Нашите цветя - тема 27

• 23 858
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
  • София
А кошничките не ги ли пазят донякъде?

# 466
  • Бургас
Не знам, какъв бурен е, но е много красив!

# 467
Декоративен грах

# 468
  • София
😂 Тъкмо щях да кажа някое от бобовите, имам разни подобни - мн красивички, мн инвазизни, стелят се навсякъде, стават гъсти и високи и трудни за косене😂 това пак по-скромно и прибрано изглежда.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 23:05 от Angel_Dust

# 469
  • In transit
Някой с пресен опит с газании? Преди няколко седмици купих 3 броя и ги държах на терасата (източно изложение). До онзи ден си цъфтяха и отваряха цветовете. ОТ вчера са на работа. Хайде вчера и днес до обяд беше облачно, но поне от час ги пече и си седят затворени. Ужасно ме дразнят. Защо не се отварят?
Като им е студено и няма много слънце не се отварят. Имат си собствено мнение. Joy Последните два с тази мъгла и моите си стоят затворени.

# 470
  • Бургас
Вярно,че прилича на семейство бобови, ама на кой да му дойде на акъла. Simple Smile Благодаря ви! Набрах си цветчета и им се радвам.

# 471
  • София
Нещо не вървят хостите ми...
Някаква идея на какво се дължи това изтъняване на листата, стават прозрачни, тънки и май умират? Слънце, суша, обратното влага, болест?

# 472
Прекопай я . Малка е още . Аз съм против мулч или камъни . За мен растенията трябва да имат поне малко място за да се прекопават . Отрежи ги тия жълтите те няма да станат по - хубави . Ако можеш я прекопай да излезе по лесно . Може слана да я е осланила .

# 473
  • София
Не нямаше слана беше мн топло и си мислех да не е слънцето, защото не вс се е раззеленило хубаво.
Кое да излезе по лесно... Никога не съм прекопавала нищо... 😂 Този "мулч" го ръснах уж да не я стигат лесно охлюви, той всъщност е съвсем повърхносно.

# 474
Винаги си ги прекопавам аз лятото поне в седмицата веднъж . Въпрос на избор . Ще си излезе . Да не би да е на слънце ?

# 475
  • София
Чат пат я огрява🙄 като се раззеленят дърветата няма да е, но за сега в някакви часове я стига слънце. Е, сега като гледам доста дъжд се очаква, та може и да не я тормози слънцето, докато се разлисти над  нея много.
За прекопаването имах предвид, че нямам опит и не съм мн сигурна какво да направя, лошото е, че около нея сложих семенца за някакви ниски цветенца и да не ги унижожа, въпреки че май бяха около мулча.

# 476
  • In transit
Момичета, тези петна на какво могат да се дължат? Единични са.

На мен ми приличат на трипси или нещо подобно, но ми казаха, че е гъбично заболяване.

# 477
Мики, питай и в градинарската тема.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1751160.msg49637282#new

# 478
Карзче, гледала съм декоративен грах в саксия, поникна от семена - беше много красив Simple Smile!

не издържах и купих тази красота заедно с жълто калибрахое - а утре откриват Флора Бургас Simple Smile!

божуресто лале- уникално красиво , подарък от моята обичана дружка Purple Heart!

# 479
Великденчето ми ме посрещна цъфнало.

Общи условия

Активация на акаунт