Докато Кенан разказва на д-р Гюлсер собствената си история в дневника, който пристига години по-късно, виждаме как неочаквано той възвръща контрола над простия живот в старческия дом. Приятелството, което създава с Мюмтаз, Джемил, Реджеп и останалите обитатели, възстановява чувството за принадлежност, което не е изпитвал от години. Работата със Салиха в градината, докосването до земята и най-важното, насърчаването на връзката с Ведат, болния внук на Салиха, се превръщат в повратна точка, която осветява тъмнината в Кенан. В този процес Кенан вижда втори шанс да даде надежда на младото момче и решава да направи всичко по силите си, за да помогне на Ведат да се възстанови. Излизайки от сянката на миналите си загуби и истински грижейки се за някого за първи път, Кенан се научава да прощава, да се свързва и да започва наново, като същевременно не забравя да отхвърли кралската си корона и арогантност.

Кенан вече не е в центъра, няма ги тълпите, които аплодираха Краля.

"Кенан Баран е преминал през живота ни!
Да видим как ще завърши тази история. 👑"
https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DSAb4P-iJz5/
"Към края на нашата история. ПОСЛЕДЕН 1 ДЕН! ⏳"

"Поучителната история на Орхан Гази Вурал
Няма да е погрешно да наречем живота му поучителна история“. Подробностите за живота му са интригуващи. Мехмет Торун, президент на Камарата на минните инженери, разказа личен разговор, който е провел с него. Докато се къпеше в лукс, неспособен да плати таксата от 700 турски лири за дома за възрастни хора в Пурсаклар, защото заплатата му не беше достатъчна, той отишъл в Камарата на минните инженери, молейки за помощ. Сърцето ми беше наистина разбито. Той почина през 2010 г.
Той получаваше пенсия от 475 турски лири и не можеше да плати наема от 700 турски лири за дома за пенсионери.
Той влезе тихо в стаята, влачейки крака, посред натоварен работен ден в Камарата на минните инженери. Беше уморен и изтощен. Поздрави ни учтиво. Седна на стол и си пое дълбоко въздух. Когато се отпусна малко, казах: "Добре дошъл.“ Не се бяхме срещали преди; беше дошъл без предупреждение, затова се извини. Казах, че не е важно и поръчах чай. Той каза, че ще отнеме малко време... и след това започна да ми разказва историята на живота си.
Той беше минен инженер, водеше много активен светски живот, притежаваше голяма материална власт, но по-късно загуби всичките си притежания. След като изградихме известно доверие, той навлезе в по-големи подробности. В младостта си беше много красив и в певчески конкурс, спонсориран от списание за палуби, Едиз Хонг спечели първо място, докато той спечели второ, но заслужено спечели. Погледът му беше вперен в далечината, докато ми разказваше как е спечелил сериозни пари от внос на сондажно оборудване и за вилата си на брега на морето, където е акостирала яхта за милион долара. Когато чух за неговите чуждестранни пътувания, за блестящия му живот и научих за финала му, не можах да се сдържа да не попитам:
"Братко, как можа да паднеш от толкова високо?“ Той искрено сподели, че е правил непростими грешки, гледал е с високомерие на хората по негово време, бил е капризен и е заслужавал всичко това...
Много съжалявам. Попитах как мога да му помогна.
Каза, че семейството му го е отхвърлило, че в момента живее в дом за възрастни хора в Пурсаклар, но има проблеми...
Пенсията му за социално осигуряване е 475 турски лири. Получава я месечно, а месечният наем на дома за възрастни хора е 700 турски лири. Каза, че се е срещал с ръководството, но не е успял да разреши проблема или да договори намаляване на наема. Администрацията на дома за възрастни хора каза, че не могат да направят нищо.
"Ще ме изгонят и ще остана на улицата“, каза той.
Попитах за телефонния номер на дома му за възрастни хора и той ми го даде. Веднага набрах номера. Представих се на служителката, която отговори, и попитах за положението на по-големия ни брат. Тя потвърди думите му, казвайки, че се бори с проблема от доста време, но разходите са се увеличили и няма какво повече да направи. И така, помолих ги да изчислят разликата и се съгласих да я платя, за да не се чувства брат ни неудобно. Тя с радост се съгласи. В този момент видях как очите на брат ни се напълниха със сълзи; той стана и ме прегърна. Прегърнах го силно и му казах, че в живота може да се случи всичко, така че да не се разстройва твърде много. Последва дълго мълчание в емоционалната атмосфера. Много се натъжих, когато каза, че иска да идва в дружеството на минните инженери в Къзълай веднъж седмично, за да посещава приятелите си, но дори няма пари за бакшиш. "Братко, моля те, не се тревожи за това“, казах аз, "ние ще се погрижим за всичко.“
Той каза, че не знае как да ми благодари и ме прегърна отново. Щастлив бях да помогна на брат ни. Тръгна си щастлив.
Възнамерявахме да изпълним обещанието си, но бюджетът на професионалната камара не отпускаше такива средства. Законът не го позволяваше и можехме да имаме други членове в подобна ситуация. Беше невъзможно да се извърши подобна несправедливост, привилегировайки един човек. Но някак си успях да се справя. Платих разликата в 18-месечната вноска за дома за възрастни хора. Опитах се също да наблюдавам по-големия ни брат отдалеч. Той продължи да живее така, както си мислеше, че живее. Оставаха по-малко от два месеца до края на престоя му в дома и получихме новина за смъртта на брат ни. Често се чудех дали съдбата е приспособила живота му към тази сума пари.
В момента Star TV излъчва сериал, наречен "Ако кралят загуби“. Беше написано, че нашият колега е героят на този сериал. Името, професията и обкръжението му бяха променени, но сюжетът на живота му остана същият. Миналата година някой, който работеше по сценария на филма, ми се обади по този въпрос. Така че съм сигурен, че този сериал е за живота на нашия колега. Има толкова много уроци, които могат да се научат от този живот.
Нека нашият колега, който по един или друг начин завърши своя пъстър живот с грешките, греховете и добродетелите си, почива в мир."
https://www.instagram.com/p/DR-dI0XjW-8/?img_index=1

От актрисата Серап Йондер /участвала е в "Шакир паша", "Бахар", в два епизода на "Благодаря, следващият"./
"За всеки губещ има победител.
Салиха спечели!🧿"

Последен ден на сета
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_174563&z=v … -158123700_174564
Oт Кюбра, Аслъхан, Мюжде, Али Ръза, Мерве, Мурат, Акън.

"Взехме номерата от клубните гардероби като сувенири.
Нощ, в която нямах нито сили да се сбогувам, нито натрупаните снимки за публикуване...
Мързеливият инстаграмър обещава. Един ден, разбира се."

Разрязват тортата
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?z=video-158123700_456247241 … -158123700_174733

Духат свещичките
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?z=video-158123700_456247242 … -158123700_174741

Зад кадър

На първото заседание на журито на наградите "Златна пеперуда“, което се проведе преди обявяването на отлагането на церемонията, членът на артистичния комитет Дамла Сьонмез номинира своя кандидат за най-добър актьор: Халит Ергенч.

От стори на Берг - клипчета
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_174563
"Вижте Каспър в края на видеото, бързо 😂"
Каспър ревнува от котето, Хан го утешава.

"Липсва ми. Особено кухнята ми 🤍" - има предвид Лондон.

Последната е от сета.

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_174681
Али в Лондон, вероятно Халит го е снимал
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_174684

Ако трябва да обобщя - това е идеалният филм. Да, епизод от сериал е, но са го превърнали във филм. Сценаристи, режисьори, оператори са го изпипали до най - малкия детайл, всяка сцена е нарисувана. Имам само една забележка към сценария, но ще пиша повече утре.

Но довечера ще си я догледам с удоволствие. Много ми хареса началото. Уютно ми стана.

Всичко, което написахте, е вярно, с изключение на една точка. Сериалът не приключи преждевременно; той приключи, когато беше необходимо. Всичко след това щеше да се превърне в ластик.