На море в Доха Катар 2025

• 1 030
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Понеже намерих само една тема свързана с Доха, на тя е от преди 5 години, искам да Ви попитам как седят нещата с почивките там? Тази година сме решили едната от морските ни почивки да е в Катар, малко да сменим мястото след Турция. Питането ми е следното: къде да търся информация за хотели, които са на плажа и в кой район, не държим да е ол инклузив, може да е със закуска и вечеря. Да ми кажете кога е добре да се пътува: септмври, октомври? Като канфигурацията ни е 2в+2д или 3в+1д, зависи от изискванията на хотела. Какви документи ще са ни нужни? Визи ще трябват ли?

Благодаря Ви предварително!

# 1
  • София
Любопитно ми е защо избрахте Доха?
Никак не ми се вижда като място за почивка. Вярно е, че винаги съм минавала за много кратко през Доха, има хотели с басейни, има и някакви плажове, но лично аз не свързвам Доха с плажна дестинация. Погледнете района на The Pearl Island.

# 2
  • София
Любопитно ми е защо избрахте Доха?
Никак не ми се вижда като място за почивка. Вярно е, че винаги съм минавала за много кратко през Доха, има хотели с басейни, има и някакви плажове, но лично аз не свързвам Доха с плажна дестинация. Погледнете района на The Pearl Island.
Избрахме Доха, малко така спонтанно. Искаме да отидем на място първо където не сме били, а и да избягаме от масовите туристически места, като Дубай, Турция, Египет, Тунис и други.
Благодаря Ви и ще погледна района на The Pearl Island.

# 3
  • Варна
Избрахме Доха, малко така спонтанно. Искаме да отидем на място първо където не сме били, а и да избягаме от масовите туристически места, като Дубай, Турция,Тунис , Египет и други.

То неслучайно съществуват масовите туристически дестинации - защото там всичко е добре уредено и Доха хич не се вързва. Турция Освен с Тунис , Египет се заменя и с Мароко - Албания , Черна гора ,  Италия и Испания също предлагат мн.добри и доста изравнени като цени неща и разбира се много различни от Ориента.

# 4

Избрахме Доха, малко така спонтанно. Искаме да отидем на място първо където не сме били, а и да избягаме от масовите туристически места, като Дубай, Турция, Египет, Тунис и други.
Благодаря Ви и ще погледна района на The Pearl Island.

Била съм два пъти в Доха, за по ден. Хубав град, интересен, но не бих го избрала за морска почивка. Даже въобще не би ми хрумнало. Това е голям град, столица, а не курортно място. Но пък хората сме различни, един предпочита едно, друг друго.

Бих ви посъветвала, ако все още не сте купили самолетни билети, да се информирате по-подробно за дестинацията. За климата, за хотелите, за плажовете, защото явно нямате представа какви са температурите там щом се чудите дали да ходите септември. Ние бяхме началото на февруари и беше доста топло, около 25 градуса. Поровете се и в други форуми, български и чужди, за да прецените дали ще отговори на очакванията ви за морска почивка.

# 5
  • София
Здравейте,

Понеже намерих само една тема свързана с Доха, на тя е от преди 5 години, искам да Ви попитам как седят нещата с почивките там? Тази година сме решили едната от морските ни почивки да е в Катар, малко да сменим мястото след Турция. Питането ми е следното: къде да търся информация за хотели, които са на плажа и в кой район, не държим да е ол инклузив, може да е със закуска и вечеря. Да ми кажете кога е добре да се пътува: септмври, октомври? Като канфигурацията ни е 2в+2д или 3в+1д, зависи от изискванията на хотела. Какви документи ще са ни нужни? Визи ще трябват ли?
stassyjud, моето мнение ще се различава коренно от всички дотук. Доха е изключително добра локация за плажна почивка. Ние ще почиваме там, затова съм проучил основно нещата.
Най-добрите периоди за плажна почивка са от октомври до края на ноември. Тъй като е на Персийския залив, но малко по на север от ОАЕ температурите са с около два три градуса по-ниски отколкото в Дубай. Тоест в края на октомври до края на ноември Ви очакват около 32-35 градуса на въздуха и около 27-29 градуса на морската вода.
Всъщност Доха в момента е все едно Дубай преди 15 години.
Провеждането на световното първенство по футбол преди 3 години даде голям тласък на туристическите обекти.
Има само няколко хотела на ол инклузив в Доха- най-хубавите са двата Риксоса- Rixos Gulf Hotel Doha / с малък плаж обаче/ и Rixos Premium Qetaifan Island North.
Останалите хотели са на закуска, или закуска и вечеря, или закуска обяд и вечеря.
Най-добрите хотели на първа линия на плажа  са: The Ritz-Carlton Doha, Marsa Malaz Kempinski The Pearl, InterContinental Doha Beach & Spa by IHG, Hilton Doha и др.
Най-добрите места за плажен отдих са The Pearl, West Bay, Lusail- там са двата най-атрактивни хотела в Доха- Raffles Doha и Fairmont Doha.
Не можете да внасяте легално алкохол в Доха, но пък в хотелите ако си купите необходимия пакет има включени алкохолни напитки.
Хубавото на Доха е, че за висок клас хотели ще платите двойно по-ниски цени отколкото в Турция или Дубай.
Плажовете са прекрасни със ситен пясък, морето е топло и чисто. И най-важното- няма я лудницата, която е в Турция, Гърция или Дубай.
Има и достатъчно на брой забележителности, за да уплътните престоя си там. Има автобуси, метро-включително от летището, трамвай, такситата са много евтини-под левче за км. има туристически автобуси- Hop On Hop Off . Много Молове и културни забележителности.
Тоест няма да имате никаква възможност да скучаете не 7, а дори 10 дни.
Визи за Доха не са Ви необходими ако сте български граждани.
А информацията за хотели можете да намерите в гугъл, гугъл мапс, букинг, сайтовете на хотелите, ютуб.

# 6
  • Пловдив
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/qatar
Тук прочетете за визовия режим.
Освен това доскоро беше забранено да спите в една стая ако не сте женени.
Не можете да снимате свободно каквото ви хрумне.
На улицата извън хотела жените задължително са с покрити рамене, деколте, пъп и колене. Дрехите не трябва да очертават тялото и задължително да не прозират.
Има и много други особености като например не може да се прегръщате, целувате и изобщо да показвате физическа близост с мъжа си на улицата и на обществени места и д-р.

# 7
  • София
Благодаря много Роже за изчерпателния отговор. Точно заради лудницата в Турция и доста завишените цени, тази година сме се насочили към Катар.
Здравейте,

stassyjud, моето мнение ще се различава коренно от всички дотук. Доха е изключително добра локация за плажна почивка. Ние ще почиваме там, затова съм проучил основно нещата.
Най-добрите периоди за плажна почивка са от октомври до края на ноември. Тъй като е на Персийския залив, но малко по на север от ОАЕ температурите са с около два три градуса по-ниски отколкото в Дубай. Тоест в края на октомври до края на ноември Ви очакват около 32-35 градуса на въздуха и около 27-29 градуса на морската вода.
Всъщност Доха в момента е все едно Дубай преди 15 години.
Провеждането на световното първенство по футбол преди 3 години даде голям тласък на туристическите обекти.
Има само няколко хотела на ол инклузив в Доха- най-хубавите са двата Риксоса- Rixos Gulf Hotel Doha / с малък плаж обаче/ и Rixos Premium Qetaifan Island North.
Останалите хотели са на закуска, или закуска и вечеря, или закуска обяд и вечеря.
Най-добрите хотели на първа линия на плажа  са: The Ritz-Carlton Doha, Marsa Malaz Kempinski The Pearl, InterContinental Doha Beach & Spa by IHG, Hilton Doha и др.
Най-добрите места за плажен отдих са The Pearl, West Bay, Lusail- там са двата най-атрактивни хотела в Доха- Raffles Doha и Fairmont Doha.
Не можете да внасяте легално алкохол в Доха, но пък в хотелите ако си купите необходимия пакет има включени алкохолни напитки.
Хубавото на Доха е, че за висок клас хотели ще платите двойно по-ниски цени отколкото в Турция или Дубай.
Плажовете са прекрасни със ситен пясък, морето е топло и чисто. И най-важното- няма я лудницата, която е в Турция, Гърция или Дубай.
Има и достатъчно на брой забележителности, за да уплътните престоя си там. Има автобуси, метро-включително от летището, трамвай, такситата са много евтини-под левче за км. има туристически автобуси- Hop On Hop Off . Много Молове и културни забележителности.
Тоест няма да имате никаква възможност да скучаете не 7, а дори 10 дни.
Визи за Доха не са Ви необходими ако сте български граждани.
А информацията за хотели можете да намерите в гугъл, гугъл мапс, букинг, сайтовете на хотелите, ютуб.

# 8
  • София
Ако ви допада като идея, вижте и круизните предложения в района.
Миналата година бяхме на такъв - Катар, Бахрейн, ОАЕ (Абу Даби, Дубай и един остров)-Катар.
Доха за мен беше топ мястото от всички, които обиколихме, бих се върнала със сигурност, хареса ми. Там и повече време имахме преди и след кораба.
Ходихме на сафари в пустинята, силно препоръчвам, много хубаво беше, музея на ислямското изкуство също е впечатляващ.
Не си купувайте алкохол от фрий шопа на отиване, на летището конфискуват всичко, лично изпробвано от нашата група чели-недочели.
Резорти там не съм проучвала, но мисля че със самолетните билети няма как да се докара турска цена, дори в момента. Нещо като 1000 лв/човек си спомням, но не се занимавах много с организацията и може и да не е точно.

# 9
  • Варна
Алкохола почти тотално го отпишете . Турция и северноафриканските държави са далеч по светски от Персийския залив може би с малко изключение е Дубаи. Червено море е интересно за гмуркане по египетските и израелските курорти - в Персийския залив го отпишете - освен че като море Персийския залив е скучен няма и никаква подобна орГАНИЗАЦИЯ КАКТО египетските и израелските курорти. Все пак зависи и с какви очаквания отивате , заради лудницата в Турция и доста завишените цени, да се насочите към Катар е повече от нереално -  нито ще е по евтино нито по интересно .

# 10
  • София
Алкохола почти тотално го отпишете . Турция и северноафриканските държави са далеч по светски от Персийския залив може би с малко изключение е Дубаи. Червено море е интересно за гмуркане по египетските и израелските курорти - в Персийския залив го отпишете - освен че като море Персийския залив е скучен няма и никаква подобна орГАНИЗАЦИЯ КАКТО египетските и израелските курорти. Все пак зависи и с какви очаквания отивате , заради лудницата в Турция и доста завишените цени, да се насочите към Катар е повече от нереално -  нито ще е по евтино нито по интересно .
Хубаво ще е да пишете от собствен оптит и поне малко да са вярни нещата...

# 11
  • Варна
ами лично мнение - все пак 5 г. работих в залива , и да  все пак доста отдавна , но природата е все такава

# 12
  • София
ами лично мнение - все пак 5 г. работих в залива , и да  все пак доста отдавна , но природата е все такава
Специално за Доха времето е от огромно значение, та и за целия Арабски полуостров.

# 13
  • Варна
Специално за Доха времето е от огромно значение, та и за целия Арабски полуостров.

и пак от собствен опит - никогиш не бих го избрал за място са почивка , още по абсурдно да си поевтиня почивката. Според мен с всеки ден става все по урбанизирано , по изкуствено , все по абсурдно с тези ски писти и ледени пързалки в МОЛЛове , световното по футбол просто доказа колко е абсурдно и че въпреки прекалено много пари не всичко е възможно и свястно. Колкото и Роналдовци и Меси да купят едва ли скоро  Ал Насър  ще бият Реал и Барселона. За 5 г. работа в залива толкова абсурдни неща видях , че нямат разказване с дни Simple Smile

# 14
Защо не погледнете Оман.Има доста добри оферти за там.

Общи условия

Активация на акаунт