WIZZAIR - 50

• 40 006
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Новородено може ли да пътува в Шенген без паспорт, само с акт за раждане, заедно с двамата родители? Rolling Eyes

Нали вече не ни искат въвеждане на лични данни и не преминаваме паспортна проверка... От авиокомпанията ли ще зависи с какви документи ще пътува бебето?
Не минаваме проверка, но на гейта има полицаи, които следят какво се случва и при нужда искат декларация от родител. На опашката с приорити бях с детето, баща й на другата - почти накрая. Извикаха го, за да проверят дали наистина пътуваме заедно или съм сама с детето.

# 121
То, добре че има такива  проверки, че доста изпищяха за извеждане на деца извън България, без знанието и разрешенивто на другия родител.
Да не е напразно-след усилена комуникация и слушане"колко моето мнение в важно за wizzair",  има шанс да ми върнат парите след "14/20 работни дни"

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 20:27 от red soul

# 122
Последния път като летях с детето никой не ми поиска декларация на гейта. Rolling Eyes

# 123
на случаен принцип проверяват. на случаен принцип може и гранична полиция да ви спре за проверка и да ви поиска документи (и на детето и на вас, декларации, акт за раждане).

# 124
Здравейте, имам въпрос към пътувалите скоро: Как стой въпроса с ръчния багаж-мерят ли всеки, проверяват ли размерите? Слушам и чета за другата компания, че са затегнали много багажа-мерят, теглят, плащаш си и се чудя как да процедирам с багажа?

# 125
Да, измерва се багажа още преди проверката. Преди да се наредите на опашката за скенера, се минава през служители, които гледат всяка една раница/чанта/куфар.

# 126
Ние летяхме на 26.03 и както многократно се пише в темата още преди скенера стоят две красавици и оглеждат и мерят....На нас ни казаха-вашите са малки продължавайте...гледат бордните карти преди това, за да видят и какъв багаж си си купил....Любезни и търпеливи са....По принцип спазваме винаги размерите,но сега го бяхме спазили съвсем точно , четейки последния месец в темата какво се случва....На връщане от Чиампино бяха по-лежерни, но тези, които много прекаляваха си платиха ....

# 127
За радост мерят и глобяват за багажа, което е хубаво.

# 128
  • Plovdiv
Моля за помощ, след 2 дена пътувам само с дъщеря ми на 12 години, имам декларация от другия родител, но оригинал ли трябва да нося и оригиналния акт за раждане ли трябва да нося или може само копия на тези документи?
Другият ми казус е, че съм закупила priority само за мен /заради куфара/, нали няма да има проблем и дъщеря ми да си върви с мен на тази опашка?

# 129
Нас са ни разделяли.

# 130
Моля за помощ, след 2 дена пътувам само с дъщеря ми на 12 години, имам декларация от другия родител, но оригинал ли трябва да нося и оригиналния акт за раждане ли трябва да нося или може само копия на тези документи?
Другият ми казус е, че съм закупила priority само за мен /заради куфара/, нали няма да има проблем и дъщеря ми да си върви с мен на тази опашка?
Носете оригинала на декларацията и копие, защото, ако ви я поискат и нямате копие, ще ви вземат оригинала. Акт за раждане аз нося винаги копие.
За приоритито ще срещнете различни мнения. Аз лично чакам на опашката без приоритет, когато някой от нас няма закупен. Не съм имала проблем досега.

# 131
Приоритетът,  така или иначе , де факто  не е никакъв приоритет, освен правото да носиш по-голям багаж.
 Нареждането на опашките и качването в автобуса нямат никакво значение.
 Ако слезете по-бързичко от автобусчето ще се качите първи в самолета, но дори и да не се бутате, ако сте от последните и се окаже,че няма място за багажа ви в багажниците над главите , стюардите ще Ви намерят.

# 132
Да, но все пак слизаш от първото автобусче. С прайорити няма как да си във второто или третото автобусче.
Иначе е вярно това, че цялата услуга "прайорити" има отношение само към багажа. Но преди години беше точно: "приоритетно качване"  и нямаше общо с багажа. Но това беше във времената когато и ръчният багаж беше по-голям, а и билетите бяха без места. И всеки сядаше кой къде завари Grinning Затова беше безумното тичане по стълбите нагоре. То беше просто смешна картинка. Но говоря за преди 15 г. де.

# 133
  • Plovdiv
Много благодаря на всички за отговорите!

# 134
На едно летище ми казаха, че ако резервацията ми е за няколко човека и само 1 има priority, не трябва да чакам с останалите, а може да минем като priority.
Ние по принцип обичаме да сме от последните, за да не чакаме прави. Та priority-то го ползвам само заради багажа.

Общи условия

Активация на акаунт