Нашите цветя - тема 27

• 22 512
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
Някоя от вас ползва ли самополивна система за саксии?
Или евентуално самополивни саксии?

Искам да купя нещо такова за къща, в която не живеем. Макар да не сме постоянно там и аз искам по терасите да имам сандъчета лятото. (Та даже и зимата с някакви студоустойчиви нелистопадни, но това по-нататък).

Само че понякога не ходим по месец. Предпочитам система от тези дето им слагаш съд с вода, имат адаптер за бутилка и самата система си има нещо като помпичка, която изкарва вода по тънки тръбички до саксиите.
Примерно този тип. А има и със соларно захранване
(Дори предвиждам да сложа самата бутилка в дълбока кошница или кашпа, за да не се вижда, а и да не я пече слънцето)

Аз май и преди бях питала в темата. Ако някой има подобно ще се радвам на отзив. Макар че едва ли. Повечето хора си живеят в къщите където са саксийките и не се нуждае от подобно съоръжение. Но пък и ние - не живеещите постоянно във влили, къщи или друго - също искаме зеленинка. Изкуствените не са ми оферта, защото е много прашно при нас.

В краен случай бих взела и от тези самополивните саксии, но от скромния ми опит с тях... не е за предпочитане.

# 751
  • Пловдив
Някоя от вас ползва ли самополивна система за саксии?
Или евентуално самополивни саксии?

Скрит текст:
Искам да купя нещо такова за къща, в която не живеем. Макар да не сме постоянно там и аз искам по терасите да имам сандъчета лятото. (Та даже и зимата с някакви студоустойчиви нелистопадни, но това по-нататък).

Само че понякога не ходим по месец. Предпочитам система от тези дето им слагаш съд с вода, имат адаптер за бутилка и самата система си има нещо като помпичка, която изкарва вода по тънки тръбички до саксиите.
Примерно този тип. А има и със соларно захранване
(Дори предвиждам да сложа самата бутилка в дълбока кошница или кашпа, за да не се вижда, а и да не я пече слънцето)

Аз май и преди бях питала в темата. Ако някой има подобно ще се радвам на отзив. Макар че едва ли. Повечето хора си живеят в къщите където са саксийките и не се нуждае от подобно съоръжение. Но пък и ние - не живеещите постоянно във влили, къщи или друго - също искаме зеленинка. Изкуствените не са ми оферта, защото е много прашно при нас.

В краен случай бих взела и от тези самополивните саксии, но от скромния ми опит с тях... не е за предпочитане.

Ние имаме от този тип разлини големи:

https://hydrostab.com/bg/category/gradina/saksii/saksia-quadrato … D0%B8%D1%8F&_gl=1*1xe8yuq*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjwoZbBBhDCARIsAOqMEZWAK3Kbf9L4yY1FO6-pChgS1EaqiHdK8Gk6n-EpYQOlFqNaCxW5pdgaAvh5EALw_wcB&gbraid=0AAAAAC2pYcBHL0X46WDtr2jPbFvdgE0ek

И покрай тях ми мирише на застояла вода.... вършат работа, но не бих повторила покупката.

# 752
Понеже всеки път когато пиша тук е за да мрънкам, ето веднъж и да се похваля Simple Smile

# 753
Обичката ти е много на сянка . Миналата година като си взехме беше на слънце оля се да цъфти . Трябва често да я поливаш .

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 13:44 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 754
  • София
Делоспермите може в саксии, но имай предвид, че повечето видове се разрастват, някои много... Имало и някои, които не се.
 Дойде дребосъка

В тази кашпичка му сложих саксийката, докато го заведа на село и го посадя в голямата саксия, да мога да го полея, че изглеждаше малко унило..
Ако му е голяма саксията може ли нещо дребничко по края да насадя и ккакво може да е подходящо... Или по-добре само да мулчирам?

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 13:40 от Angel_Dust

# 755
  • Пловдив
Лято в саксия Heart

# 756
Обичката ти е много на сянка . Миналата година като си взехме беше на слънце оля се да цъфти . Трябва често да я поливаш .

Това е най слънчевото, което мога да и предложа. Има директна светлина 2 часа следобед.
Поливам я доста.

Благодаря

# 757
  • In transit
Защо ме търсиш?, имам тази система от 3 години.
https://www.amazon.de/Gardena-Holiday-Watering-including-reservo … d_rd_i=B09J92VPH2
Много съм доволна. До 30 цветя може да поливаш. С тази кофа в комплекта за 7-10 дни стига. Мъжът ми е добавил още една кофа, когато отсъстваме по-дълго. Има вариант и без кофа, ти да си сложиш някаква по-голяма. Работи с таймер, отделно нагласен по колко пъти да ги полива.

Алиума ми цъфна е градината, но ирисите не се виждат още, освен малко листа.

# 758
  • София
Ех, че хубави алиумите, моите не се подават😝

# 759
Mikkey,този алиум от семена или от луковици се захваща?

# 760
Самополивните саксии няма шанс да изкарат месец без поливане лятото на слънце. Няколко дни, около седмица издържат.

# 761
  • София
Алиума си е декоративен лук... Луковички...

# 762
Нова тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1775994.new#new

Коригирам, сега трябва да работи

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 18:05 от Phloxx

# 763
Линка трябва да се оправи.

# 764
  • Mostly in my mind
Понеже всеки път когато пиша тук е за да мрънкам, ето веднъж и да се похваля Simple Smile

Еха. Какво е? Много красиво.

Общи условия

Активация на акаунт