Нашите цветя - тема 27

• 23 835
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Флокс, нямам избор. Единствената ми тераса е с източно изложение. До обяд пече яко, след обяд - не. Ами, каквото - такова. Начесах си крастата да сложа петунии. Като не оцелеят, както казваш ти, ще вземам друго за сандъчетата и те така те.
Скрит текст:
Много ми е странно как ги гледат в Бавария - кичести и разкошни. Като водопади са направо! Цветопади, де. Laughing А пък знаеш какво е времето тук, не е като да няма дъжд...

# 541
  • Карлово
Имам два големи розмарина. Дали може да си оформя като топки например?
Може. Дано са прави стъблата им.
Аз имам един, който е като дръвче, т.е. окастрен до 60см високо стъбло и клонки нагоре, ама стъблото е малко криво.Смятам като прецъфти да го скъся под линията на разклонени клонки. Един градинар твърди, че ще се получи. И розите ме подкукоросва да правя така, като щамбовани, на едно стъбло да режа клонките, за да се разклоняват и да стават на букет. Връзвам му се.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 17:14 от ДамаТрефа

# 542
  • In transit
Реа, Дама Трефа, според мен е трудна работа да ги оформите точно, като топка. Може да пробвате, ама той си расте целогодишно, трябва постоянно да се реже и оформя. Ще чакам снимки с резултата.
Имам два огромни храста в градината, постоянно се опитвам да ги оформя някак, но те растат, като обезумели. Избиват отвсякъде.

Пипи, комшиите в отсрещния блок гледат петунии сурфинии на източен балкон всяко лято. Последен етаж, открито отвсякъде. Вали ги, пече ги яко, духа постоянно. Еми, нищо им няма. Страхотни цветни чаршафи стават.
Мисля, че съм ги показвала преди.
Скрит текст:

И да ви покажа малко красота от Балчик, децата ходиха преди дни.
Скрит текст:

# 543
Поокастрих малко розмарина. Топка няма да стане, но поне ме ме дразни хаоса е него вече. Simple Smile

Ходих днес до един градински център, та до сега садих цветята. Толкова много цветя имаше, че направо не знаех какво да избера.
Само каскадното сакъзче запомних, другите не ги знам Grinning

И да си кажа болката. Тази година загубих две млади дръвчета, които тъкмо бяха почнали да дават страхотни плодове - череша и ябълка.

# 544
  • Карлово
Това беличкото да не е "Бакопа"

Лилавкото ми прилича на вербена, без да съм сигурна.
Здрави разсади изглеждат. Много да те радват.

# 545
  • In transit
Реа, кой е този център? Това беличкото много ми хареса...не, че имам място. Simple Smile

# 546
  • Стара Загора
Момичета,прекрасни снимки -толкова пъстри 😍😍. Всичко е като цветен рай ! В момента по всички градински центрове е така. Аз затова гледам да не се изкушавам, че направо нямам къде да ги слагам.
Моят рододендрон, за който питах преди време започна да цъфти

# 547
ДамаТрефа, май е бакопа, знам само, че е каскадно, а другото не е със сигурност вербена, едногодишно е. Другият път като отида ще снимам имената на цветята.

Mikkey, това е градинския център преди Виница. Като се пътува от града към Виница втория в дясно.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 18:17 от Реа

# 548
Аз днес добавих кученца към балконската градинка.
Сутринта събрах карамфилчетата в едно сандъче.
Давам още 2 седмици на лалета, мускари и нарциси да изхранят луковиците и ги вадя.

# 549
Пипи, комшиите в отсрещния блок гледат петунии сурфинии на източен балкон всяко лято. Последен етаж, открито отвсякъде. Вали ги, пече ги яко, духа постоянно. Еми, нищо им няма. Страхотни цветни чаршафи стават.
Скрит текст:

От моите само белите са сурфинии. Те май са най-издръжливи, но имаше само в бяло, за съжаление. Имах идея да комбинирам няколко цвята от тях, но уви.

# 550
Скрит текст:

От моите само белите са сурфинии. Те май са най-издръжливи, но имаше само в бяло, за съжаление. Имах идея да комбинирам няколко цвята от тях, но уви.
Е на такива петунии винаги съм се чудила какво ги правят, пръскат ли ги с нещо, торят ли ги...

# 551
Lilium Simple Smile, торят ги щедро. Лични наблюдения имам. С шепи се ръсят торове. Иначе няма как да са така прекрасни. Мен само ме притесняват дъждовете да не ги съсипят.

# 552
Пипи, на снимката петуниите и домата са доста засенчени. След 3-4 дни, като се осаферят от пресаждането,  е добре да са на слънце, те обичат. Иначе ще започнат да изцуляват.

За да се получат такива водопади от петунии, зависи и от спецификите на сорта. Има такива, при които трудно падат прецъфтелите цветове и загрозяват, а при други падат лесно.

# 553
Диорела, снимката е правена непосредствено преди да ги окача. Ето ги, вече на мястото си. Доматите са в друго сандъче, на ниско, на слънце.

# 554
Това , което мислите ,че е вербена не е едногодишен Алисум е .

Общи условия

Активация на акаунт