И на мен така ми обясниха. И много ти благодаря за темата!Дето се вика от устата ми си взела тоя въпрос. И аз си го задавах преди няколко седмици. После ми пообясниха. Например елдата е много полезна. А всяко месо доставя на детето различни хранителни вещества. Например в заешкото има едни, в пуешкото други, в телешкото трети и така. И понеже малкия детски организъм сега се изгражда са му нужни по малко от всички вещества за да порасне и се развие добре. Затова се дават разнообразни храни. Пък и другото е да даваш всякакви храни за да се запознае детето с тях.Дори да не ги готвиш в къщи не се знае след време дали няма да ги опита някъде другаде. Например в детската или при някоя баба като е на гости...и ако не ги е яло може да стане като с мен-бях на 15-16 години и за първи път у леля ми ядох агнешко. Едно дето ми се видя мнооого гадно и друго , че понеже никога не го бях яла ме хвана такъв дрисък ...оттогава не ща и да го чувам Но може би ако го познавах като храна щеше да е по различен начин. А и е важно наистина да разбереш дали няма алергия към нещо. Да не го установите твърде късно и да не знаете от какво е. Успех със захранването и дано е безпроблемно