WIZZAIR - 50

• 40 986
  • 771
  •   1
Отговори
# 330
Последният път като пътувахме, малкият ни син беше под 2 години и ни позволиха да си вземем шише (1,5л) вода и казаха, че за децата няма проблем. Сега вече и той е на над 2 години, дали важи това, или тогава са ни разрешили, защото е бебе?

# 331
1.5л не сме носили, но дори и на 3-4 не са ни правили проблем за малка бутилка + пюрета и сок.
на летището в мадрид предишен път бях забравила 2 наполовина пълни бутилки по 0.5 освен една чисто нова и се канех дс ги хвърля, но ми казаха че мога да си ги взема.

# 332
  • Наблизо
В Рим,Фиумичино вече няма проблем с водата -  оставят дори бутилки от 1л5 и имаше големи пана,на които беше написано.

# 333
  • Milano
Това да не е било преди 01/09/24г?
Защото то можеше и на Линате, но е забрана от страна на ЕС от тази дата пак.
Сега само не си длъжен да вадиш пликчето с течости (с изключение към САЩ и Израел, но не ни засяга в случая).
На сайта на  Aeroporti di Roma (Fiumicino,Ciampino) излиза надписа.

https://www.adr.it/pax-fco-controlli-di-sicurezza

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 16:06 от regina di cuori

# 334
  • София
Здравейте.
Ще летим след няколко дни с с Уиз Еър.
Имаме чекиран багаж и на борда може да качим по едни малък ръчен багаж.
Ако взема неща от безмитния в чанта 2-3 бутилки, тях мерят ли ги също като част от багажа на гейта? Притеснявам се да не ми направят проблем за тях.

# 335
  • sf
За неща от магазините на летището няма проблем.

# 336
Това да не е било преди 01/09/24г?
Защото то можеше и на Линате, но е забрана от страна на ЕС от тази дата пак.
Сега само не си длъжен да вадиш пликчето с течости (с изключение към САЩ и Израел, но не ни засяга в случая).
На сайта на  Aeroporti di Roma (Fiumicino,Ciampino) излиза надписа.

https://www.adr.it/pax-fco-controlli-di-sicurezza
Да, декември 23-та  година беше. Ще питаме пак на място Simple Smile

# 337
  • Наблизо
Реджина,23та беше също.Ясно,благодаря за разяснението.

# 338
  • Milano
Няма защо.

Криси, въпроса ми не беше към теб😊 и засягаше общите условия, не децата.

Мен също са ме пускали с 2 сока лятото, когато е била на 3,5г.

# 339
  • Под Слънцето
Днес ми помрачиха радостта от предстоящото приключение с почупен куфар. Взех протокол. Добре, че се сетих.  Чакаха ни още 160 км и бързахме . Та чета в този протокол пише да съм пращала куфара до софийски магазин да ми го ремонтират и да съм  приложила после кб или ако не подлежал на ремонт - да съм изискала  документ за това. Как се решават казусите, ако приложа само снимки? Има ли такъв случай скоро да прочета как са се развили нещата?

# 340
  • Русе
Здравейте,
следващия месец летим с Уиз. За първи път ни е и за по-сигурно и да ми е по-спокойно на мен отбелязах автоматично чекиране. Моите данни ги има попълнени /телефон, майл/, задължително ли е да попълня такива данни и за останалите пътници или всичко след чекинга ще се изпраща на моя майл?

# 341
Аз не знам дали при автоматичното чекиране пращат имейл, но по принцип бордни карти, когато сам се чекираш, се теглят от профила, поне аз никога не съм получавала. Другото, за което само съм ЧЕЛА е, че май не може много да се разчита на тази екстра. Така че имайте едно на ум и си проверете по някое време.
Аз пък за пръв път ползвах застраховка на Уиз, включваща освен медицински услуги, и отмяна на пътуване. Понеже купих билетите по-малко от 14 дни до пътуването и по принцип застрахователите отказват в такъв случай, реших да ги ползвам, въпреки че е по-скъпо.

# 342
Преди 15 дни летях с Уиз до Рим от Букурещ (има повече полети,  а и ни е по близко). Накараха ни да оставим бутилката с мин вода 0,75л, а също да прибера в кабинния багаж малка дамска раница, която ползвам вместо дамска чанта.  На връщане преди 5 дни от Болоня до Букурещ така се омотаха от Уиз , че часът на излитане отмина още преди да излезем от гейта ...Може би защото бързаха - никой не мери нито големина на чанти , никой не гледа бутилките с вода - въобще никакъв контрол . За съжаление обаче излетяхме 1 час по късно от предвидения....И при двата полета никой не искаше бордни карти - само личната карта.

# 343
Аз забелязах миналата седмица, че при покупка от магазините след проверката за багаж искат бордната карта. Това новост ли е? Никога не са ми го изисквали това преди, а съм купувала и книги на терминал 2, докато Сиела още работеше.

# 344
Винаги да ми искали дори и за вода. Виждам логика единствено за цигарите за да се види за къде пътуваш, нали моделите и цените са различни за ЕС и останалите.

Общи условия

Активация на акаунт