Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 727
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, помня, че неотдавна се обсъждаше какво интересно може да се разгледа в Русе за един ден.
Сега надали ще открия писаното, обаче. Та, ако може (отново) някакви идеи за приятно прекарване на група възрастни + набор, ще съм задължена. Simple Smile
Зависи за коя дата става въпрос и дали сте със собствен транспорт. В Русе няма много развлечения, но:
Разходка с корабче до Дунав мост и обратно - 60 минути/ цена 25 лева възрастен, 15 лева дете
- разходка с влакчето - около 60 минути е обиколката - 8 лева възрастен, 5 лева деца до 7 години
- Еко музей
- Исторически музей
- Пантеон на Възрожденците
- останки от древноримската крепост Сексагинта Приста , предстои Римски пазар там, мисля че средата на май месец
- Музей на транспорта, работи само в делнични дни обаче
- Къщата на Калиопа или Музей на градския бит
Около Русе:
- Басарбовски скален манастир
- Ивановски скални църкви
- Средновековен град Червен
- пещера "Орлова чука", но доколкото помня там трябваше с някаква уговорка с Исторически музей, за да се влезе с екскурзовод (не може свободно)

# 676
  • София
"tsvety_gd, направо завидях за промяната. Сега остава да споделиш с нас тайната рецепта. Innocent  "

Според мен промяната идва от това, че децата с които общува в училище са от учещите си(с високи оценки), харесва му да дружи с тях.
Ама може и чиста случайност да е -ще стане ясно.

# 677
И при нас мина срещата за БДП. От 27 деца в класа присъствахме родителите на 2. Толкова за неелитно училище. А сме още 8 клас.

# 678
  • Пловдив
Нашата родителска за БДП е онлайн за девойката на 29 Април. На същата дата имаме втора нормална присъствена родителска за младежа. Та ще предпочета на младежа, за да чуя малко отзиви на живо за дисциплина и успех. Девойката имаха 3 присъствени до момента и 1 онлайн. Нямам отсъствие до момента. Вярвам, че няма да ми пишат черна точка Simple Smile Таткото категорично отказва да посещава такива сбирки, няма нерви Wink

# 679
  • София
За първи път тук чувам за род. срещи посветени на БДП (добре, че някой написа какво означава съкращението). Това някаква инициатива на МОН ли е?

# 680
Да, поне така ни каза класната. Имало спуснати материали.

# 681
И срок за провеждане до края на месеца.

# 682
  • София
И срок за провеждане до края на месеца.
Хмм, нещо става, но няма да се оплаквам Simple Smile аз си чета уж съобщенията, но нямам никакво рс засега. И дано да няма. Много ще ми дойде, ако за тримата има срещи последните 3 дни от месеца.

# 683
Отчитат дейност от МОН.

# 684
И при нас беше тия дни, за малкия. През профилите в тиймс. Аз докато вляза, че човека си бил сменил паролата 😅, и тя финишира срещата:-)

# 685
  • София
Ние имахме РС в петък и нито дума за БДП. Joy

# 686
  • София
Ние имахме РС в петък и нито дума за БДП. Joy

Доколкото разбрах, в "нашето" училище идват лектори в актовата зала и там говорят на учениците за БДП, поне при големия е така. В час на класа се провежда. И добре, че не ни занимават нас Joy

# 687
Всъщност темата е много тежка. Аз не успях да гледам клипа, много се разстройвам. Ужасно е, че има пияни, дрогирани шофьори по пътя. При нас мъжът ми беше на родителска среща на малката и после ни пратиха клипа.

# 688
А, на нас ни четоха, че ние родителите трябва да спазваме правилата, да не допускаме неизползване на колани, да спазваме скорост и т.н., за да бъдем добрият пример на децата.
Един ден, чакам детето след училище с колата и блея през прозореца. Спряла съм на една от най-натоварените улици в града, разрешено е спирането там. Вляво от мен се движат коли, в насрещната посока също, разделението е маркировка само по платното. В един момент чувам клаксони и виждам моето момиче с приятелка и бащата на приятелката пресичат улицата, тичайки между колите. Вдигнах скандал на бащата, той ми се хили. Моето момиче ми казва, че искала да минат по пешеходната пътека, но неуредният баща я отклонил, имало по-кратък път. Само дето, този тип не беше на родителската, той си знае.

# 689
  • София
Здравейте.
Аз отдавна не съм се включвала.
Минавам да видя как са нещата при 8мо класниците.
Ние  от преди няколко дни вече сме си в сградата на НФСГ. Ремонта се проточи доста. Хубавото е , че свърши де. Децата са вече там където трябваше да сме от 15 септември.
Другото си окей. Харесва и само френския да учи. Друго нищо не я вълнува.
При нас не е споменавано за това БДН ли.
А какво всъщност е това съкращение?

Общи условия

Активация на акаунт