Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 367
  • 674
  •   1
Отговори
# 390
Не разбирам защо трябва някой да си дава младостта и живота в обгрижване на психично болен, опасен, лош и агресивен? Единственият живот.
Защото го/я обича. Защото са семейство. Има една клетва "в здраве и в болест..." Ако е (психично) болен. Ако е просто лош и агресивен - НЕ.

# 391
О, да! Само за обичане е тази жена.

# 392
Тази жена според думите на автора го спира от контакти с хора, кара го да работи от вкъщи, отправя заплахи как ще отчужди детето от него и от цялата му рода ако той не изпълнява това което тя каже, крещи, удря го, замерва го с предмети, обижда го и го унижава. Ако тази история беше разказана от жена всички щяха да категорични, че това е домашно насилие. Тук виждаме безброй оправдания и обяснения как поведението на жената е нормално. Ами не е. Това е насилие. Авторе, търси решение - психолог, психиатър, адвокати … камери… ако можеш с добро - най-добре, но всичко каквото е необходимо за доброто на детето ти си длъжен да направиш.

# 393
Авторът най-добре да поиска ключ на темата. След това, както получи много съвети, включително и той стигна до това решение-консултация с психиатър и оттам - според съветите на специалиста.

Ако продължава да чете и отговаря, ще се обърка още повече. Темата се нагорещява, някои от потребителите са предубедени от личен горчив опит, други-от професионален и накрая, като в повече подобни теми става една каша. Вадят се думи и изрази от контекст, кой какво разбрал, как го разбрал и тн. Затова ключ на темата, консултация с психиатър и после, ако няма реален добър резултат, преценява сам на база ситуацията.

# 394
Подкрепям мненията за психиатър, не психолог. Възможно най-скоро. Незабавно. Авторът да има предвид, че заради самоизолацията агресията на съпругата може да се влоши (така влияе социалната изолация според психолози), така че да избягва излишни конфликти, той сигурно го е усетил.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 05:09 от Анонимен

# 395
На мен би ми било интересно, авторът като/ако говори със специалист, какво ще го посъветва. Не е нездраво любопитство.

# 396
  • София
На мен би ми било интересно, авторът като/ако говори със специалист, какво ще го посъветва. Не е нездраво любопитство.
Ще го посъветва да я заведе за преглед, въпросът е да му даде указания как да стане това. Вече като види нея ще е интересно. Дано и помогнат.
Ако момичетата, които подозират, че авторът е токсичен той никога няма да стъпи при психиатър, освен ако не е и много глупав.

# 397
  • София
Преди много години, случайно бидейки в "Адаптация" по служебна линия, споменах, че сигурно трябва да заведа на детски психолог големия си син, че мързелът му много ме дразнеше. И знаете ли какво ми казаха - "Вашето дете проблеми няма, вие имате". Няма за какво да го водите...И те така Simple Smile.

# 398
  • София
Преди много години, случайно бидейки в "Адаптация" по служебна линия, споменах, че сигурно трябва да заведа на детски психолог големия си син, че мързелът му много ме дразнеше. И знаете ли какво ми казаха - "Вашето дете проблеми няма, вие имате". Няма за какво да го водите...И те така Simple Smile.
В случая ако проблемите са на мъжа е още по-важно жената да отиде, та нея да и обяснят с кого живее.

# 399
И какво общо има тази случка с темата?

# 400
  • София
Че преди специалист да се произнесе, не е ясно кой е с проблема и какъв е той реално. В темата имаме само едната гледна точка  с позоваване на събития, които авторът е селектирал да сподели.

# 401
  • София
Че преди специалист да се произнесе, не е ясно кой е с проблема и какъв е той реално. В темата имаме само едната гледна точка  с позоваване на събития, които авторът е селектирал да сподели.
Точно така. Може да е лабилен психически, жена му се скарва с майка му и той започва да си развива сценарии. Материализира ги тук, а вероятно доразвити и на много други места. И после жена му може да се чуди защо някои хора я гледат с ужас като я срещнат.

# 402
То е така, но по принцип, а тук говорим по конкретна тема. Както и в началото се изредиха 20 човека да кажат как им са се разболяли бебетата, защото някой кихнал отгоре им. Е, и? В случая нито бебето, нито бабите са болни, какво ни интересува как бебетата на съфорумките са се заразили от болни хора? Имайки предвид разказаното от автора, не вярвам да има специалист, който да каже, че е нормално никой да не е виждал здраво 4-месечно бебе. Освен това във всеки форум се представя една гледна точка и тя е на автора, нашата задача е да коментираме представеното. В тема на жена, жертва на насилие защо никой не ѝ обяснява, че е лабилна и преувеличава удари, крясъци, хвърлени предмети по нея? Аааа, да, защото насилникът не е раждал. Родилките могат да са насилници на воля и никой няма право да се опълчва, защото ги разстройва още повече.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 12:56 от Spiritlight

# 403
  • София
Доста се изкривяват някои мнения. Не, родилките не може да са насилници на воля, но за поведението им може да има причини, които е невъзможно да съществуват при един мъж, поради биологични различия. А в темите за насилие редовно се обяснява на жени, че те са си виновни.

Колкото до конкретната история на автора, ние все пак чуваме само неговата версия, която умишлено или не, е изкривена от неговите емоции. Като цяло, повечето хора вярвам са съгласни, че е добре да се консултира със специалист. Лично аз смятам, че би било от полза и да се потуши напрежението за известно време, вместо да се ескалира. Ако жената има психичен проблем, това може да е само от полза, докато той намери как да действа, ако проблемът е създаденото напрежение, може би ще бъде по-склонна да се вразуми, когато натискът върху нея намалее.

# 404
  • У дома... някъде
Нелепо е да се извинява поведението и насилието на който и да е човек с оправданията *ти ме изнерви*,хормони,диети,неудовлетворение,егоизъм,инат,грубост и т.н.

Независимо дали е мъж или жена в случая,ако не се вземат съответните мерки,то човек постъпвайки по такъв начин в изблик на гняв и липса на контрол и сдържане на нервите,утрешния ден като детенце поотрасне и нещо се *провини* пак  така ще реагира и ще се държи.
Много майки,които получават такова отношение и форма на насилие именно предприемат стъпки на развод след редица опити за промяна и даване на шансове,бащата да се промени.

Както писах и по напред стъпките са разговор със спокоен тон и изчистване на проблемите доколкото е възможно,ако не помогне консултации със здравно лице(но майката категорично отказва) и третата стъпка е адвокат и законова намеса  за благото на детето.

Общи условия

Активация на акаунт