Как съчетавате работата с грижите за децата?

• 6 061
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Намерихме, защото я познавахме отпреди, чист късмет, слава богу.
Скрит текст:
Че се бях зарекла направо да спра да го водя на училище (помощно, за деца с умствено изоставане, едно за областта и нямам избор) и да си блокирам телефона за училищното ръководство, но знам, че нямаше да го направя, само се заричах в яда си - аз едва съм пристигнала и почнала да работя и трябваше да тръгвам обратно да го вземам от училище и половината работен ден ми минаваше в трафика, училището му и жилището ни са на противоположни краища на града, а работата ми е в друг, съседен град, за който се минава пак обратно от училището в посока жилището ни. Проблеми с излизане от работа нямам, но работата ми някой трябва да я свърши, а и други нужди имам.
С община и агенция ударихме на камък, да е жива и здрава тази жена, която го взема сега.
Но с агенциите и здраво дете наистина има шанс да се намери жена, при малко късмет.

# 91
Сама отглеждам детето си.Готвя 2 пъти в седмица (супа,боб,леща,грах) и замразявам в буркан.Във фризера винаги имам 5-6буркана.Сутрин ,когато излизам за работа изваждам 2 и вечерта имам вечеря за детето.Отделно задължително правя риба,месо,яйца.
То е със здравословен-ходи на рехабилитация,логопед,масов спорт,училище.Имам детегледачка,взима го от училище и на близките дестинации го води.Тя гледа още 2 деца.За по-далечните имам съсед таксиметров шофьор-кара и прибира.
Освен,че работя от 8.30до 17.30 имам и лична фирма.Работя когато детето заспи или уикендите,когато е при баща си.
Родителите ми са на 120-150км.
При извънредни работни срещи,често кръстниците на детето или съседи ми помагат.
От самото начало бях луда чистофайница и готвачка.В един момент капнах и осъзнах,че детето ми ще бъде веднъж дете и спомените с него са ми по-важни от перфектна къща.Поддържам някакъв приличен вид,но не всичко е на всяка цена.
Готвенето си остава,важно е за състоянието.Освен с бурканите,помагам си,като през летните месеци си правя заготовки и замразявам.Имам всички възможни уреди за улеснение.
Dragoness не знам къде/как и какво е CV то ти,но много странен парадокс се получава.Доста често чувам как човек Х много квалифициран не може да си намери работа,а в следващия момент последните 2 години 2ма мой работодатели,както и при лични клиенти се чака с по 4-6 месеца,за да се намери читав човек.И не,не говорим за мизерни заплати, изтезателство,кофти работно място.Сферите за ,който говоря са коренно различни една от друга и говоря за поне 7-8 работодателя.

# 92
Bebeshok, просто никой не иска кадър да напуска  работа в 17:00 часа. Иначе работа си намирам, просто като ги питам за гъвкаво работно време и е до там. Предложиха ми веднъж, но със смени в Бизнес парка до 20 часа. Не знам, какви кадри търсите, но ако е с гъвкаво работно време, близо до южни квартали, насреща съм.

# 93
Моя опит е друг Dragoness.Аз самата смених работодател 2 пъти за 2г и точно с това условие.На 2те места хората нямаха такава практика,но се съгласиха,даже сега на 2рото повечето колеги идват в 10до към 19ч.4 месец, а търсихме колежка-точно с перфектен английски и икономическо образование,другото ние си обучаваме,защото дейностите са специфични(аз също въпреки 10г стаж в професията си отидох с не повече от 40% познания,мен също са ме търсили горе долу толкова).Обявата бе написана супер подробно.Няма да ти казвам какви СVта имаше,просто трагедия.От 2 с. имаме колежка,в моето положение,тя даже тръгва по-рано от мен.
П.П ще питам в понеделник шефовете дали ще търсим още 1човек,както и 1 клиент,с който този разговор го водихмепредр 3-4 дни.Двете места са в Южните квартали.
Клиента търсеше офис мениджър фирма в IT сектор,ние работим с много институции,делегации,както български,така и чуждестранни и работата е доста смесена от офис мениджър до следене на проекти.
П.П Търсим със сигурност 2ма архитекти за част от направленията ни,поне с минимално стаж,ако имате ваши познати,моля да ми пишете на лично.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 00:13 от bebeshok0326

# 94
Моя опит е друг Dragoness.Аз самата смених работодател 2 пъти за 2г и точно с това условие.На 2те места хората нямаха такава практика,но се съгласиха,даже сега на 2рото повечето колеги идват в 10до към 19ч.4 месец, а търсихме колежка-точно с перфектен английски и икономическо образование,другото ние си обучаваме,защото дейностите са специфични(аз също въпреки 10г стаж в професията си отидох с не повече от 40% познания,мен също са ме търсили горе долу толкова).Обявата бе написана супер подробно.Няма да ти казвам какви СVта имаше,просто трагедия.От 2 с. имаме колежка,в моето положение,тя даже тръгва по-рано от мен.
П.П ще питам в понеделник шефовете дали ще търсим още 1човек,както и 1 клиент,с който този разговор го водихмепредр 3-4 дни.Двете места са в Южните квартали.
Клиента търсеше офис мениджър фирма в IT сектор,ние работим с много институции,делегации,както български,така и чуждестранни и работата е доста смесена от офис мениджър до следене на проекти.
Ох, даваш ми надежда, Bebeshok. Но не съм за офис мениджър, нямам опит на такава позиция. Моля те, питай за следене на проекти позицията, с удоволствие ще пратя CV. Работила съм с най-големите компании, на база фактури и акаунти, но преди 8 години. Там е проблемът - имам дупка от 8 г. - нямам право на предпочитания.
Едит: За съжаление не познавам архитекти. Повечето ми познати са IT, или икономисти.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 00:31 от Dragoness

# 95
  • София
Не е нужно да имате… Работата на офис мениджър не е кой знае каква както и колко натоварена. Аз съм била на същата позиция като започнах работа в София.

# 96
А как съчетавате всички тези неща с време за себе си? Да отидеш на козметик, маникюр, да четеш книга, да тренираш, да излезеш сама с приятелка?

# 97
  • София
Децата си имат и баща при нас, който се включва все пак😁За другите не знам как успяват.

# 98
Да, имам предвид мъж, жена и дете. Как се съчетава така че да има време за тримата, време само за двойката, за работа, за пазар,за чистене, но и лично време.

# 99
  • София
Ако искате да имате време за вас като двойка си наемате детегледачка, за да може да излезнете само двамата някъде или пък да помолите някоя от бабите да гледа детето за няколко часа (ако имате). За това всеки да си има лично време - просто се редувайте. Едната вечер ще излезне единият, а другата другият.
Винаги може да пазарувате цялото семейство или пък единият да отиде на пазар, а другият да гледа детето. Винаги има варианти според мен.

# 100
  • София
Чистене по-основно - уикенд. Единият е с децата (при нас 90% бащата), другият вкъщи задачи. Гледаме да не е за повече от час това. Иначе се подрежда всеки ден вечер. Аз поне не мога да легна без оправена кухня и всекидневна. Имам нужда сутринта като стана и да ми е подредено иначе и в главата ми настава хаос. Пазар - или всички заедно, или бащата ходи предимно. Купуваме често повече количества от Метро и правим голям седмичен пазар. Плодове, зеленчуци, хляб се купуват и през самата седмица. Аз на тренировки ходя рано сутрин, когато ММ е хоум офис. Оставям голямото на градина и във фитнеса (всичко в района ни). Време за нас като двойка като заспят децата, което с големия последните дни е след 23:00ч. и за сметка на съня (филми гледаме рядко и като цяло ТВ не пускаме особено, напоследък е повече разговори и книги, но мисля да почнем и повече настолни игри). Козметик, маникюр, подстрижка - уикенди, но това при мен е веднъж месечно за нокти и по-рядко козметик. За такива процедури ходя и като пътуваме при баби и дядовци и знам, че те ще гледат децата и аз мога спокойно да излезна, но и като сме в София пак се случва. На концерти - 100 уговорки и нагаждания да има някоя налична баба да дойде (работещи и в други градове). От септември до сега сме били 2 пъти на концерти, лятото ходихме и на кино вечер. ММ тренира 4 вечери в седмицата, понякога и уикенд (понякога е за 2 часа, друг път и за 4 часа в зависимост на кое е отишъл).

Общо взето ние като семейство живеем на бая бързи обороти и все нещо някой прави. Много ме радват хората, които просто стоят спокойно в парка, децата играят - ние не можем така. Винаги полезното с приятното съчетаваме. Вчера например разходката беше съобразена с на голямото дете зъболекаря и още 2-3 малки задачи останали от седмицата.

# 101
Да, имам предвид мъж, жена и дете. Как се съчетава така че да има време за тримата, време само за двойката, за работа, за пазар,за чистене, но и лично време.

Трудно..
Веднъж се бяхме наканили за театър и хоп детето почна да повръща….
Чистене, перални, гладене и през седмицата, да не се забатачва уикенда, пазаруване след 19ч или онлайн.
Време за себе си, сутрин рано, пътуване и реална почивка по-отделно. С детето не се получава,.

# 102
Аз бях така когато се родиха децата ми, не съм спирала 7г да работя, но се получи че яслата и  у-щето са започват от 9 и свършва в 16.30ч а аз започвам работа в 8ч на 1час път и се връщам към 19ч.

Ми наех гледачка която да води и прибира децата.
 Да, скъпо е и да, имало е моменти в които съм работила, за да платя на гледачката ( когато някое дете се е разболяло, а аз имам важна работа и не мога да не отида).

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 11:57 от Eli..........

# 103
  • Пловдив
Време "само за двойката" на места като почивки - никак. Няма на кого да ги оставим и не ходим от години. Аз започнах да ходя с каката и малкия, баща им няма желание да идва, стои вкъщи с големия, който е с умствено изоставане.
И да, не е почивка, а "не искам на плаж, не искам на разходка, искам да стоя в стаята с таблета и вечерта на бънджи и се прибираме".
Всичко останало - единият с децата, другият другаде, или децата спят, играят си и т.н. и нямат нужда от пряк надзор. Сега малкият с каката са навън сами (него сам не го пускаме, нея - да) и аз ще излизам на разходка и шопинг, сама.

# 104
  • Mediterraneo
В общи линии имаш мъж колкото да го имаш  и да вади пари там

Аз лично това прочетох ....

Аз пък прочетох за жена, която 8 години е извън пазара на труда по някакви измислени причини. Всички работим и гледаме малки деца. Къде с помощ, къде с гледачки, къде с всякакви гимнастики, децата се отглеждат. Аз с малката се върнах на работа, когато тя нямаше и 6 месеца, в Испания, където живея, пък майчонството е 4 месеца. Щеш, не щеш после се връщаш на работа. Оцелява се. Ама такъви тънки сметки за хоум офис, че до 18, че път до офиса, че не знам какви още претенции, водят само до дълго изключване от пазара на труда, което не е в полза на никого.

Общи условия

Активация на акаунт