Нашите цветя - тема 27

• 23 780
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Момичета,сдобих се с гардения...Четох,че е капризна,но имаше една с отворен бял цвят и така хубаво мирише,че не устоях.
Хем обича да й е по-хладно,хем пък иска директна слънчева светлина поне 4 часа дневно. Сложила съм я на източен прозорец,така препоръчват.
Приемам съвети за отглеждането й?

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 14:07 от believe_

# 137
За розата, за която писах, ще видим какво ще стане. Другата седмица се прибирам към нашите и мога да им я метна да я засади бабя в градината ☺.
Взех си една бяла орхидея, наблюдавах доста за корените и са ок, зеленички. Само че купешката кашпа е пукната и ме дразни😅 мога ли да я преместя в нормална кашпа или да изчакам?
Приемам съвети и аз. Също и за един спатифилум, той си е в плястмасова саксийка и в порцеланова.
Имаме западен прозорец, тераса открита и температурата в стаята е около 20-22.
Имам и един кактус, който по чудо оцеля ( аз тепърва започвам да се занимавям с цветя), преди все нещо ги уморявах😅 гледам сега е дръпнал малко на размер, придобил е свежарски вид. Искам и него да прехвърля в саксийка, обаче трябва май да си взема някакви дебели ръкавици, гледах градински, те предполагам ще ме предпазят от бодлите?

# 138
  • оттам, откъдето започва България
Малката ми красотичка.

Скрит текст:

Скрит текст:

Много е красиво, но за съжаление уменията ми да правя снимки не са най-добрите. Blush

# 139
  • Бургас
Ей, този бонбон си купих преди няколко дни! Страхотни цветове и шарка е на живо! Много си я харесвам! Дано оцелее дълго!

# 140
Здравейте, майка ми е купила много хубав рододендрон от Хоум Макс, но не знам какво да го правя. В градината или на терасата в саксия? Живея около София.

# 141
В градината на полусянка, обича влага и кисела почва.

# 142
А зимата?

# 143
Какво зимата?То е студоустойчиво растение.У нас вирее като странджанска зеленика.

# 144
Ако го засадиш сега, до зимата ще се вкорени добре и няма проблем.
Сетих се да добавя, корените му са много плитки, почти на повърхността, т.е. никакво разкопаване и ровичкане около него. Може да покриеш с иглолистен мулч, за да задържа влагата през лятото.

# 145
Ние имахме рододендрон и два огромни бора, под които го настанихме. Уж отговаря на условията, обаче не се получиха нещата, за мен е доста капризно растение.

# 146
Под огромни борове/орехи не би виряло почти никакво растение. Здравецът само му е добре.

# 147
Под бор пред входа ми виреят чемшир, лалета, едно друго цвете, на което не помня името, посадено е на 40 см в кръг около дънера на бора и цъфти през лятото, ириси, боря една маточина, която сама се разсажда и една роза.
Миналата година една хортензия засадих, но няма да я бъде, изглежда не издържа зимата.

# 148
На цялата поляна, където са боровете почти нищо не върви. Наскоро се наложи да копаем там за една тръба...ами то всичко е коренища.. сигурно заради това не вървят нещата 🙄

# 149
Дали ще вирее Хоста под Орех?

Общи условия

Активация на акаунт