Нашите цветя - тема 27

• 23 854
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Здравейте !Имам дребноцветни теменужки в няколко сандъчета на терасата,които в момента са в разгара на цъфтежа си.Доколкото разбирам след май вече цъфтежа ще се преустанови и трябва да взема решение какво да ги правя… Да ги изхвърлям или октомври пак ще имат цъфтеж ?Планирала съм дипладении и ако теменужките няма да ги бъде повече направо май да слагам дипладениите…

# 481
  • In transit
Да си покажа новата придобивка.

Не знам защо имат различни листа от сегашните ми газании, но са много свежи. Взех ги от Бриколаж вчера х 2 лв бяха, с по 3 пъпки, на нашия пазар бяха по-скъпи и само с листна маса.

Бегониите ми покараха. Тази зима оставих грудките в саксията, не съм ги вадила, само ги бях прибрала на закритата тераса. Преди месец започнах да ги поливам и тръгнаха.

# 482
Тази седмица ми подариха газания. При мъгливо време си седеше затворена, сега на слънце е много красива.

Още един подарък имам от една баба. Вечно зелена магнолия, но е много мъничка и се чудя какво да я правя. Сякаш ме е страх да я засадя в двора заради малки й размер. В тази саксия ли да я оставя или да я пресадя в по голяма. И колко време да я чакам да порасне за да я засадя в двора? Зимата да я прибирам ли?

# 483
  • Карлово
Здравейте !Имам дребноцветни теменужки в няколко сандъчета на терасата,които в момента са в разгара на цъфтежа си.Доколкото разбирам след май вече цъфтежа ще се преустанови и трябва да взема решение какво да ги правя… Да ги изхвърлям или октомври пак ще имат цъфтеж ?Планирала съм дипладении и ако теменужките няма да ги бъде повече направо май да слагам дипладениите…
До сега никакви виоли не са ми цъфтели след горещените юни месец. Събирам обаче семена и ги засявам средата на август. Сега имам мини виоли от миналогодишните, но не че успях с разсад, сами си покараха в саксията.

Реа,
Според мене тази саксийка и е супер. В по-голяма по-трудно ще се ориентираш колко да я поливаш.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 14:22 от ДамаТрефа

# 484
Вечнозелената магнолия е по-чувствителна към студ от другите, според мен я задръж в саксията да укрепне малко. И най-добре някъде навън, да не се изнежва много. Аз бих я преместила в по-голяма саксия, да има накъде да прави корени. Но не съм гледала толкова малка, само предполагам какво ще е добре за нея.

# 485
  • Варна
Кученцата цяло лято ли цъфтят? В двора на работа срещу прозореца ни има една голяма кофа, в единия край има насаден здравец, в другия са бурени. Планирам да посадя нещо, което да цъфти и да ни радва. Мислех за шибой, но никъде не намирам да продават. В петък на пазара видях разцъфтели кученца с различни цветове и много ми допаднаха. Но какво става като прецъфтят?
Другият ми вариант е невени, но също не съм видяла да продават. Или хортензия? Или да взема бордюрни петунии и колкото изкарат... Чудя се, дайте акъл. Слънчево е, следобед от една сграда пада сянка.

# 486
Аз съм за сакъзи или мушката.

# 487
Месечинка, кученцата при мен цъфтят цяло лято та чак до октомври, ноември- непретенциозни са, не въшлясват, издържат на силно слънце и жега, самозасяват се.
По нашите цв. магазини все още не съм видяла иначе и аз ще си купя Simple Smile! Винките също са издържливи и красиво цъфтят.

# 488
  • In transit
Месечинка, аз съм за газании, невени или далии. И трите се скъсват да цъфтят цяло лято.

# 489
  • оттам, откъдето започва България
Невените цяла зима имаха цвят, държеливи са. И сега са с цвят.

# 490
И аз гледах до работата ми една градинка с невени. Цяла зима имаше цъфнали. Едно време хич не ги харесвах, но сега много. Те сами ли се разсаждаха? Във Варна от къде мога да купя да засадя в градината?

# 491
  • Карлово
Невените се разсаждат сами. От кооперативен пазар, ако продават цветя, няма ли да намериш?

# 492
  • някъде другаде
За колко време пониква саксийна бегония от луковица? Моята я засадих преди 2 седмици и още не е поникнала

# 493
  • In transit
За колко време пониква саксийна бегония от луковица? Моята я засадих преди 2 седмици и още не е поникнала
Да не си я засадила много дълбоко или наобратно? Поливаш ли ги редовно по-малко?; Моите за около 20-тина дни покараха. Поливах ги през ден.
Реа, ако намериш някъде разсад, пиши моля те. Иначе от семена миналата година сях в градината, но взеха, че умряха. Ама с последния студ и един огромен орех е гол. Sad

# 494
  • някъде другаде
Да не си я засадила много дълбоко или наобратно? Поливаш ли ги редовно по-малко?; Моите за около 20-тина дни покараха. Поливах ги през ден.
Реа, ако намериш някъде разсад, пиши моля те. Иначе от семена миналата година сях в градината, но взеха, че умряха. Ама с последния студ и един огромен орех е гол. Sad
Ми не е на обратно , мисля , че не е и на дълбоко , но я поливам 2 в седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт