Нашите цветя - тема 27

• 23 841
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
  • In transit
Сега ли ги купува грудките? Те би трябвало да имат по тях едни бобчета. Защото ако са стари и са по-леки или кухи, няма да проникнат.
Сложи ги някъде по на топло и слънчево и лекичко засили поливането ..до седмица трябва да се покажат, ако са хубави грудките.

# 496
  • някъде другаде
Да сега ги купих. Не бяха леки , та мисля , че не са кухи. Ще засиля поливането.

# 497
  • София
Кученца имале в бриколаж, моите невени не вървят 3-та година мъча, лятото в жегата изсъхват... Бегонии веднъж взимах грудки - изгниха, е едната се опита 2-3пъти да пуска листа, но не й се получи😅
Далиите май са добър, лесен избор...
Аз си взех днес няколко вeрбенки, калдаръмчета и един розмарин😅

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 21:58 от Angel_Dust

# 498
  • In transit
Днес си говорихме за далии с една приятелка и се сетих, че преди 4 години ги бях отгледала от семена. Ето снимка. Есента бяха образували грудки, които прибрах зимата, но пролетта, не поникнаха много от тях. Възможно е проблемът да е бил в мен и да не съм ги съхранила както трябва.

Семената бяха на Вилморин.

# 499
  • София
На мен фаворити за летни цветя от миналия сезон са ми Гайлардия, Рудбекия и Ехинацеа.
Издържат и на дъжд, и на суша. Не се нападат от болести и неприятели и цъфтят от май до....Коледа Simple Smile

# 500
Здравейте! Взех си кампанула. Има ли нещо специфично в отглеждането й? Нужно ли е да я пресаждам?

# 501
  • In transit
Не, само я поливай. Като прецъфти може да поизрежеш прецъфтялите цветчета. Обича да има и слънце и сянка. Може да зимува, не замръзва. След време ще цъфне пак. На година по 2 пъти някъде цъфти.

# 502
Зависи каква е кампанулата, има много видове.

# 503
Ще я снимам. Със синьо-лилави малки цветчета е, не знам това дали е показателно /цвета и големината на цветчетата/.

# 504
  • София

Тези, нали правилно запомних, че са вербена,  кажете ако имате опит на какво разстояние да ги засадя, може ли така на купчинка или да им оставя нещо между тях... и на съвсем слънчето или леко по към някаква сянка?

За калдаръмчетата питах, каза жената на доста голямо каккто ми се видя, че щели да се разрастват, обаче аз все съм виждала на гъсто много цветове и малко се чудя...

Гледам някакви странни ниски мин температури за вторник и сряда 2и0, градуса, през деня 19-22нали нищо няма да им стане... Имам и едни далии и тях още не засаждам в градината заради това...

# 505
Здравейте! Някой може ли да ми каже защо сумицидин не успява да премахне мушичките на стайните растения?
Уж спазих всичко, което ми казаха в агро аптеката.

# 506
Мушичките обикновено се появяват от преполиване.Ако не засушавате няма да има резултат.

# 507
Още малко лалета от мен.
От новите, вторите вече ги показвах, но много ги харесвам.:

Втори сезон, повечето от тези са променени спрямо м.г.:
Тези бяха по-светло-розови, но така са по-симпатични.

Това не зная какво е било.

Тези двете бяха Естелла, червено-бял много рошав папагал. Папагалските при мен изглеждат най-незапазващи се. Но ако тези двечките се запазят в този вид, ще съм много доволна - и двете са по-симпатични от родителското цвете.

Тези са леко променени и са станали по-хубави.

Това е непроменено.

Беличкото с тъничките щрихи не зная какво е било миналата година.

Очаквам да се разтворят напълно още 2 сорта от новите и постепенно ще закрием парада на лалетата за тази година.

# 508
  • София
Първите са прекрасен цвят... Това, което не знаеш какво е било, имах такива и трябваше да са си такива. Сеганим гледах пакета apricot fox пише.

Моят змиярник откраднат не цъфна😅 но горе един, който не успях да прибера се отчете... Обаче при вс дъждове явно им е мн сухо, аз уж моите чат пат и ги поливам и не им е добре, а е пролет още... И на цикламите не им е добре, цъфтят си, но листата им едни увиснали и полегнали... Нищо чудно, че и хостите се опитват да погинат...
Но ето го цъфналичкото
Скрит текст:

Не знам дали ви показах скалните розички, които успешно преживяха вън зимата и сега пускат бебоци, които не знам трябва ли нещо да правя или евентуално сами ще се размножават

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 17:14 от Angel_Dust

# 509
Кити Кет, чудни лаленца!
Ейнджъл, точно такива скални розички си търся да насадя.
Още не съм измислила какво да сложа в двете сандъчета на терасата. Дайте идеи. Сакъзчета и мушки не ща, чудя се на каскадна петуния, но не съм сигурна дали ще оцелее при мен.

Общи условия

Активация на акаунт