София
Не знам дали си въобразявам, но когато я сложа в горната част на корема( 5 см над пъпа) имам чувството, че ефекта е по-силен.
И аз си въобразявам същото. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт