Любители на котки - Тема 205

• 30 930
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Аз в Париж плъхове не видях, ама не съм й скитала много по нощите там. Котешкото им кафене обаче правеше ужасно кафе.

# 691
Където има много туристи, има и много боклуци, има и плъхове, заради боклуците. И в Париж, и в Рим, и в Амстердам и в София 😊
Доня, познато ми е. Навремето котките на баба носеха полуизядени мишки да ни се хвалят.

# 692
Nina_93, SDMA e ранен маркер за ХБН. Щом е висок, това означава, че котката вероятно е с ХБН, трябват още изследвания за да се потвърди. Креатинин, урея и съотношение BUN/Crea в урина. Разгледай сайта на междунродната асоциация по бъбречни проблеми на котки и кучета IRIS. Там има наръчници за ХБН и определяне на стадия на ХБН според стойностите на изследванията.
iris-kidney.com (цъкни на guidelines)

dahlia9, Urinovet Dilution има ДЛ-метионин, за разлика от Urinovet -a, който е за цистит на стресова основа. Dilution-a e при кристали, песъчънки, кръв в урина. Не можеш да го ползваш за профилактика, защото ще ацидифицираш пе-хаш на урината, което продължително във времето ще се отрази на работата на бъбреците.  Можеш за лечение. Другият можеш да го ползваш за профилактика.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:01 от amy_nka

# 693
Здравейте !
Някъде бях чела положителни мнения за ветеринар (София), който се занимава с лекуване на зъби/венци. Някой дали може да препоръча ?

# 694
Здравейте !
Някъде бях чела положителни мнения за ветеринар (София), който се занимава с лекуване на зъби/венци. Някой дали може да препоръча ?
Доктор Атанасов във клиника Тимок е специализиран в зъбните проблеми

# 695
Ох, благодаря много !

# 696
За нищо, ето линк към сайта му.
И на нас ни беше препоръчан.
https://asenatanasov.wordpress.com/wordpress-compagecategory%d1% … %83%d0%b3%d0%b81/

# 697
  • София
Не се карайте за мишки и плъхове, на т.нар. мол (пред сградата на Конгреса) във Вашингтон ако знаете какви плъхове си имат...А най-впечатляващият ми спомен от центъра на Чикаго е как един плъх посред бял ден си тичаше спокойно по тротоара срещу нас и взе, че влезе в един магазин за дрехи. 

# 698
amy_nka, много благодаря за подробния отговор! Цистита не е на стресова основа, няма кристали, само бактерия. Има кръв, която сега вече не се забелязва с просто око, но излиза на тест лента. В началото се виждаше леко. Ph на урината е 6, така че със сигурност няма да използвам Dillution. Той си има и ХБН явно (по последни изследвания SDMA е леко завишен) и има фиброзни изменения на бъбреците. Новата докторка при която ходим (интернист) смята, че така е роден. Иначе няма никакви други симптоми на цистит, но заради ХБН явно е предразположен към бактериални инфекции. 😕

# 699
  • София
И друг път съм писала как в Пловдив пусках от балкона някакви саламчета на котките пред блока и едната "котка" беше много странна. В един момент осъзнах, че това е плъх, едър почти колкото котка. Само формата му беше по-различна. Simple Smile Хапваше си заедно с котките в мирно съжителство. Joy Може би котките ловят само мишки, не и плъхове.

Турболинката превзе и най-високото място на секцията, което досега се използваше само от Рижко, а другите му завиждаха. Joy

# 700
amy_nka, много благодаря за подробния отговор! Цистита не е на стресова основа, няма кристали, само бактерия. Има кръв, която сега вече не се забелязва с просто око, но излиза на тест лента. В началото се виждаше леко. Ph на урината е 6, така че със сигурност няма да използвам Dillution. Той си има и ХБН явно (по последни изследвания SDMA е леко завишен) и има фиброзни изменения на бъбреците. Новата докторка при която ходим (интернист) смята, че така е роден. Иначе няма никакви други симптоми на цистит, но заради ХБН явно е предразположен към бактериални инфекции. 😕
Каква бактерия е изолирана? Няма ли антибиограма?

# 701
  • Между гори и планини
И друг път съм писала как в Пловдив пусках от балкона някакви саламчета на котките пред блока и едната "котка" беше много странна. В един момент осъзнах, че това е плъх, едър почти колкото котка. Само формата му беше по-различна. Simple Smile Хапваше си заедно с котките в мирно съжителство. Joy Може би котките ловят само мишки, не и плъхове.

Турболинката превзе и най-високото място на секцията, което досега се използваше само от Рижко, а другите му завиждаха. Joy
Това вече е паткан. Котките не могат да се борят  с толкова голям гризач. И аз съм виждала във Варна, едни мъже го гонеха с пръчки.
А сега да ви покажа котешкият плаж на село, плюс наблюдателница.

# 702
amy_nka, да има и лекуваме с антибиотик, който излезе ефективен. Staphylococcus felis е бактерията.

# 703
В такъв случай, антибиотикът би трябвало да е достатъчно средство, не му трябва Дилюшън-а при пх 6.
А креатинин колко му е?

# 704
В такъв случай, антибиотикът би трябвало да е достатъчно средство, не му трябва Дилюшън-а при пх 6.
А креатинин колко му е?
Март месец беше спаднал до 150. Миналата седмица  беше 180, според докторката заради инфекцията. Преди това беше с гастроентерит, така че цистита може да се е получил и от диарията, а пък високия креатин от повръщането. Скоро ще повторим пак и се надявам да си е спаднал отново.

Общи условия

Активация на акаунт