Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 67 739
  • 732
  •   3
Отговори
# 675
За много години на всички, да сте живи и здрави и много минуси на кантара Simple Smile)
Имате ли щети след празниците?
От два дни имам такъв апетит, че чак се плаша от себе си, а си сложих 5 мг на 31ви.
За много години, с по-малко килограми с повече здраве!
От 3 седмици дозата ми е 2.5мг., а от 2 седмици съм отпуск и....поражения много няма, може би до 1кг., а и не съвсем скоро, но предстои и цикъл след 10 дни, та въобще не очаквам движение надолу, по-скоро се надявам да не качвам. Появи се апетит, както и нормалните си пориви за тоалетна, което ме кара да си мисля, че ефекта на лекарството върху мен започва съвсем да отслабва.
Лекарката ми беше изписала 2 дози, като мислех да остана само с 1 до следващия преглед, като си ги слагам по-рядко, но честно казано като виждах, че кантара не помръдва в желаната посока - не посмях и ще купувам още 1. Обмислям да започна да ходя на групови упражнения, за да мога постепенно съвсем да спра с лекарството. Такива са нещата при мен, не мога да се похваля, но и да се оплача особено. Позволявах си по празниците повече неща, не толкова до храни, а от гледна точка на питиета, но...няма как Wink .

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 22:43 от Just а Woman

# 676
За много години!

Пожелавам да топите килограми като сняг на слънце Wink

Аз не можах да преям, въпреки, че последните две дози ги слагах през 10 дена. Действаше си мунджарото. Някъде бях чела, че действа месеци след последната доза. Та имах малко апетит и се възползвах да хапна по-нормално. Кантарът върви надолу бавно. През празничните дни бях доста активна.   Имам 7 последователни дни с по 30 км на ден каране на ски. После няколко дни басейн и разходки. Не мислех, че ще издържа, но се оказах с най-много сили от цялата група. От къде я вадим тая енергия без храна, не знам. От утре пак започвам фитнеса по график. Вчера сложих поредната доза и днес очаквано, не мога нищо да изям. Но взех да свиквам с неразположенията или им обръщам по-малко внимание вече.
А на тези, които си имат апетит след приема на дозата, сигурни ли сте, че лекарството е съхранявано както трябва, че е от аптека и е оригинално? Не мога да си представя да имам апетит след дозата, а вече трети месец ще започна. Тези които не свалят, предполагам също имат апетит и хапват, няма как да не сваляте иначе. Ако лекарството не е съхранявано както трябва, няма да даде резултати.

# 677
  • София
Аз съм имала моменти с апетит, както и такива без никакъв, нищо че е от една спринцовка дозата. До края на третия месец и аз не вярвах как ще ми се дояде,но идва момент, в който организмът привиква и ефекта се усеща по-слабо. Пък и всеки организъм е различен. Има хора, на които изобщо не влияе по никакъв начин.
Аз имам спринцовка и половина от 10мг, която деля на дози от 3.5 (или нещо близо до това) и приключвам с медикамента. В момента съм - 18 кг. За около 5 месеца, зашото спирах след като ми оперираха жлъчката. От известно време съм в нормата за възрастта ми, дори стигнах 57кг, но ще продължа още известно време, накрая пак ще върна на 2.5мг и постепенно ще намалявам до спирането. Поне така ми каза ендокринолог да го спра

# 678
Привет, момичета! Аз съм с поликистозни яйчници от 16-годишна и се боря от години с излишни килограми, малко над нормата за моя ръст, който е 165см. Постоянно свалям и качвам. Въпросът ми е дали някой може да ми препоръча ендокринолог, който би ми предписал Мунджаро? Благодаря предварително!

# 679
  • Burgas, Bulgaria
Всеки ендокринолог би Ви изписал лекарството след изследвания и доказана инсулинова резистентност.

# 680
Здравейте! Да дам отчет - килограмите са вече -17 😊 По празниците имах застой, но не мога да кажа и че съм се ограничавала. Хапвах си каквото ми се ядеше. От 02.01 вече съм си на стабилен режим и пак се раздвижи кантара. Дозата не съм я сменила, продължавам да си поставям 5 мг. Имам потискане на апетита и успявам да си спазвам режима, затова засега нямам намерение да я вдигам.

# 681
Включвам се отново само да кажа, че горещо препоръчвам да пробвате да поставяте в крака. Бедрото отгоре. До сега само в корема слагах, отгоре, отдолу, ляво, дясно от пъпа. Честно да си кажа 5 мг мислех, че е спряло да ми действа и аха да вдигна и викам защо да не пробвам. Една седмица какво толкова ще стане. Удари ме като в първите месеци. При мен има уау разлика в усещането. Обикновено ме хваща 2рия ден. Е от днес залък не мога да сложа в устата си, но се насилих с едно протеинови кремчета от Лидл и салата риба тон за вечеря.
След празниците съм 85.5 т.е. кило и половина нагоре, не знам от какво, но подозирам сол и предстоящ цикъл.

# 682
Отчет и от мен от 22.12 преминах от Оземпик 1мг и сложих първа доза 5мг Мунджаро ,вече имам три убождания. Нито имам странични ефекти нито свалени килограми,а за апетит няма да говорим направо на моменти съм по- гладна от колкото съм била без никакви медикаменти.За мен личното ми мнение на този етап е че Оземпик 1мг работеше по-добре от 5мг Мунджаро.Леко съм разочарована. Дано това разочарования се коригира след корекция на дозата.Предстои разговор с лекаря ми и най-вероятно ще ми вдигне дозировката.

# 683
Здравейте!
Днес поставих първа доза от 2.5. Имам много леки усещания и не постоянно - на моменти леко гадене, леки киселини и едно чувство на сихота в устата. Обаче имам и едно червено петно на корема, там където поставих дозата. Изчетох темичката преди да пиша. Прочетох, че е имало и други със зачервяване. Обаче не видях дали мястото, където е било червено е имало и подуване. Моето е червено, колкото 2х50 стотинки една до друга, и леко изпъкнало, като ухапано от комар. Нямам сърбеж или дискомфорт. Дали при някой се е случвало така?

# 684
Да, писала съм назад в темата.
Става от прекалено бързо вкарване на лекарството. Дори след като спадне и мине сърбежът може да остане като червено петънце. За 10ина дни изчезва изцяло.  Разтривайте, няма страшно Simple Smile
Успех
Здравейте!
Днес поставих първа доза от 2.5. Имам много леки усещания и не постоянно - на моменти леко гадене, леки киселини и едно чувство на сихота в устата. Обаче имам и едно червено петно на корема, там където поставих дозата. Изчетох темичката преди да пиша. Прочетох, че е имало и други със зачервяване. Обаче не видях дали мястото, където е било червено е имало и подуване. Моето е червено, колкото 2х50 стотинки една до друга, и леко изпъкнало, като ухапано от комар. Нямам сърбеж или дискомфорт. Дали при някой се е случвало така?

# 685
Хелоу на всички!
В рамките на по-малко от 2 години качих 40 килограма.Пусках всякакви изследвания и всичко ми е в норми, щитовидната я изследвах няколко пъти.Според мен се храня по същия начин както преди,нооо явно движенията са ограничени.Пробвала съм с диети,нямам воля!
Посетих двама ендота (за второ мнение) и ми предложиха да мина на лечение с Мунджаро.Не сме уточнявали дозите,защото исках първо да се информирам преди да взема решение.
Изчетах всичко изписано по темата ,но всички коментиращи са с ИР или др.автоимунно заболяване.
Та въпроса ми е : Имали хора без придружаващия заболявания,които използват медикамента за отслабване?
Ако има,как действа и какви са наблюденията ви за ефектите ?

# 686
Благодаря за отговора! Поуспокоих се. Уж изчетох темата, а съм го пропуснала това. Малко се стреснах като го видях как е пораснало до вечерта. Свга ми е по-спокойно Simple Smile
Да, писала съм назад в темата.
Става от прекалено бързо вкарване на лекарството. Дори след като спадне и мине сърбежът може да остане като червено петънце. За 10ина дни изчезва изцяло.  Разтривайте, няма страшно Simple Smile
Успех
Здравейте!

# 687
Здравейте, ползвам мунджаро 0,5 мг вече, но имам останала нова писалка от 0,25 мг. Мога ли да слагам по две дози на седмица от нея за да не я хвърлям?

# 688
  • София
Здравейте, ползвам мунджаро 0,5 мг вече, но имам останала нова писалка от 0,25 мг. Мога ли да слагам по две дози на седмица от нея за да не я хвърлям?
По-добре да се боднете 2 пъти последователно наведнъж, докато свърши писалката т.е. 2 седмици.
По-горе потребители писаха, че са на 5 мг, но вместо веднъж седмично го слагат 2 пъти по 2.5 мг с цел по-силно подтискане на апетита. Обсъдих този метод с моята ендокриноложка миналата седмица и тя силно НЕ препоръча този метод на поставяне, защото няма изследвания как се натрупва препаратът с поставяне през 3-4 дни.
.

# 689
  • София

Естествено, че е добре да я използвате, то си е грехота да се изхвърля. Както е казала и bibi, две дози една след друга.

Общи условия

Активация на акаунт