Нашите цветя - тема 27

• 23 826
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • In transit
Лилиум, тези, които показах ги торят и пръскат с нещо през няколко дни. Гледам го комшията, че постоянно е с пулверизатора в ръка. Grinning

# 556
Здравейте може ли да кажете какво ми напада мушкатото
Скрит текст:
И с какво да третирам. Благодаря 🌸

# 557
  • София
😂 😂 😂 Разликата между опаковка и реалност

Не, че не е сладко🤣

# 558
  • Бургас
Мики, какви са тези огромни петунии!? За пръв път виждам такова чудо! Страхотни са!

Имам едно питане - градинските карамфилчета как се захващат? Имам отчупени клонки от основата на голямото растение, нямат коренчета. Дали да ги сложа във вода или да ги набуча направо в пръст?

Аз ги бучнах в пръст, че бързах, гледам ги че не са увехнали, но не са и свежи както трябва да са.

# 559
Момичета, помощ! Цялата ми Вишингтония , всички 3 големи листа станаха на жълти петна. До съвсем скоро си беше перфектно зелена, активно растеше, пускаше бързо всяко следващо листо, по принцип изсъхва само по едно и то започва да съхне от краищата на листа, а сърцевината на листа до последно е зелена. Поливам я редовно, на прозорец със западно изложение си живее от както ни я подариха преди година, от 2 месеца започнах да й слагам и течен тор през седмица две. Поливам я веднъж на седмицата. От начало й се отрази добре. Но от седмица е така жълта. Дали е от тор, от жега или нещо друго?

# 560
Момичета, с какво торите цветята на терасата? Засадих петунии и карамфил, като миналата година ги торих с тази тор за цветя в зелените бутилки, но нямаше уау ефект.

# 561
Палмата няма нужда да бъде торена всяка седмица. Прекалила си с тора според мен.

# 562
  • In transit
Момичета, с какво торите цветята на терасата? Засадих петунии и карамфил, като миналата година ги торих с тази тор за цветя в зелените бутилки, но нямаше уау ефект.
Редувам Гран Фолиар 20-20-20 веднъж месечно (може и малко по-често) с Compo за балконски цветя всяка седмица. Реално и двата са NPK торове, като първия е по-концентриран, т.е може само с един от двата.

Скрит текст:

# 563
  • Пловдив
Имам едно питане - градинските карамфилчета как се захващат? Имам отчупени клонки от основата на голямото растение, нямат коренчета. Дали да ги сложа във вода или да ги набуча направо в пръст?
Аз ги бучнах в пръст, че бързах, гледам ги че не са увехнали, но не са и свежи както трябва да са.
Аз от семена съм завъждала.
Пробвах и с клонки, но не се получи.

# 564
За палмата, освен тор, може и малко да е преполяна. Те не обичат много вода, отгоре може да изглежда суха, но корените да плуват във вода.
Или засушаване, може и леко да поиздърпаш и да видиш дали има гниене в корените.

Понеже и аз залитам много към преполиването и доста цветя съм уморила от прекомерна грижа си взех ето това.
https://share.temu.com/6tHfiQjSHHA

Зарадва ме с цъфтеж, за първи път цъфти.

# 565
В Княжево има една къща с дълга тераса, всяко лято е отрупана от край до край с такива петунии,  които висят през целия парапет като завеса. Всяко лято са различни цветовете. Как пък не се намери някой вещ по торенето с този специален тор за петунии в темата да ни каже тайната 😀😀😀

# 566
И във Варна има такава тераса и всеки път като мина покрай нея й се възхищавам и въздишам. Петуниите са свежи, цъфнали и сякаш няма прецъфтели цветове. И аз все чакам някой да каже тайната. Чета, че се торят, но с какво, кога, как?
И за друго все питам и се чудя. Харесвам едни мушката които имат големи червени цветове и са ниски. Ако някой знае и тази тайна, моля да сподели как става.

# 567
Това с ниските, червени и кичести мушката си е сортова особеност.

# 568
  • София
Аз да ви се оплача.... Събуждам се днес и някой минал през лазанята, една линия през средата стъпкано всичко, включително лютичето... Отивам до лехата с разсадите на цветенца 1/3разкопано +2от саксиите разровени в едната миришеше на пишкано😢 голяма радост.. Гора, поляна, диващина наоколо, не те отишли точно там.... 😒
За успокоение си купих малко здравец, още делосперми малко и няколко калдаръмчета  и 2кактусчета да правят компания на скалните розички😅

# 569
  • Пловдив
Има ли такова цвете, което би виряло в баня? Няма да има излишна влага: лятото прозорчето е отворено, зимата работи вътре конвектор и влагоабсорбатор.
Вътре е сумрак, прозорчетата са около 50х50. Иска ми се нещо което става средно голямо, непретенциозно, зелено, без цветове.

Общи условия

Активация на акаунт