Нашите цветя - тема 27

• 23 869
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ехаа, жестоки лалета💕❤️💕❤️красота...
При мен вс прецъфтя май за момента, кошницата е зелена от листа и малко тук таме привършващи мускарита и няколко от мухалчетата разцъфват, но в момента ни лале, ни нарцис, ни нищо друго😁
Мики - за момента това е най-отвореното мухълче, мисля, че класическите мн повече ми харесваха
Скрит текст:

# 451
  • София
Кити Кет, разкошни лаленца, и толкова много видове! ❤️🌷❤️
Мики, за брашнеста мана добър препарат е Курацио (съдържа сяра), био е, но е контактен. Може да питаш за някой системен.

Моите лалета цъфтят по различно време, все още имам такива с пъпки. До момента виждам, че поне два вида са се изгубили.

На това цвете не му знам името, но много ме зарадва с ярко жълтия си цвят.

# 452
Срещу брашнеста мана видях този продукт - всъщност наподобява една известна домашна рецепта - комбинация от сода и прясно мляко, в случая суроватка вместо мляко.
https://leika.bg/collections/homevo-naturalni-preparati-za-borba … brashnestata-mana

Sofyia, и при мен някои от миналата година липсват засега, но понеже ги местих безразборно, трябва да цъфнат всички, за да зная кои са.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 16:27 от Кити Кет

# 453
  • Бургас
Лелееее,уникални лалета сте показали, момичета! Останах ми очите в монитора!
Божееее, как искам къщичка с голям двор....!
Продължавайте да ни радвате с красотите си!

# 454
  • София
Много цвят,много красота HeartpulseHeartpulseHeartpulse
При мен скромно се представят орхидеите

Две бели,голяма и мини

Мики,аз искам да имам зюмбюли на тераса,но явно те не я харесват. Затова се радвам на теменужките. Не помня дали съм ги показвала. Ето ги.

# 455
Здравейте. Нахлувам с въпрос за едни клончета от магнолия. Есента ги отрязах от дървото и сложих в шише с вода. Презимуваха на открито и вече имат листенца от пъпките, но нямат коренчета. Една позната ми каза, че и тя по същия начин е отгледала листенца (във вода), но при засаждането в земята не се е хванала. Вие знаете ли как се постъпва в такава ситуация?

# 456
  • Карлово
Здравейте. Нахлувам с въпрос за едни клончета от магнолия. Есента ги отрязах от дървото и сложих в шише с вода. Презимуваха на открито и вече имат листенца от пъпките, но нямат коренчета. Една позната ми каза, че и тя по същия начин е отгледала листенца (във вода), но при засаждането в земята не се е хванала. Вие знаете ли как се постъпва в такава ситуация?
Чакаш коренчета.
Знам, че магнолия се захваща с отводи, като това например.
https://www.youtube.com/watch?v=HgqN9BBMcIA]

# 457
Аз бях си запазила това видео за магнолиите https://www.facebook.com/share/v/1AUeZNZCp9/

# 458
  • Карлово
Да, това си е точно по темата.

А случайно да имаш за бугенвилия?

# 459
  • Пловдив
Да, това си е точно по темата.

А случайно да имаш за бугенвилия?

Аз имам Simple Smile

# 460
  • Карлово
Ако може да го постнеш. Ще правя нов опит тази година.
Много  се издължиха кнонките на  едната бугенвилия и не ми харесва така .

# 461
  • Варна
Някой с пресен опит с газании? Преди няколко седмици купих 3 броя и ги държах на терасата (източно изложение). До онзи ден си цъфтяха и отваряха цветовете. ОТ вчера са на работа. Хайде вчера и днес до обяд беше облачно, но поне от час ги пече и си седят затворени. Ужасно ме дразнят. Защо не се отварят?

# 462
  • Пловдив
Ако може да го постнеш. Ще правя нов опит тази година.
Много  се издължиха кнонките на  едната бугенвилия и не ми харесва така .

Да ще я снимам довечера.
А това е част е любимата ми част у дома.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 09:48 от k sh

# 463
Момичета, с какво борите брашнеста мана или там каквото е. Листата на вербенката ми са като посипани с брашно.
Борих при петунии миналата година със Скор 250ЕК. Добре се повлияха. Най-добре попитай в агро аптека какво ще ти препоръчат.
Повтарям си поста. За брашнеста мана

# 464
Ако само лалетата изчезват, а нарцисите не, вероятно нещо ги краде. Лалета и лилиуми явно са най-вкусните луковици. Аз се радвам, ако изобщо нещо от миналата година се покаже. Започнах да ги садя в контейнери, на лилиумите им е добре там, но лалетата не са щастливи. Всяка година се отказвам от тях, и напролет все пак купувам някой пакет.

Общи условия

Активация на акаунт