Нашите цветя - тема 27

• 23 832
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
Margarita - в цветния рай я пращай!

И пражкото сандъче цъфти!
Лалетата преди мускарите!

# 211
  • София
Еймджъл, Ходжовото лале си е ранно пролетно цвете. Вчера видях един прекрасен екземпляр в малка градинка в София, цъфнал заедно с игликите. Около тях лалета, нарциси и зюмбюли още нямаше отворени.

# 212
Angel_Dust, успешно съм вкоренявала Форзиция и Лугуструм през ноември. Форзицията цъфна на втората година. Сега не мисля, че ще бъде подходящо. А за люляка погледни дали няма издънка отдолу. Така е най-лесно.

# 213
Мики, разкошни са Purple Heart Heart Eyes!
Моите зюмбюли вече прецъфтяха , но мушкатата са отрупани с цвят и пъпки Simple Smile

.

# 214
Мики, левурда във Варна ли някъде береш? В какво я слагаш така пасирана?

Аз искам мушката, но да седят ниски и с къси големи цветове. Това от сорта ли е или от начина на отглеждане?
Една колежка ще ми дава чепки от нейните, но те май не са такива каквито искам.

# 215
  • оттам, откъдето започва България
Natt***, три пъти се връщах да ти гледам красотите! Relaxed
С какво изложение е терасата ти? (може и преди да съм те питала)
Аз май никога няма да имам такъв богат цъфтеж на моите мушки и сакъзи. Hushed

# 216
  • Бургас
На Натти цветята са Благословия!
Всички са разкошни свежи и нацъфтели, като нарисувани!
Как ги гледаш, Натти ? Все ти се чудя!

# 217
Ниските мушкати са си от сорта, да. Освен това всички се издължават вътре, ако са на по-тъмно и топло.

Момичета, мускарите са си ОК, тези кичестите са така. И разните бели, розови, небесносини са по същия начин. Аз установих, че най-много си харесвам обикновените.

Самардала садих и даже ми цъфна, но я бях изтъпанчила на пълно слънце и не оцеля дълго. После прочетох, че предпочита полусянка.

# 218
Ранобудна, тези са на южната тераса, която остъклихме миналата година! Дори и зимата като пече на терасата е разкошно - слънчево и много топло Simple Smile!
Карзче, както казва най-добрата ми приятелка енергията е важна Simple Smile! Не полагам никакви специални грижи - поливам когато имат нужда, но много си ги обичам Purple Heart! С тях се разтоварвам и ме правят щастлива Simple Smile!

# 219
Нат, вече на отворена тераса ли са?
Аз изнесох моите,  но след няколко дни го дават температури около 2- 3 градуса през нощта и не знам дали е ок. Имам и нови млади сакъзи и не знам да ги завивам ли, да ги прибирам ли, какво да ги правя...

# 220
  • Бургас
Нищо им няма,Лилиум! Те издържат на по-студено! А и вече не е януари!

# 221
Phloxx, кой месец цъфти самардалата? Много искам да я видя на живо, а не само на снимки. Дано да цъфне някоя от тези, които сложих.

# 222
  • Бургас
Много интересен цвят на самардалата!
Разкошен!

# 223
  • In transit
Натт, при теб вече е лято! Толкова красиво са нацъфтели! Наистина са благословия. Heart

Реа, до Велики Преслав. Около Варна не знам къде има. Пасирана (като песто със зехтин, орехи и сирене) в малки бурканчета х 190-200г и във фризера. После вадя в хладилника да се темперира и ползвам. Така съхранявам цяла зима и босилеково песто.

За хубави мушката ти препоръчвам градински център Мареа, точно до Рувик се намират. Сигурно има и други във Варна, но втора година им се доверявам за всякакви градински цветя и са чудесни. Даже оня ден разбрах, че имали и собствена винарна DeVina. Grinning

# 224
Диорела, не помня точно кога цъфна, но вече беше наистина  много топло и слънчево, т.е. поне май-юни, или още по-нататък ще е било.

Общи условия

Активация на акаунт