Нашите цветя - тема 27

• 23 776
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Diorela,
Край Пловдив ми е градината. Истинската!
Това ми е прозоречната градина в Прага! Пред мен има 2 чудни парка . Но още е хладно тук.

# 121
Аа, значи не съм се объркала. Simple Smile Доста се чудих на тази хубава гледка от високо.

# 122
Аз прибрах всичко тази вечер, мисля да ги оставя вътре до петък. Но сега се чудя дали да ги изкарам на стълбищната площадка или да си стоят в дневната? Вкъщи държим около 24-5 градуса, да не ги сваря, както ги спасих от измръзване сега Grinning

# 123
Цитат на: Кити Кет

Кити Кет, тези маргаритки, вярно ли не са спирали да цъфтят? Какъв сорт са? От семена ли са?

# 124
  • Карлово
Аз прибрах всичко тази вечер, мисля да ги оставя вътре до петък. Но сега се чудя дали да ги изкарам на стълбищната площадка или да си стоят в дневната? Вкъщи държим около 24-5 градуса, да не ги сваря, както ги спасих от измръзване сега Grinning
Според мене на стълбищната площадка е супер решение.
Аз моите, които пресаждах в неделя, понеже бяха много мизерни, съм оставила отвън близо до сградата или оградата. По-добре са, отколкото вътре в тъмен коридор. То и затова са толкова жалки, за първи път, за "тяхно добро" зимуваха в този коридор. Друга година прекарваха зимата на светло в един доста студен склад, завити с полиетилен и бяха в пъти по-жизнени на пролет.

# 125
  • Somewhere far away
Аз до последно не вярвах  на прогнозите за времето, а то взе че наистина заваля сняг! Grinning

# 126
  • In transit
Аз до последно не вярвах  на прогнозите за времето, а то взе че наистина заваля сняг! Grinning
И аз така, даже се шегувахме с приятелка, а то наистина стана, че вчера бяхме на плаж, днес на ски. Joy

Да ви покажа цикламата ми, която благодарение на вашите съвети, не спира да цъфти. Heart Eyes

# 127
Момичета тази година искам да си засадя отново хортензии . Засадих 2 миналата година , ще ги видя сега дали ще избият . За жалост след като отрязахме големия орех не остана сянка в градината . Ако взема такива за сянка през летото как мога да ги засенча ?

# 128
Margarita N., за миналата година тези маргаритки направиха пауза в цъфтежа в най-горещото за около 3 седмици, през останалото време все има цъфтящи, включително през зимата, дори след студовете от -10 тази година, малко им се опърпаха листата, но продължиха да цъфтят след като се стопи снега. Bellis Perennis са според опаковката - обикновена малка маргаритка. Взех ги с тревната смеска на Лактофол "Швейцарска морава", в нея са в отделно пакетче, май беше 3 гр., сях ги поотделно - тревата и маргаритките. Разпространяват се сами много и вече ги имам поникнали и между плочките.

# 129
Викаш и този път ни изненада 😅

# 130
  • Карлово
Момичета тази година искам да си засадя отново хортензии . Засадих 2 миналата година , ще ги видя сега дали ще избият . За жалост след като отрязахме големия орех не остана сянка в градината . Ако взема такива за сянка през летото как мога да ги засенча ?
Моята е близо до западна ограда. Та тя и пази сянка.

# 131
Скрит текст:
Цитат на: Кити Кет

Кити Кет, тези маргаритки, вярно ли не са спирали да цъфтят? Какъв сорт са? От семена ли са?

Лека корекция, това не са маргаритки, а парички ( Bellis), цъфтят през пролетта. Тези ми изглеждат обикновени, има ги и по горските поляни. Сами се размножават, не са нужни грижи.
Маргаритките  са Leucanthemum, цъфтят лятото.
Ето ги за сравнение:

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 14:47 от Diorela

# 132

Търся тази за мен маргаритка ,за други хризантема .

# 133
# 134
  • София
Здравейте, онзи ден при разчистване си намерих луковици на лалета и зюмбюли. Дали е удачно да се засадят в саксия сега?

Общи условия

Активация на акаунт