Нашите цветя - тема 27

• 23 844
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
  • някъде другаде
В градината ми са нацъфтяли зюмбюли , нарциси и иглики. Розите започват да се разлистват. В къщи имам 10 орхидеи и са нацъфтяли почти всички. Вчера изнесох на вън и саксиите с мушкато. Закъснях с изнасянето.

# 226
Скрит текст:

Здравейте! Тази Калуна според вас има ли шанс? Засята е есента беше си добре цялата зима сега е в този вид.  За първи път имам Калуна и  не съм на ясно трябва ли нещо да се изрязва или  да стои така?
Да го повдигна този въпрос за калуната, ако може някой да отговори. Нямам представа какво се прави, за пръв път отглеждам и аз. Изрязах я, очаквам да се подмлади Animal See No Evil
Колко я изрязохте ? Аз все още умувам и понеже не съм постоянно там където е се чудя как да процедирам като отида .
Ами доста я изрязах едната, почти изцяло Animal See No Evil

Другата калуна я оставих както си беше, да пробвам коя ще оцелее

Мариета, май ще са за цветния рай и двете...

# 227
Някой знае ли как се казват?
Вчера си ги взех от един цветарски център. Забравих как се казват. За сега ще са в тази кашпа да ми краят на прозореца, по натам ще ги бучна в градината.

# 228
  • Пловдив
Реа, на вербена ми приличат.

# 229
Не е вербена. Прилича на птиче просо, по специално литоспермум дифуза ( литодора). Къде го продават, в София ли?

Флоксче, а самардалата и на живо ли е така красива, както на снимките? Едър ли е цвета?

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 18:06 от Diorela

# 230

Едни мини нарциси от градината.

# 231
  • Бургас
Днес установих, че луковичките на шафрана са изгнили! Много ме е яд. От две години ги имам и така и не успяха да цъфнат, че да им се порадвам.

# 232
  • оттам, откъдето започва България
Тази вечер минах през Кауфланд и накупих сакъзчета и мушката на по 0,06 лв., роза на 0,24 лв., хризантема на 0,09 лви и едно друго красиво цвете с трудно име на 0,06 лв.  Дано успея да ги спася. Relaxed
Циклама също имаше намалена, но не взех, защото знам, че ще я довърша.

# 233
  • Бургас
Ранобудна, какви са тези цени, бре жена? Аз ще изкупя всичко налично за тези стотинки Simple Smile

# 234
  • оттам, откъдето започва България
Цени на цветя за спасяване.
Бях тръгнала друго да купувам, но естествено се нахвърлих на саксиите с цветя и ръце не ми стигнаха. 6 саксийки грабнах, останаха и за други дами, които също наобиколиха стелажите с цветя.
Отдавна не съм попадала на толкова цветя за спасяване.

# 235
  • София
Синичкото може би е това
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1% … D0%B8%D1%86%D0%B0

Ние днес малко бяхме на разходка и много ме хвана яд, че не излязох с лопатка и пликче да си взема няколко такива, много бяха симпатични наживо

# 236
Не съм виждала и сега чувам за такива цени в Кауфланд! Пожелавам ти всички да успееш да спасиш.

Мисля, че моето синьо е литодора.

Аз спасих в Билла тази вечер мини нарциси. Бяха на 3,49 лв. Не мога да разбера защото слагат такива цени на цветя които са за спасение, вместо да ги подаряват.

# 237
Angel_Dust прати ми адрес и ще ти изпратя още по- интересен вид с листа на точки и розово-лилави цветчета.

# 238
Реа, от къде купи птичето просо?
Литодора, литоспермум, едно и също е.

# 239

Момичета помагайте. Как се отглежда за пръв път го имам?
Днес съм рожденничка и любимия ме зарадва с това прекрасно цвете.

Общи условия

Активация на акаунт