Таблет или телефон

• 348
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, имам детенце в първи клас и до сега той не е имал телефони, таблети и смарт часовници. Скоро ще има рожден ден и бихме искали да го зарадваме. Какви са вашите препоръки? От кои от изброените сте доволни? Също ако може да ме насочите към конкретни модели на таблети и часовници.

# 1
За какво са му? Да играе вместо да учи? Децата са толкова зарибени, че са като зоомбита. Единствено виждам смисъл да му вземете по-прост телефон, за да може да се свърже с вас при проблем, а и да не му се подиграват в училище ако си няма, а другите имат и до там.

# 2
Детето ли иска, или вие искате да му купите? Защото ако то не е проявило желание по-добре изчакайте. Колкото по-късно се залепят за екраните - толкова по-добре.
Иначе зависи за какво ще се ползва устройството. Ако ще е за игри е по-добре по-голям екран, тоест таблет. Ако ще е, за да се чувате като е на училище, аз лично бих предпочела прост телефон. Не ми е ок всички наоколо да ме слушат от часовника. Моят племенник хич не искаше да си носи часовника, казваше, че  е много голям и неудобен при обличане и събличане.

# 3
Не е ли малко малък за телефон още!? На тази възраст може много лесно да го загуби или някой по-голям да му го вземе. Според мен изчакайте с тези неща, наистина не окей от толкова рано да свикват с телефоните.

# 4
Едни познати си взеха на детето смарт часовник, с който може да се обажда само на тях и няма игри. Нещо такова ми се вижда по-добре от таблет и умен телефон. Има такива телефони, където се задава начало на задача и край, може да е полезно за някакви домашни за училище.

# 5
Телефон не бих подарила на толкова малко дете. Моето имаше таблет на тази възраст с ограничено време за ползване. Ползваше го за youtube Kids песнички и танци и също така гледаше клипчета на интересни идеи за оригами, забъркване на собствени желета, любопитни експерименти; правеше си смешни видеа и снимки. Рисуваше с писалка. Намираше си картинки за оцветяване. Когато е таблет не може да го носи непрекъснато. Вече в по-голяма възраст премина на музика от Spotify и филми от Netflix. Ползва го за училищни неща и за развлечение. Samsung с писалка не знам точно модела.
Въпреки това ако детето няма интерес към телефони и таблети не бих му подарила “зорлем”. Пристрастяването става много бързо и неусетно и не всеки родител/дете може да се справи.

# 6
Зависи с каква цел ще вземете устройството. Ако ще гледа видеа, филмче , ще играе игри и ще учи - таблет. По-удобно е, ако ползва Академико или Уча.се или дигиталната раница. В такъв случай ще се ползва у дома.
Ако ви трябва устройство за връзка с детето, телефон. Тъй като става въпрос за дете - силно препоръчвам да не се изхвърляте с марки и цена - трябва ви надежден и здрав, в същото време евтин телефон с батерия 5000А и достатъчно памет. Относно цената - да е прежалима, защото е силно вероятно да бъде счупен дисплеят в рамките на две години, а гаранцията не покрива счупено. Ако вземате от оператор, направете застраховка, която ще покрие счупен дисплей. Относно марка и модел - да не е съблазнителен за кражба.  Силно препоръчвам да инсталирате родителски контрол. Ако вие, родителите, ползвате не айфон, а телефон с андроид (поне единият) инсталирайте приложението фемили линк, което ще даде възможност да филтрирате до какво ще има достъп детето, да ограничите покупките в приложения и времето на ползване. Достатъчно е да направите профил на детето с реалната възраст.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 19:34 от Mama Ru

# 7
Здравейте, имам детенце в първи клас и до сега той не е имал телефони, таблети и смарт часовници. Скоро ще има рожден ден и бихме искали да го зарадваме. Какви са вашите препоръки? От кои от изброените сте доволни? Също ако може да ме насочите към конкретни модели на таблети и часовници.
Не виждам за какво му е освен да гледа YouTube и Тик ток до пръсване.,

# 8
Благодаря на всички коментиращи. Аз желая да му взема, защото уикенда има време да гледа някое филмче. През седмицата не стои пред телевизора, така че не мисля че е нещо лошо. Отделно от това му харесва да играе на приложението по математика и искаме да си има свое устройство. И телефон да е няма да го носи в училище.

# 9
за гледане на филмчета таблета е по-добър вариант заради по-големия дисплей. няма толкова да се взира в малък екран. има и евтини 200-300 лева таблети.

пазаруването с ваучери от #BGMлоялнапрограма

# 10
Ох, този хаштак, ами ако няма точки за валчери?

# 11
  • Mediterraneo
Това с хаштага остана недоразбрано и някои продължават да го пляскат, където сварят.

# 12
Моите деца предпочитат таблетите си. Когато с мъжа ми си сменяме телефоните, им даваме старите си. Но таблетите са с по- големи екрани и са по- удобни. Съветът ми е да им купите от тези калъфи, които са тип Ева пяна и имат нещо като крачета, които се изваждат и прибират за удобство. Също така много добре предпазват таблета при удар.

Общи условия

Активация на акаунт