Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 373
  • 674
  •   1
Отговори
# 375
  • София за сега
Скрит текст:
Оптимистично (понеже авторът упорито избягва да ме чете и реагира, а и не знаем дали чете на английски) поствам линк за сваляне на една книга по темата за жените след раждането (и промените в тях): https://oceanofpdf.com/authors/nicole-pensak/pdf-epub-rattled-ho … m-brain-download/

Осъзнаваш ли ,че утре жена му , може да го наръга с нож и той трябва да оправдае това защото е била родила .На мен лично това ми звучи безумно  като оправдание .....ама тя родила  , аз не мога да раждам
И кога прочетохте цялата книга от линка, за да направите това заключение?
...
Всички очаквате младото майче да обясни с рационални доводи тревожността си, а тя не може. На вас, като не сте хапвали 8-10 часа през деня, нали ви става разтреперано от глад? Можете ли да накарате тялото си с разумни доводи да не се разтреперва? Не можете, защото не можете да накарате кръвната си захар да не пада под 3. Не можете до подчинявате хормоните или да им обяснявате нещо.
Едно такова младо майче скочи неотдавна в двора на Румънската църква в София. Беше избягала по време на психиатричен преглед. Бая бяха чакали докато стане ясно, че е за психиатър. Едно цяло погубено семейство.  Ама нищо де то хормоните са виновни...

# 376
  • Пловдив
По негови думи, те са 7 години заедно. Толкова ли агресивната ѝ психопатия  не се е проявила нито веднъж?

Според мен , дори и личен опит ......това нещо го преглъщаш,  опрадаваш , надяваш се да е временно състояние,  знаеш,че и ти не си перфектен и правиш компромиси в името....на нещо си и затъваш все повече и повече. И един ден решаваш, че може би това не е нормалното и започваш да питаш , да разпитваш , да четеш и много неща ти се изясняват.Но затова се иска време ....и ако не си го преживял е трудно разбираемо

# 377
Те психичните състояния се диагностицират от специалисти, не от вентилиращи форумни писачи. Има разни начини авторът да се отърве от опасната си жена и да спаси детето, стига жената наистина да е опасна, но той не предприема нищо. Още един флаг, че нещата не са точно така, както ги описва той.

# 378
Психични заболявания могат да се отключат внезапно, без никакво предисловие и предизвестие. Буквално за минути. И то без видим тригър. А тук имаме фактори като бременност, раждане и майчинство. Наистина е необходимо да се говори по тези теми, защото цари повсеместна неграмотност по отношение на психичното здраве.

# 379
  • Пловдив
Те психичните състояния се диагностицират от специалисти, не от вентилиращи форумни писачи. Има разни начини авторът да се отърве от опасната си жена и да спаси детето, стига жената наистина да е опасна, но той не предприема нищо. Още един флаг, че нещата не са точно така, както ги описва той.

Не е флаг а е усещане! Усещане ,че не можеш да владееш ситуацията , усещане ,че си сам в една борба , която по презумпция е загубена.....дори от мъжка гледна точка звучи срамно......Той 5 пъти попита какво да направи ......че да е събуди , нейното семейство се дистанцират от нейното държание ......в голямата си част , тук го изядохте с парцалите и едва ли не го обявихте за луд него ...Точно както прави и жена му ......

Тя в нейната глава проблеми няма.....той осъзнава, че има , обаче нищо не може да направи. Не може да го докаже и тя го удря и по това ,че ще му вземе детето ....и всички знаем ,че в България съдът дава всичко на майката ....освен ако не е наркоманка ....или се влиза в една дългогодишна битка ...

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 21:16 от Sun2000

# 380
Нейното семейство зная, че нещо не и е наред и затова се дистанцират. Може да си има история с психично заболяване.

# 381
  • София за сега
Ние диагнози не поставяме, а съветваме за консултация с психиатър! Съпругът ми беше с тежко психическо заболяване и съм на мнение,  че много сигнали не трябва да се пренебрегват.

# 382
Нейното семейство зная, че нещо не и е наред и затова се дистанцират. Може да си има история с психично заболяване.

Напълно възможно е и сега да казват, че е "проблем" на мъжът й.
Те са я махнали от главите се. Въпроса е автора къде е спал като се е женил. Вещица едва ли не я изкарахте жената.
Ако не е била такава е хубаво да се погрижиш за нея. Ако ситуацията беше обратна жена ти би трябвало да се погрижи за теб.

# 383

Напълно възможно е и сега да казват, че е "проблем" на мъжът й.
Те са я махнали от главите се. Въпроса е автора къде е спал като се е женил. Вещица едва ли не я изкарахте жената.
Ако не е била такава е хубаво да се погрижиш за нея. Ако ситуацията беше обратна жена ти би трябвало да се погрижи за теб.
Айде сега, вещица! Къде го прочете?
И защо да е спал като се е женил, човек може да се разболее и след това, няма застраховани. Е точно, че автора иска да и помогне, иначе според мен да си е тръгнал вече.

# 384
  • София
По негови думи, те са 7 години заедно. Толкова ли агресивната ѝ психопатия  не се е проявила нито веднъж?

Според мен , дори и личен опит ......това нещо го преглъщаш,  опрадаваш , надяваш се да е временно състояние,  знаеш,че и ти не си перфектен и правиш компромиси в името....на нещо си и затъваш все повече и повече. И един ден решаваш, че може би това не е нормалното и започваш да питаш , да разпитваш , да четеш и много неща ти се изясняват.Но затова се иска време ....и ако не си го преживял е трудно разбираемо
Точно мен ли за личен опит с насилник ме поставяш под съмнение? Първият ми съпруг беше психически,  а накрая и физически насилник. 12 години търпях, спед побоя се изнесох, со все двете деца от него. И не, при него нещата градираха, но прояви е имало през цялото време. Моделът му на пведение, и след мен, си остана един и същ.

И да, чета. Понеже съм "войстваща" феминистка, и вярвам в равенството на половете, чета и за физиологичните разлики между нас и мъжете. И за разликата в мозъците ни също. Също и за промените в женския мозък, които настъпват през бременността и след раждането.

# 385
  • Out of the Mix
Такива жени не трябва да имат едно дете, иначе ще го побъркат.
Напълно съм съгласна с приоритетите и че първо двойката се събира, защото се обича. Но у нас има някаква тенденция жените да пращат мъжа си в девета глуха, щом им направи дете, а ако ги напусне или си намери любовница го обявяват за безотговорен, но не могат да разберат тяхната вина и че е напуснал тях, не детето. Масово детето става център, което е вредно и за самото него като порасне.
Точно така, Таня. Hands Plus1
Примерна и всеотдайна любовница, домакиня и майка. Sunglasses
Ако не е, има проблем.
Детето не е центърът, а мъжът и жената.
А тези жени, които пращат в дветата глуха, да не мрънкат после.

# 386
Оф, фрагрансе, и в тая тема ли се мъчиш да си го размахваш, гепиме за тебе няма ли уе? Ненормална работа.

Цитат
Ние диагнози не поставяме, а съветваме за консултация с психиатър!
Ами да иде да се консултира, никой не го е спрял. Що не ходи, не ви ли става странно?

# 387
  • София за сега
По негови думи, те са 7 години заедно. Толкова ли агресивната ѝ психопатия  не се е проявила нито веднъж?

Според мен , дори и личен опит ......това нещо го преглъщаш,  опрадаваш , надяваш се да е временно състояние,  знаеш,че и ти не си перфектен и правиш компромиси в името....на нещо си и затъваш все повече и повече. И един ден решаваш, че може би това не е нормалното и започваш да питаш , да разпитваш , да четеш и много неща ти се изясняват.Но затова се иска време ....и ако не си го преживял е трудно разбираемо
Точно мен ли за личен опит с насилник ме поставяш под съмнение? Първият ми съпруг беше психически,  а накрая и физически насилник. 12 години търпях, спед побоя се изнесох, со все двете деца от него. И не, при него нещата градираха, но прояви е имало през цялото време. Моделът му на пведение, и след мен, си остана един и същ.

И да, чета. Понеже съм "войстваща" феминистка, и вярвам в равенството на половете, чета и за физиологичните разлики между нас и мъжете. И за разликата в мозъците ни също. Също и за промените в женския мозък, които настъпват през бременността и след раждането.
Абсолютно съм съгласна със Сън. Оженихме се млади... имало е сигнали, които бях неглижирала и после бааам криза - диагнозата: Параноидна шизофрения и така 20 години борба. И да кажа в периодите на ремисия си беше съвсем нормален човек. И да майка му беше скрила, че в младостта си е имал психотичен епизод. Накрая нашата система и аз го изпуснахме та сега е на по-добро място. Сега пък аз се лекувам след преживяното. Така че, както написа по-горе лекарката, психичното здраве много се неглижира.

# 388
Само да кажа, че авторът някъде назад отдавна написа, че е намерил психиатър и предстои среща, но на няколко пъти потребители пак пишат да се консултира, защо не ходи и т.н. Приемам, че не са го видяли а не, че е тенденциозно.

# 389
Не разбирам защо трябва някой да си дава младостта и живота в обгрижване на психично болен, опасен, лош и агресивен? Единственият живот.

Общи условия

Активация на акаунт