Отговори
Здравейте, през декември на синът ми (5 години) му се появи петънце на крака и първоначално казаха, че при децата се появява често в зимните месеци и да овлажняваме. Обаче вече има около 7 петна по торса и 1 в скалпа. Решиха, че са гъбички, мазахме го с ламизил, не се повлия. Днес отново бяхме на преглед и ни казаха, че е възможно да е псориазис. Аз съм в шок, защото никой от семействата на мен и мъжа ми няма. Не казват обаче категорична диагноза. Трябва да се вземе биопсия, с местна упойка, като се изрязва около лещено зрънце. Едната лекарка казва че няма смисъл да мъчим детето, другата каза сами да преценим. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, аз започвам да клоня към тази биопсия, поне да знаем с какво се борим. Има ли хора, които са минали през това и могат да споделят опит? Също така, моля препоръчайте ми дерматолог от Варна, ако трябва ще пътуваме и до София. Просто вмомента съм адски притеснена и пиша хаотично. Всяко мнение и съвет биха били от полза. Благодаря ви.

# 1
Имам едно малко петънце с псориазис и 20 г си стои на едно и също място. Изчиствал съм го с кремове и пак се поява след някоя година, особено след стрес. При положение, че се уголемява , просто ползвам хидратиращ крем да не се рони много и не се занимавам с него .

# 2
Имам едно малко петънце с псориазис и 20 г си стои на едно и също място. Изчиствал съм го с кремове и пак се поява след някоя година, особено след стрес. При положение, че се уголемява , просто ползвам хидратиращ крем да не се рони много и не се занимавам с него .
При него за няколко петънца по тялото 1 едно в скалпа. Правена ли ви е биопсия?

# 3
При него за няколко петънца по тялото 1 едно в скалпа. Правена ли ви е биопсия?
Не , не е  правена.

# 4
  • Варна
Подкрепям да направите биопсията за да знаете какво е. Аз имам от дете зад ушите, не се разраства, при ММ обаче е кошмар, той го отключи от емоционален стрес (развод).
Дерматолог, който ще препоръчам, а вие ще погледнете дали работи с деца е д-р Милена Генчева.
Друг съвет от нашето ежедневие е да прегледате препаратите си за пране. Аз пера с Liwada, не дразни наистина увредена кожа, да не кажа, че в пералнята друг препарат отдавна не слагам.
Наистина вижте първо дали е това, ако е ще споделя още от ежедневието ни.
Пропуснах да кажа, че му е правена биопсия, наистина е колкото лещено зрънце раничката.

# 5
  • София
Чак пък биопсия на 5 годишно...
Направете консултация с добър дерматолог, който може да различи атопичен дерматит, псориазис и себореен дерматит.

Общи условия

Активация на акаунт