Български брандове и бутици -Тема 4

• 68 400
  • 609
  •   1
Отговори
# 45
Те са като от shein - нищо чудно що ги изработват за 14 дни...

# 46
  • Бургас/Пз
Пристигна ми роклята на кактуси от Саса. На живо е още по-красива. Платът е тежък и пада много добре, цветовете са прекрасни. Бялата якичка е твърда и само не знам как ще е прането й. Поръчах 36 размер и ми е малко над коляното.

# 47
  • Най-красивата страна
В последно време пазарувам от Дика.
Имат магазин в нашия град.
Доволна съм.

# 48
Здравейте отново, тези от вас, които имат бижута на Flicka - получих първата си поръчка от тях, дълго гледах и избирах и се спрях на този сет от 2 колиета, с идеята, да мога да ги нося и заедно, и по отделно. Да, ама не намирам никъде закопчалка, пише, че е с ластична бижутерска корда, означава ли това, че просто се нанизват? Никога не съм имала такива колиета, притеснявам се да не се разтеглят или деформират. Не посмях да ги сложа, защото като пробвах да сложа едното и имам чувството, че се разтегли една идея... Писах и на тях, но не знам колко бързо ще ми отговорят.

https://bg.flicka.eu/produkt/necklaces-rose-dust/

# 49
  • София
Просто нанизват/ нахлузват, нямат закопчалка. Имам едно, което нося от около година и половина по няколко пъти седмично, не се е разтеглило или деформирало.

# 50
Супер, благодаря! Просто не го очаквах за сравнително скъпо колие, и то с перли, аз имам на Yuno Pearls и си е със закопчалка. Такива нанизващи се с ластик не съм имала досега и ми е странно.

# 51
Имате ли отзиви за качеството на пижамите на ReSleep? От известно време ми излизат на реклама във ФБ. Пише, че са български дизайн, принт, кройка, но дали и текстилът е с български произход това не ми стана ясно.

# 52
Едва ли. Не знам някъде в България да се отглежда памук, за преработване - може би Яна Панагюрище, но се съмнявам, че и те работят с вносен памук.
Моето търсене на скъпите бели тениски и блузи е неуспешно. Всяка ваша препоръка за тениска или блуза с къс ръкав от стегнат, фин, снежнобял памук в голям размер и без щампи е добре дошла. Упс...май търся еднорог.

# 53
Преди години работех с една жена химик. Тя ми каза че точно това е работела в текстилната сфера и платовете. Каза ми че в България не се произвеждат платове от много години над 10, може и повече. Затова й се беше наложило да се преквалифицира. С тъга разказваше колко си обича професията и че й е мъчно че вече няма къде да работи. Ако това донякъде отговаря на въпроса Ви...
Една позната баща й има шивачки и прави якета, всичко е внос. Само шият тук. Ако и това помага.
Хубав ден от мен момичета! 🌹

# 54
Имам 2-3 чифта пижами от Resleep, доволна съм. Платът е плътен  и не се раздърпва. Принтът малко поизбелява след повече пранета.

# 55
Едва ли. Не знам някъде в България да се отглежда памук, за преработване - може би Яна Панагюрище, но се съмнявам, че и те работят с вносен памук.
Моето търсене на скъпите бели тениски и блузи е неуспешно. Всяка ваша препоръка за тениска или блуза с къс ръкав от стегнат, фин, снежнобял памук в голям размер и без щампи е добре дошла. Упс...май търся еднорог.
Точно такава търсех и аз и си взех миналата седмица от H&М, не е български бранд, но давам предложение.

# 56
  • София
В България се правят някои платове. Суровината идва от чужбина, но хавлиени, памучни си се правят тук.
Cotton hug ползват платове от органичен памук за продуктите си, които се произвеждат тук и багрене и печат също се прави тук в България.
Има и произвеждащи текстили за работни дрехи, за промишлеността. Да, не са много, но се правят тук. Ако става въпрос за органичен памук, суровината се кара от чужбина.
Аз работя във фирма, които произвежда продукти от кожа. Кожите ги поръчваме или от чужбина, или от българска фирма вносител. Много рядко има хубави кожи от България, които да можем да си зареждаме регулярно. Но например вълнения ни филц се прави в България. Овчите кожи(кожа на животни с козина, не е слагана допълнително, а си е от самата кожа) ги взимаме от българска фирма, с над 30 годишна история. Красиви, меки и много пухкави, багрени в различни цветове. Има някои и с печат-сърчица, леопард…върху самата кожа, а от другата и страна стърчи козината. Овцете са български, суровината не се внася. Също така са “отпадъчно производство”, т.е. от животни, които се отглеждат за месо. Ползват се кожите им, за да не се прахосват. Тази фирма, която ни снабдява не взима кожи от ферми само за кожи, защото това е огромно прахосване.
Макар, че като цяло в България производството е много западнало и е изключително трудно да го движиш напред, има тук таме бели птици 😉 Не е съвсем нищо да не правим.

# 57
Благодаря ви за информацията, момичета! Не знам дали е само в Бургас магазинът, но продава и българско производство блузи, рокли, туники, останали от ишлеме. "Кикимора". Повечето без етикети. Имам доста летни находки оттам. Мацката си има някакви нейни канали и зарежда и дамско, и мъжко облекло.

# 58
Благодаря на всички включили се с опита и мнението си. Ще разгледам и тези Cotton hug, не съм попадала на тях. Напоследък се заглеждам и в багрилата, поне те да не са някои китайски отрови, но знае ли човек вече.
Други, които ми привличат окото са Бакка Органика- бельо от конопени влакна. Не се тъче тука, но пише, че работят със сертифицирани суровини. Би трябвало да са антиалергенни, но още не съм купувала, мисля да ги пробвам. Ако някой вече има опит с тях, ще се радвам да прочета.

Дези, какви продукти от кожа произвежда фирмата? Продавате ли на нашия пазар? Има ли къде да се видят онлайн? Чудесно е това, че са отпадъчно производство и всичко се ползва без разхищение.

# 59
И аз искам да знам коя е тази фирма, обичам да подкрепям подобен тип производство, още пивече пък българско Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт