Нашите цветя - тема 27

• 23 830
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
  • Карлово
Искам да се пробвам да вкореня резници люляк и форзиция, сега ако си отрежа дали имам шанс и вкоренителите помагат ли наистина...?
Според мене ще пуснат корени.

Лазанята все по-хубава.

# 196
  • Бургас
Всяка година се каня да си направя сандъче с пролетни цветенца и все забравям....
Много хубав нарцис и изобщо цялата кофа.

# 197

Ето ги и моите теменужки. Засях ги есента и сега са пощурели да цъфтят.

# 198
Такова е било кортоп/Калина. Благодаря,  много се чудих какво може да е и дали не е било хортензия. Сетих се за него като прочетох за хортензиите.

Аз на мястото на теменужките в саксиите после ще гледам петунии, кученца, калдъръмчета, винки и някакви от този тип. Просто искам по някакъв начин да запазя коренчета, които ми харесват до есента. Много им се радвам тази година, защото имам много различни. Аз си ги отгледах пак от семенца и до миналата година ми се падаха само жълти, лилави,бели и такива каквито не ми допадат много. Тази година имам и червени, шаренки, много къдрави рококо, много си ги харесвам. И паричките най-накрая съм намерила семенца за кисчести. Изобщо тая година съм много доволна от себе си.
Много ги харесвам тези теменужки и така ме е яд, че толкова малко време само можем да им се радваме.

Оо, нарциса е много, много красив. Тази есен ще ходя и аз на лов за нарциси.
Тази година изобщо не ми цъфнаха минзухарите, а бяха изкарали много листенца, защо ли така. Много ми беше тъжно и те са ми много любими.

# 199
Здравейте,имам два резника от къдрава червена китайска роза и листа от бегония "слонско ухо",ако някой иска може да си разменим. Търся водна палма,но нямам претенции за размяна,само да са стайни🥹🌿🪴🍀

# 200
Момичета вече пристигнаха хортензиите Принцеса Даяна и Нико Блу. При нас роси и е леко влажно дали мога да ги садя вън. Какво мога да им сложа да не ги попари сланата?

# 201
Чудя се, това за цветарската, или за градинарската тема е по-подходящо. Много харесвам самардалата как цъфти.
Днес има фестивал на самардалата в село Конаре.
Репортаж от празника
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/s-blagot … konare-video.html

# 202
Миналата седмица от Трявна си набрахме самардала, левурда и коприва.
Вече сушим самардалата със сол. От няколко години си правим. Любима подправка ни е.

# 203
Не знаех, че и в Трявна я има. Мислех ,че е предимно около Ст. Загора, Ямбол и в тази част.
Аз опитах да сложа луковици есента. Ето няколко от поникналите при свеки. На сянка са под дървета, а гледам в репортажа не е на сянка. Дано да оцелее.
Скрит текст:

ПС Левурда успях да съхраня, смляна с пасатора, с малко олио и сол и в хладилника. Още имам от миналогодишната реколта.

# 204

Здравейте! Тази Калуна според вас има ли шанс? Засята е есента беше си добре цялата зима сега е в този вид.  За първи път имам Калуна и  не съм на ясно трябва ли нещо да се изрязва или  да стои така?
Да го повдигна този въпрос за калуната, ако може някой да отговори. Нямам представа какво се прави, за пръв път отглеждам и аз. Изрязах я, очаквам да се подмлади Animal See No Evil

# 205
  • София
Много е красива самардалата, да! 😍 На мен вкусът като подправка ми е силен и странен, на какво я слагате? Агнешко?
Комшийки ми дадоха семена м.г, но останаха на село. Ще ги посея при първа възможност, вярвам, че ще успеят да поникнат и наваксат, като се стопли.
Akisa, сади смело хортензията! Това е външно растение и винаги ще се чувства по-добре навън. Не понасят глинести и варовити почви. Моята също е глинеста, затова изкопах доста големи дупки, в които насипах смес от оборски тор, листовка, торф, пясък и добавих NPK. Аз моите ги местих февруари, вече са тръгнали.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 15:04 от sofyia

# 206
  • In transit
Много красиво изглежда самардалата. Не я бях виждала така. Левурдата я правя на песто с орехи и сирене. В бурканчета и после във фризера, тази, която не успеем да изядем. Другата седмица ще наберем още.

Да ви покажа първите зюмбюли, които се показаха. Обаче мускарите стоят на топки в земята и не искат да се покажат. Много ми е странно. Нещо не им ок, ама не знам какво.

# 207

Здравейте! Тази Калуна според вас има ли шанс? Засята е есента беше си добре цялата зима сега е в този вид.  За първи път имам Калуна и  не съм на ясно трябва ли нещо да се изрязва или  да стои така?
Да го повдигна този въпрос за калуната, ако може някой да отговори. Нямам представа какво се прави, за пръв път отглеждам и аз. Изрязах я, очаквам да се подмлади Animal See No Evil
Колко я изрязохте ? Аз все още умувам и понеже не съм постоянно там където е се чудя как да процедирам като отида .

# 208
  • София
Мики и аз имам няколко такива и си мисля това да не би да са тези мускарита

Даже първо се чудех да не е нещо от декоратиявния лук, но сега като каза... Защото другите нормалните не растат така. Но и те стояха така долу на гроздче известно време и после дръпнаха и се отвориха...
Това нещо гледам, че прокарва... Единственото в центъра на теджерата, ше го видим до къде ше стигне... Него май по-късно го чаках..

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 15:01 от Angel_Dust

# 209
  • In transit
Ейнджъл, същите са. За първа година вземам от тях. В едната саксия са само такива мускари, Листата им изкараха преди месец сигурно. А цвета си стои на топка, само главичките им се подават. Листата почнаха да клюмват, а цветя, цък ..затова взех да си мисля, че нещо не мога да им угодя.

Общи условия

Активация на акаунт