Български брандове и бутици -Тема 4

• 68 764
  • 614
  •   3
Отговори
# 90
Аз пък се чудя на какво основание българските дрехи за несравнимо по-скъпи? Не я разбирам тази логика! Да, може да се каже, че са една идея по-качествени, но далеч не всички! Обаче нито мита плащат, нито минават граничен контрол.....не рзабирам, честно. Да, купувам си често БГ дрехи, защото някои модели са доста оригинални и интересни, но, не са правени от злато, все пак....Знам, че не на всички ще им допадне моето мнение, но бих се радвала да получа някакъв отговор на въпроса си!.....✌️

# 91
Аз също съм възмутена от хипер високите цени и най-вече съм възмутена че клиента няма никакви права. Нямаш право на рекламация, нямаш право на връщане. Няма значение какво и къде го пише. Масово БГ търговеца отказва каквото и да било на клиента освен да му вземе парите и до там. Искам да купувам, но с това отвратително държание в 90% от случаите се въздържам.
Ето назад постнаха супер блузка на БГ бранд, много ми хареса, но знам че не мога като Ансуеър или Абаут Ю да си поръчам 2 размера, да ги взема за проба вкъщи, да ги видя как ми седят, да избера единия от двата или да върна и двата. Няма такъв вариант. Почват се заяждания, почват се мрънкания за банкови такси, ама да ми връщали парите страшен проблем, голяма проблем, края на света. Еми това е положението отивам в Абаут Ю и Ансуеър и там си купувам каквото има. Защото БГ търговците не искат да се научат че клиента също има права, може да размисли, може да не му хареса, може много неща, но не е това случая никога. За БГ търговеца клиента е лош, досаден и пречка в търговията която трябва да изтърпят набързо за да си даде парите и да им се маха от главата.

# 92
Защото българската работна ръка струва пари, не като виетнамската или камбоджанската (където се шият  fast fashion марките) за по има-няма 50 долара на месец, или направо робски труд както при шеин. Нито пък бизнеса/спедицията се дотира от правителството (както в Китай). Също и качеството е прилично, не казвам уау за всичко, но е добре. Българските производители в общия случай разработват собствени модели, съобразени с тукашните вкусове и тенденции, правят по 2 или 4 колекции на година с ограничени бройки - това е труд, който също влиза в крайната цена. Та с това цялото искам да кажа, че бизнес модела е напълно различен и съответно не можем да очакваме същите цени.

# 93
Като човек, който до преди година беше много предубеден към китайските стоки, сега с гордост се обличам предимно от Шеин. Като там, разбира се, има разлика в качеството между рокля за 10 лв и рокля за 50 лв. Много исках и се старах да подкрепям БГ марки (и още го правя, като много ми хареса нещо), но ме отблъснаха неоправданите в повечето случаи високи цени, недобрата политика (не на всички, разбира се) и явната лъжа за произхода на продукта на НЯКОИ уж български производители. В този ред на мисли...какво ви е мнението за Richland Boutique? Загледах някои модели. Ако някоя от вас има техен артикул, може ли да провери на вътрешните етикети дали се шият тук? Благодаря предварително!

# 94
  • Варна
Шиеха се в България, във Варна - преди няколко години съм поръчвала от тях.
В момента не знам.
Ползваха хубави и качествени платове, имаха и колекция бельо.

Но аз имам един кардинален проблем с много от българските производители на дрехи. Ако ме отвратят рекламните снимки, не купувам. Не мога да се идентифицирам с тази визия, която масово избират брандовете - вулгарно, сексуализирано, пошло излъчване на моделите, което със сигурност е търсен ефект. Като видя идеално кръгли гърди навън и устни, които опират в носа... и затварям страницата. Нека продават на когото искат, явно има на кого всъщност. Моите пари просто не отиват там.

В крайна сметка поръчах и бялата риза на Verychi. Чакам два чифта обувки от Ади и ще хвърля едно око на лимитираната колекция, която Денина ще пусне утре.

# 95
Благодаря за споделеното за бутика, не знаех, а и аз съм от Варна хехе. И аз харесвам много моделите на Денина, но имам само една рокля засега. Тези, които най-много ми допадат, често са изкупени на секундата, а аз не мога да стоя и да дебна в точен час. Ако не забравя, ще вляза да разгледам утре, пък дано уцеля нещо. А кои са тези обувки на Ади?

# 96
Може ли линк към сайта на Денина? Благодаря!

# 97
Adi-shoes.com,  правят ги в Пещера, има възможност за избор на цвят и височина на токчета в повечето случаи. Искат подробни размери на крака по техни инструкции и обслужването им е на високо ниво.
На бг бутиците ме е яд когато няма големи номера. Или има, обаче моделите са от преди 30 г. (Яша). Или има на безумна цена - не знам Лила Стил бг ли са, обаче блуза от естествена коприна е 485 лв.

# 98
  • Пловдив
Българските дрехи са по- скъпи, защото всичко в България поскъпна- заплати, ток, разходи по осигуровки, транспорт, консумативи. В Шейн плащат на шивачката 3-4 долара на ден и едва ли има осигуровки, нямат изисквания за изхвърлянето на отпадъците, а да не говорим за платовете им.
Купих си няколко артикула от Шейн, харесва ми кройката определено, цената беше безумно ниска, но плата е отвратителен полиестер, на пипане като твърда хартия.

Така че всеки от двата избора има предимства, но не виждам особен смисъл да се сравняват с оглед абсолютните различия на произхода и условията, в които са произведени дрехите.

# 99
  • Бургас
Може ли линк към сайта на Денина? Благодаря!
https://shop.deninamartin.com/bg/

# 100
Поръчах кораловия пуловер, купували ли сте плетени неща на Денина? Малко ме притеснява това 100 % памук - дали няма да се обезформи след пране.

# 101
Съгласна съм с написаното от Lore.lay, аз обаче за съжаление съм попадала също предимно на полиестер от определени бг брандове... А в Шеин също има разлика в платовете и качеството според цената, затова и споменах, че има разлика между дрехите им за 5-10 и за 30-50-60 лв. Иначе аз с удоволствие бих купувала само българско и се старах в един момент, но масово лъжат за произход, всичко поскъпна, да, обаче аз не съм със собствен бизнес, за да си компенсирам инфлацията, а на заплата, която не е мръднала или е мръднала просто символично.

# 102
  • Пловдив
Така е, БГ брандове също прекаляват с цените за полиестерни дрехи, тук визирам Алеса.
От 1-2 години взимам от e-phos, досега винаги материите са били хубави и изработката е добра, не са умалени размерите. Правят ги в Пловдив.

# 103
  • На зелено
Знаете ли бг бранд, съответно малка фирма (или профил в ИГ), които изработват раници от плат, но да ежедневни, а не спортни. Имах една раница на известна марка, издържа доста време, но вече се скъса.

# 104
  • FRANCE
Ташев в Плевен. По скоро са спортни, но май имаше няколко градски модела (има сайт).

Общи условия

Активация на акаунт