Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 67 878
  • 736
  •   6
Отговори
# 660
  • ...на безопасно
Здравейте, къде точно мога да прочета за проблемите с дебелото черво? Какво е това, което не е точно запек?

# 661
  • София
Извинявам се за въпроса, но се притесних. От два дни урината ми е много тъмна (оранжева). По принцип ми е безцветна. Изследванията са ми в норма. Пия минимум 2-3 литра вода на ден. Жлъчката ми е "прегъната" и се обажда от време на време, но от няколко дни постоянно ме подпира. Днес пътувахме около 8 часа и ми беше доста дискомфортно. Някой друг има ли подобен опит с такива оплаквания?
Да, аз. Стигнах до холецистит и лапароскопско отстраняване на жлъчката. Отидете на гастроентеролог да ви види с ехограф.

# 662
  • София
Да доложа малко факти след почти 4 м. прием. Започнах с инсулин сутрин на гладно 21/22 и хома индекс 4.20. След 2 м прием инсулинът ми беше 17.5  и Хома 3,9. След почти 4 м. инсулин 16 и хома 3,7. Захарта и преди и сега е нормална 4-5 сутрин на гладно. Пия и 2 по 850 глюкофий (гръцкото, което не ми разстройва стомаха).
Пикочна, АЛАТ, АСАТ, креатинин и алфаамилаза са е норма.

# 663
Здравейте момичета от вчера и аз преминах на Мунджаро . Днес съм с много пресъхваща уста ,четох че е част от ефектите … кога отминава ?

# 664
  • ...на безопасно
И аз започнах в петък. Това ми е първия подобен препарат. Да видим. Имам много за сваляне. Драстично намаляване на апетита, а съм с инсулинова резистентност.

# 665
  • София
Здравейте момичета от вчера и аз преминах на Мунджаро . Днес съм с много пресъхваща уста ,четох че е част от ефектите … кога отминава ?

При мен още има, особено нощем, но то е и защото имам навика да спя с отворена уста. Държа си едно шише с вода, а понякога си пръскам и Силвъртус, че като ми пресъхне гърлото и почвам много да кашлям.

# 666
След седмица на 2.5мг. и безразборно хранене (поради много причини) не съм мръднала, дори има покачване и съм 72.4кг, а имах и повече движение от обикновено, Confounded....Повече няма да си правя планове и като изключим днес (надявам се, да е само днес), където ще има в менюто ориз, питка и неща, които не трябва да присъстват... много гадно се случи с тези празници и периода на спиране/намаляване на медикамента...

# 667
Привет на всички и Честита Коледа, днес правя 4 месеца и за 4тия резултата е -1 кг. Като се има предвид, че месецът е Декември, доволна съм. Странични ефекти нямам никакви. Официално съм по-близо до 80, отколкото до 90 Grinning. Ще пусна отновно изследвания и ще докладвам,но всичко е наред, шесто чувство. Изкарах около 4 седмици с 1200-1300 калории средно. Свалих много малко. Време е да ги вдигна, но при това безапетитие, не знам как ще стане.
За месец и половина(от тогава ми е последното мерене с метър) -1 см от ханш,бедро и подгръдна, -3 см от талия.
Храненето е прилично, но със зор стигам 130 150 гр протеин. Последните 3 дни 100 гр само Sad
Движението, отдала съм се на мързел от 10ина дни.
Обобщението - празнично ми е, мързеливо и се наслаждам.
Весело посрещане на Новата година.

# 668
Здравейте,как сте?Весели празници!
Има ли сред Вас такива ,които от дълга терапия на Оземпик на 1мг са преминали на Мунджаро директно на 5мг . Бихте ли споделили как се чувствахте първите седмици, имахте ли период на адаптация, от единия на другия медикамент или директно започнахте веднага да усещане действието на новото лекарство ,общо взето всичко по време на прехода би ми било полезно и интересно да прочета? Аз направих една седмица… на 5мг ,но да си призная май очаквах повече от медикамента ,въпреки ,че се надявам да е много рано за да си вадя изводи и след второ-трето убождане нещата да се променят.

# 669
Здравейте на всички! Да се включи и един мъж на терапия с Мунджаро от почти 3 месеца. Отдавна ви чета и се каня да се включа, за да си бъдем взаимно полезни. Искам да ви разкажа всичко, през което съм преминал до тук, така че това ще бъде един по-дълъг пост.
На 27г. съм с инсулинова резистентност, доказана на няколко пъти през годините с обременяване. Откриха ми я още като бях 6-ти клас, тоест около 12-годишен. От малък си бях с наднормено тегло. И един хубав ден баба ми ме заведе на еднокринолог, откъдето си тръгнах с рецепта за метформин (който пих 11-12 години с прекъсвания) и куп обяснения за храненето и движението, които не разбирах. Нашите никога не са ме следяли и съветвали как да се храня, никой от тях не е с наднормено тегло и съпътстващите го проблеми. През 2013/2014г. с много спорт и хранителен режим свалих от 117г. До 77кг. Задържах ги около 2 години, когато отново се върнах до 118кг., сякаш всичко излезе от контрол след една операция за друг проблем, през която преминах. 2016/17г. отново с много спорт и режим свалих до 84кг., които задържах до ковид периода. И пак постепенно излязох от контрол, докато през 2022г. стигнах 123кг. Вече като осъзнат и възрастен човек в последните 2-3 години много по-старателно се грижа за себе си и здравето си. В този период си смених ендокринолога с друг, който ми препоръча да спра метформина, от който често бях със стомашно неразположение... Със собствени усилия свалях килограми и задържах, докато тази пролет отново не тръгнаха нагоре след силен стрес период. Преди 3 месеца отново смених ендокринолога си. След изследвания, препоръка от лекарката и дълго проучване от мен започнах терапия с Мунджаро. Започнах от 98.3кг, днес почти 3 месеца по-късно съм 86.7кг. Докторката твърди, че реагирам изключително добре в комбинация с режим (2 основни хранения и междинно, рядко закусвам). 6 седмици бях на 2.5, защото ми действаше. В началото имах леко главоболие, гадене след хранене, но това е всичко като странични ефекти. Не съм имал диария.
Спортувам 3-4 пъти седмично фитнес, кросфит, спининг, каквото ми е кеф. Сега съм 6-та седмица на 5мг. и не искам да качвам дозата, докато не усетя намаляване на ефекта, въпреки че според докторката трябва да мина на 7.5мг, но упорито отказвам все още, защото за мен работи. Не търся тотално убиване на апетита, а нормален контрол на храненето. Огладнявам си, но ям доста намалени порции, като приоритет ми е протеина. Нямам я тази мозъчна мъгля и постоянни cravings за сладко.
Не усетих увеличаване на страничните ефекти при смяна на дозата. Бях и с нисък вит. Д, високи холестерол и триглицериди, които ще изследвам сега януари. Всеки месец съм на консултация, за да следим прогреса, мускулна маса, мазнини и т.н.
Една моя си равносметка е, че чак напоследък осъзнах, че проблемът с килограмите е наистина здравословен, хроничен проблем и трябва постоянно следене и контролиране. Най-вече и от мен самия в ежедневието. Приемам Мунджарото за патерица към установяване на дълготрайни навици и промяна на отношението към храната. Дразни ме отношението на част от хората, които го приемат за "прекия" път и не разбират, че това и е хормонален проблем, а не претенция за външен вид.
Още много мога да разкажа, но засега спирам до тук. Ще гледам да пиша по-често и да си бъдем взаимно полезни.

# 670
  • София
Привет! Да припомня за мен - длед 3 месеца на оземпик и 5 апликации от 5 мг мунджаро, ефект все още няма...Нямам странични ефекти, но и нямам намаляване на апетита...Вече съм убедена, че съм в групата на хората, на които тези препарати не действат. Ще се радвам, ако има друг като мен са сподели мнение. Съмнявам се дали увеличаването на дозата на 7.5 би обърнало процеса. Весело посрещане на Новата 2026г и дано донесе на всички здраве, радост и благоденствие!🙂

# 671
Здравейте и от мен 😊
От скоро съм на Мунджаро (две дози по 2,5 до тук)
Изчетох ви темата и се включвам в редиците
Отскоро съм с установена ИР и един възел на щитовидната жлеза
След консултация с ендокринолог,изследвания ,медикаменти и опити за диети с цел смъкване на кг ,стигнахме до решение с доктора ,че е време да пробвам някой от тези продукти.Стартирам с 85 кг ,натрупани последните две,три години
Нямам за сега някакви нежелани странични ефекти.Апетит също нямам ,да не казвам,че ям на сила нещо .Нищо не ми се дояжда,нищо не ми мирише вкусно,даже нямам желание за готвене ,но се налага ,че у нас другите си хапват 😁
Ще ви следя и споделям пътят ми с препарата
Споделям ,че взимам пробиотик и витамини за коса
След първата доза имах леки киселини ,но с лекарство ги премахнах.Сега след втората(онзи ден) нямам и такива оплаквания

# 672
  • София
Привет! Да припомня за мен - длед 3 месеца на оземпик и 5 апликации от 5 мг мунджаро, ефект все още няма...Нямам странични ефекти, но и нямам намаляване на апетита...Вече съм убедена, че съм в групата на хората, на които тези препарати не действат. Ще се радвам, ако има друг като мен са сподели мнение. Съмнявам се дали увеличаването на дозата на 7.5 би обърнало процеса. Весело посрещане на Новата 2026г и дано донесе на всички здраве, радост и благоденствие!🙂

И аз съм в тази група. Едвам, едвам свалям, по 1-1,5 кг н амесец, последният месец даже съм на плюс Sad Не ми подтиска апетита почти, вдигнах от миналата седмица на 10 мг., но и това не ми влияе. Ходя на фитнес и пак Sad Но пък инсулинът ми на гладно е вече 3,5, а глюкозата под 5, а преди няколко години започнах от 29, а кръвната захар беше стигнала 5,8.

# 673
Мога ли да попитам нещо на лично за ретаррутид?
Искам да попитам дали някой е ползвал ретатрутид. Бях го ползвала преди 4, 5 месеца и за няма и месец бях около 7 кг надолу, чувствах се много добре, нямаше го постоянното мислене за храна, не чувствах глад и като цяло метаболизма ми се беше забързал. Спрях го, защото имах планове, които не бяха съвместими с ползването на такива медикаменти. Наскоро бях на лекар и ми откриха автоимунно заболяване и хормонални проблеми, заради които в последната година качих повече от 15 кг. Реших пак да си го купя (на своя глава) и започвам да го ползвам веднъж седмично по 2мг.

Та ще ми е интересно, ако има някой, който го е пробвал също да сподели мнение. 🤗

# 674
За много години на всички, да сте живи и здрави и много минуси на кантара Simple Smile)
Имате ли щети след празниците?
От два дни имам такъв апетит, че чак се плаша от себе си, а си сложих 5 мг на 31ви.

Общи условия

Активация на акаунт