Нашите цветя - тема 27

• 22 756
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
Режи без жал всичко пожълтяло и залиняло, до здраво стебло с коренче, захваща се лесно и бързо избуява в нова почва.

# 721
Пожълтелите листа на мушкатата и цветовете им се отчекват с нокът от самото начало . За карамфилите просто режа самия цвят те си правят нови . Да не би да им е тясно на карамфилите ? Гледате ли за чорапче ?

# 722
Какво е "чорапче"?

# 723
  • Пловдив
Около корените го слагат. Растението не се развива добре с него.

# 724

Ето ги и моите кандилки . Ще изчакам да прецъфтят и ще ги разсадя на редче .

Тази хубавица е в целия си блясък .
Взеха ми отливка за бетон и ще се мъча да си правя пътеките .

# 725
  • София
Дали е късно тепърва да поръчам и сложа няколко грудки бегонии? Ако намеря налични?

# 726
  • In transit
Дали е късно тепърва да поръчам и сложа няколко грудки бегонии? Ако намеря налични?
Не мисля, че е късно. Моите току що поникнаха...преди 20-тина дена.

# 727
И моите бегонии едва сега покарват, садих ги директно навън. Можеш да натопиш грудките за час-два във вода преди засаждане, така покарват по-бързо.
ccvet добре ме подсети да си пресадя едно подобно на маранта. В началото много растеше, напоследък оклюма, но изобщо не ми хрумна да го пресадя. Даже саксията му е омаляла вече.

Кой отглеждаше стайни азалии? Моята нова прецъфтя, трябва ли да правя нещо особено сега, или само да поливам? Веднъж годишно ли цъфти? Много вода пие, почти всеки ден и пълня паничката и на следващия ден е празна.

# 728
Аз докарах моята азалия до втори цъфтеж, ноо детето се разболя от грип. Саксията беше в офиса, мъжО ходи да ме замества една седмица и не го полял... 😓😢 Изсъхна цялото! Толкова ме е яд, че нямате си представа. 😤 Имам снимки на другия телефон, ще ви покажа каква беше. 😭
Днес си набрах букет:

# 729
  • София
Май се отказах от бегониите, четох, че тези, които харесвам не обичали екстремни жеги и суша, а при нас летата са си такива, те тъкмо ще поникнат и ще ударят сигурно жегите... Или ако сега купя растения тогава ще умрат...

Още явно ще я мисля тази празна саксия и какво да сложа в нея... И мини розичката, която исках не е налична вече... Пък искам нещо не голямо да ми цъфти цяло лято, по възможност светлорозовко😂

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:09 от Angel_Dust

# 730
  • In transit
Енджъл, не може ли да им сложиш едно поливно? То на екстремни жеги само сукулентите ще ти оцелеят.

# 731
  • София
Не, не мога.
В смисъл на бегонията пишеше, че обича до 20 и малко градуси ... При нас миналото лято ставаха по над 40, влажност 0-1-2😂.. Цветя си имах само далия и кала, малко поизгаряха цветовете тук там, понеже бяха на нон стоп слънце, но си оцеляха. Не е казано, разбира се, е и това лято ще е такова чак.

# 732
  • In transit
Моите бегонии са на балкона, на силно слънце, но не през целия ден, оцеляват при температури до 40С. Скъсват се да цъфтят, но си искат поливане. Малко им изгарят листата само от силното слънце в най-големите жеги.
Не знам какви бегонии гледаш, че има доста видове. Ще ти покажа моите. Правят огромни листа и дебели стъбла. От Лидл са купувани преди няколко години.
Ако ги наместиш на лека сянка, жегата не е проблем.

# 733
Защо ме търсиш, май от котешката тема се знаем Simple Smile
Би трябвало да са добре всичките ти мушката на юг в Пло. Аз съм в Белащица и моите са ОК.
Карамфилчета също имам на слънце до обед. Поливам лятото всичко всеки ден.
Откъсваш прецъфтялия цвят под цвета.
Важи за всички цъфтящи. За да не сърпа силата на растението в семеправене, а в развитие на нов цвят.
В Прага на балкона сложих само поливни саксии. Много държат.

# 734
  • София
Тези гледах https://www.home-max.bg/begoniya-f14sm-v-31sm-el-premium/ елатиор, иначе на грудки гледах и тези https://www.home-max.bg/lukovici-combo-begoniya-grandiflora-pink-white/
https://www.sortovisemena.bg/3947-begoniya-picote-pastel-salmon-2 но не ми се занимава с грудки тепърва
Май си намери розичката, ако не ми се обадят, че и там не е налична...
Скрит текст:

Да карамфилчета също имам едни, вярно изкараха без проблем и летните жеги и зимните студове, но някак не са ми най-любимите цветя, а сигирно би трябвало...
Мики висящите ти са мн хубави и другите са сладури, но аз тези по-гъсти и кичести повече ги харесвам. Ако ми се получи с розичката ще ги мисля за догодина, по от рано, когато все още има изобилие и избор по магазини/разсадници на грудки и растения.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 22:32 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт