Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 68 015
  • 742
  •   6
Отговори
# 645
Намали дозата. Явно те "удря" аз бях така 2 или 3 пъти за по 3 4 дни и после като свикнах го няма този ефект.
Храня се абсолютно нормално. С около 150 гр протеин на ден на 84 кг вече.
Имам дни, в които е по-малко, но са изключение 1 2 пъти на 10 дни да речем, но под 110 120 гр не мисля, че съм падала.
Странно, че не сваляш. Записваш ли всичко, което приемаш, включително бисквитките и течните калории?
На каква доза си, може би трябва да я намалиш? Определено гладуването не е дългосрочно решение на проблема с килограмите. Аз съм на 5 мг вече 6-та седмица и нито веднъж не съм имала такъв проблем.
На 2,5 бях и от сряда на 5 минах

Дано е само период. Течни калории нямам, защото пия само вода. Кафе, ако пия, е едно на ден с глътка мляко. Иначе имам навика да броя калории покрай фитнеса, ползвам My Fitness Pal. Вече доста години броя и знам на око кое колко е горе долу. Но то напоследък няма какво да броя, ако се насиля да хапна веднъж на ден, то е хапка две. Относно бисквитките, една на ден и не е всеки ден. Отдавна не консумирам захар. Заменила съм я с еритритол, а десертите са ми от тези за диабетици, отново без захар. Но днес имам напредък. Хапнах парче руло стефани, един банан и парче шунка с лъжица извара без да ми се догади и това ще е за деня. То няма какво да броя, освен да видя макросите, че не са в баланс...вече и без да гледам в приложението знам кое какво ми дава.

А кантара е запънал и не мърда, явно организма е в стрес. Надявам се да се отпуши скоро. Но трябва да започна да хапвам повечко. Имам предвид поне 1200 калории, от които 150 гр да е за протеина.
 Хахах както и преди, така и сега на теория знам какво трябва, но не мога и не мога. Преди бях в другата крайност...не можех да спра да ям. Очаквах, че с мунджарото ще мога да се контролирам, но не знаех, че ще ми е толкова лошо, че да не мога да мисля за храна....

# 646
И аз имах този период с непоносимост към всякаква храна, случвало ми се е да бутам яйце навътре, а то да "излиза" обратно..направо ужас. Насила съм яла, за да не ми е лошо. Никога преди това не съм мислила, че може да ми е така от храна.

# 647
Все едно аз съм го писала това. С броенето, без захар и т.н
Това състояние отминава ли като си ден два преди поставяне на доза?
Понеже де що група и лекар намеря за мунджаро ги следвам та една лекарка твърди, че правилната доза е, когато усещаш глад, но все пак имаш контрол над храната. При теб явно е висока. Всеки има момент на застой. Може би просто си в такъв период.
Стискам палци кантарът да мръдне надолу.
Моя мръдна нагоре, защото съм преди цикъл, мрън.
Най-много обичам дните след цикъл, тогава виждам реално къде съм и къде отивам.
Намали дозата. Явно те "удря" аз бях така 2 или 3 пъти за по 3 4 дни и после като свикнах го няма този ефект.
Храня се абсолютно нормално. С около 150 гр протеин на ден на 84 кг вече.
Имам дни, в които е по-малко, но са изключение 1 2 пъти на 10 дни да речем, но под 110 120 гр не мисля, че съм падала.
Странно, че не сваляш. Записваш ли всичко, което приемаш, включително бисквитките и течните калории?
На каква доза си, може би трябва да я намалиш? Определено гладуването не е дългосрочно решение на проблема с килограмите. Аз съм на 5 мг вече 6-та седмица и нито веднъж не съм имала такъв проблем.
На 2,5 бях и от сряда на 5 минах

Дано е само период. Течни калории нямам, защото пия само вода. Кафе, ако пия, е едно на ден с глътка мляко. Иначе имам навика да броя калории покрай фитнеса, ползвам My Fitness Pal. Вече доста години броя и знам на око кое колко е горе долу. Но то напоследък няма какво да броя, ако се насиля да хапна веднъж на ден, то е хапка две. Относно бисквитките, една на ден и не е всеки ден. Отдавна не консумирам захар. Заменила съм я с еритритол, а десертите са ми от тези за диабетици, отново без захар. Но днес имам напредък. Хапнах парче руло стефани, един банан и парче шунка с лъжица извара без да ми се догади и това ще е за деня. То няма какво да броя, освен да видя макросите, че не са в баланс...вече и без да гледам в приложението знам кое какво ми дава.

А кантара е запънал и не мърда, явно организма е в стрес. Надявам се да се отпуши скоро. Но трябва да започна да хапвам повечко. Имам предвид поне 1200 калории, от които 150 гр да е за протеина.
 Хахах както и преди, така и сега на теория знам какво трябва, но не мога и не мога. Преди бях в другата крайност...не можех да спра да ям. Очаквах, че с мунджарото ще мога да се контролирам, но не знаех, че ще ми е толкова лошо, че да не мога да мисля за храна....

# 648
Момичета и аз от днес официално минавам на Мунджаро. Дайте ми съвет . Днес е деня в който по принцип си слагам Оземпик но го слагам вечер преди да си легна ,по лесно ми е с малко дете съм и сутрин или през деня просто го забравях. Та нуждата ми от съвет е свързана с опасенията ми от евентуални странични ефекти през нощта ,дали е добре да сложа Мунджаро довечера за първи път, или да прескоча днешния ден и да го поставя утре сутрин . При Вас на колко време след убождането се разгръщат ефектите му /отрицателни,ако има/ С Оземпика при мен беше на втори /трети ден,нямах странични ефекти но ( осезаемото намаляване на чувството за глад)се проявяваше тогава. С какво да се запася превантивно при евентуално (гадене/повръщане и силни киселини)
Следя Ви с интерес,споделения личен опит е изключително полезен, ще се водя на отчет и аз при Вас,ако ми позволите ,когато го започна. 🍀😊

# 649
  • Glasgow
Аз препочитам вечер, заради първите дози и периода на напасване, при малката доза може и да нямате странични, като се качва дозата има един малко странен период тип тежък махмурлук Simple Smile))

# 650
Минавам да кажа, че днес апетит имам Simple Smile явно първите 4-5 дни ще е глад и 2 дни нормалност.
При мен няма значение сутрин или вечер се бие дозата. То като те хване държи с дни. Лошо ти е, не можеш да се храниш, замаяно ти е, сутрин се чувстваш много дискомфортно. Започвам да се чудя до кога ще издържа така...поне кантара да мърда, да знама за какво го търпя всичко това.

# 651
Може да нямаш странични ефекти особено на първоначалната доза. Бъди позитивна. Слагала съм го сутринта, през деня и вечерта, разлика няма. На мен лично ми влияе най-силно след 36тия час. До към 5ти ден. После започва да отслабва действието. Слагам на 7 дни. Т.е. сложих в събота миналата седмица, ще сложа в петък тази. Ако усещам много силно потискане на апетита съм слагала и на 9ти ден. Обикновено златната доза ми влияе по-силно. Лекарства не взимам. Пий вода, много вода.
Аз също определям страничните ефекти в началото като леко опиянение, лек махмурлука, но не точно. Ще видиш. Няма страшно.

# 652
Може би ще е полезно за някоя от вас: високопротеинова храна е всеки вид пастърма или филе Елена. Аз си ги правя сама: свинско каре, пилешки гърди или телешко стои 24ч в сол после 12 във вода, подсушавам с кухненска хартия отупвам с подправки, използвам подправката на Балтов за кайзеровано месо и суша в сухо мазе, докато изгуби 40-50%. За 100гр се получа над 40гр протеин. Трик: за да става по-бързо цепя карето на 3 или 4 части. Съответно престоя в солта го намаляме според парчетата около 6,5-7-8ч, понякога дори не го изкисвам във вода. Така за няма седмица имам вкусна домашна пастърма. Ако се съчетае с млечна салата приготвена със скир вместо с кисело мляко имате малко количество храна с много протеин. Да ви е вкусно!
Аз бих 4та доза, но до сега никакво подтискане на апетита не усещам. Аз съм била на Саксенда,  оземпик и сега на мунджаро. Първите 2 седмици слагах по 2,5, трета 3,2 и сега вдигнах на 5, че не само не съм мръднала на долу ами и качих, но съм в цикъл, който подрани, та се надявам като приключи да има поне малко раздвижване. Идват и празници, а моят кокал още е едър 🤣 и глад ме гони сериозно, не мога въобще да се въздържам....😔

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 09:33 от ivinas

# 653
Здравейте,

И аз да се отчета, в неделя сложих втората доза от 2,5 мл. и определено страничните ефекти са по-слаби, имам леко гадене, но е поносимо, имам и малко апетит, но много бързо се засищам и така хапвам малко два пъти на ден. Кантарът за първата седмица е -2 кг.  Преди три седмици започнах и глюкофаж, който също ми намали апетита и общо за целия период от около 4 седмици съм свалила 4 кг., което не ми се е случвало от много време! Обнадеждена съм и много се надявам да издържи организма ми 6 месеца!

# 654
  • Glasgow
Това е супер резултат Heart

# 655
Тъкмо се върнах от мама и ми беше изсушила така 1 кило, 5 филета. 1 го ям на ден. Според Интернет е 189 калории за 100 гр с близо 40 гр протеин. Нашите го държат 2 часа в сол, защото аз ям безсолно и над 4 5 часа ми е много солено. Супер е, когато грам апетит няма човек.  Днес си взех първата писалка от 10 мг. Направо ме стегна сърцето като видях цената Grinning
Първи ден цикъл и съм закотвила на 85 от има няма почти 3 седмици.
Много бавно започнаха да падат кг. За 4ти месец се очертава около 1 кг, който не е паднал все още.
А имам още доста. Намалих калориите на 1200-1300. Ще ги държа така до 27ми, когато правя 4 месеца. Ако реално сваля само 1 кг, ще вдигна на 2000 за седмица, за да видя дали после ще се размърдат кантара и сантиметъра.

Може би ще е полезно за някоя от вас: високопротеинова храна е всеки вид пастърма или филе Елена. Аз си ги правя сама: свинско каре, пилешки гърди или телешко стои 24ч в сол после 12 във вода, подсушавам с кухненска хартия отупвам с подправки, използвам подправката на Балтов за кайзеровано месо и суша в сухо мазе, докато изгуби 40-50%. За 100гр се получа над 40гр протеин. Трик: за да става по-бързо цепя карето на 3 или 4 части. Съответно престоя в солта го намаляме според парчетата около 6,5-7-8ч, понякога дори не го изкисвам във вода. Така за няма седмица имам вкусна домашна пастърма. Ако се съчетае с млечна салата приготвена със скир вместо с кисело мляко имате малко количество храна с много протеин. Да ви е вкусно!
Аз бих 4та доза, но до сега никакво подтискане на апетита не усещам. Аз съм била на Саксенда,  оземпик и сега на мунджаро. Първите 2 седмици слагах по 2,5, трета 3,2 и сега вдигнах на 5, че не само не съм мръднала на долу ами и качих, но съм в цикъл, който подрани, та се надявам като приключи да има поне малко раздвижване. Идват и празници, а моят кокал още е едър 🤣 и глад ме гони сериозно, не мога въобще да се въздържам....😔

# 656
Месечен отчет. Започнах на 19.11.2025, 88,3 кг., с доза 2,5 мг за 3 седмици и след това вдигнах на 5мг, на която ще съм поне до април 2026, според резултатите и това как ми действа дозата. Към днешна дата 18.12.2025 съм 83,5 кг. Правя си изследванията на всеки 25 дена, за да не изпусна нещата от контрол, най-вече жлъчка панкреас щитовидни глюкоза инсулин. Писах през какво минавам като неразположения, като цяло стандартите, липса на апетит, гадене, замайване, отоадналост, съответно заради липсата на апетит направо гладувам, рядко успявам да се насиля да хапна. Във фитнеса вече нямам сила, което е разбираемо. Лесно се измарям, иначе имам енергия. Гледам през ден да пия хуск, за да няма проблем със запек, доста помага. Повече от15 дни нищо не свалях, сега пак лека полека тръгва надолу кантара. Яд ме е, защото планът беше да се храня балансирано с превес на протеина, но всичко се обърка. От безразборно ядене и неконтролируем апетит, минах в другата крайност, пълен глад(не нарочно, просто не мога). Първите 4-5 дни след дозата, нищо не ми се яде, хапвам веднъж на ден,за да не е без нищо, доста се насилвам. После 2-3 дни има апетит, но количества са малки(това е добре), ОБАЧЕ такива кисилини започват в тези 2-3 дни, че не мога да дишам от тях. Ако ме хванат в залата докато тренирам е ад, едва издържам да не повърна. Никога не съм имала киселини, явно са ефект от мунджарото. Талцид помага, но не напълно. Отделно, като имам прозорец, в който имам апетит и взема, че си хапна повечко, после е страшно. Лошо ми е, чак ми се повръща, не мога да стоя права. Та вече си знам, дори да ми се хапва НЕ! не хапвам, спирам се докато още изпитвам глад, защото знам какво следва.

Относно мезетата, филе елена на Пелерик е топ. Не е толкова солено, като другите и е вкусно. Иначе и аз правя, но имам сушилня за месо и осолявам контролирано, изобщо не е солено. Напоследък и на мен само мезенцето ми се хапва с филия хляб. Тук там яйце, извара и май е това. Пия протеин изолат по една дозаа на ден, а водата гледам да не пада под 2,5 литра на ден със щипка келтска сол. Май е това засега.

# 657
Пробвайте за киселините Фамотидин. Аз бях с ужасни киселини, а никога не съм страдала от такова нещо. Докторът ми изписа Нексиум, но каза да пробвам с Фамотидин, че е по-безобидно и по-слабичко. На мен ми действа добре и сега само при нужда го пия. Ако прекаля с пикантно или по-мазно. Понякога и от червено вино ми се появяват киселини.
Мен на 4-5 ден след прием на дозата започва да ме мъчи запек. Не е точно запек, а по-скоро точно това, което описват като страничен ефект  за дебелото черво. Чак хемароиди получавам и си ме боли известно време. Иначе аз много бавно свалям, но и не искам да е бързо. От 01.07.2025 до сега едва 9 кг. А имам да свалям още двадесетина:smile:.  Обаче мисля, ако продължат тези проблеми с изхождането, да го спра за известно време. На 07.01 съм на контролен преглед и ще видим какво ще каже докторът.

# 658
  • София
За киселините Пулсет, гастрото ми ги изписа лятото и ме спаси с тях като бях на 5мг с ужасни киселини

# 659
Извинявам се за въпроса, но се притесних. От два дни урината ми е много тъмна (оранжева). По принцип ми е безцветна. Изследванията са ми в норма. Пия минимум 2-3 литра вода на ден. Жлъчката ми е "прегъната" и се обажда от време на време, но от няколко дни постоянно ме подпира. Днес пътувахме около 8 часа и ми беше доста дискомфортно. Някой друг има ли подобен опит с такива оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт