Нежелано окосмяване при жени

• 739
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Дали някоя дама се е справила успешно с нежеланото окосмяване? Знам че това не е само мой проблем и има много жени като мен, които всекидневно се сблъскват с това... Та ще се радвам да споделите мнение как сте се преборили с нежеланите косъмчета на места, които не са типични за нас жените! Знам че повечето ще предложите лазерна епилация, но лично при мен тя не помогна.

# 1
За къде говорим?

# 2
Много често нежеланото окосмяване по лице, шия, ареоли, коремна лента и др. е резултат на неадресиран (изобщо/достатъчно/правилно) здравословен проблем. Аз имам близки с нежелано окосмяване, което е резултат на поликистозни яйчници, висок тестостерон, високи стойности на още един хормон, произвеждан от панкреаса, но не мога сега да се сетя кой точно.

Сигурно има и други възможни причини, но аз бих почнала с посещение при опитен ендокринолог. Окосмяването вероятно е симптом, а не самостоятелен проблем.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 08:46 от Rebel Rebel

# 3
Лазерна епилация не помага при високи стойности на тестостерон и други мъжки хормони. И аз бих ви препоръчала да посетите ендокринолог.

# 4
Посещавала съм ендокринолог. Направиха ми изследвания като резултата от тях беше само висок тестостерон, дадоха ми да пия противозачатъчни и ми препоръчаха да отида на лазерна епилация. Противозачатъчните бяха два вида и двата не помогнаха даже се увеличи след тях.

# 5
Ако няма промяна в нивата на тестостерона, посетете отново ендокринолог. Вероятно назначената терапия не е сполучила при Вас. Потърсете друг ендокринолог, ако е необходимо.

Както вече е споменато по-нагоре, лазерната епилация няма да реши проблема с окосмяването, ако тестостеронът продължава да е висок.

# 6
Ами моя тестостерон бе висок и то доста и лазера си помогна. Просто трябват повече процедури. Купи си домашен фотоепилатор ако много те дразнят и бъди упорита.
Ами обезкосмяваш се където с каквото можеш и това е. С времето космите намаляват, защото и хормоните се успокояват.

Общи условия

Активация на акаунт