Любители на котки - Тема 205

• 30 965
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Навсякъде го има това, дори и в Щатите при цялата им зоополиция и закони за защита на животните.
В България не съм видяла котка да спи в мол или вътре в магазин, за куче да не говорим.

# 676
Навсякъде го има това, дори и в Щатите при цялата им зоополиция и закони за защита на животните.
В България не съм видяла котка да спи в мол или вътре в магазин, за куче да не говорим.
В Щатите също е много относително спрямо локацията. Когато бях на бригада там през 2019г. не забелязах нито едно улично животно за 5 месеца в града в който живеех и околните.
Не споря къде е по- добре и по- зле, само исках да споделя това, което имам като наблюдение, тъй като за едноседмична почивка или екскурзия човек не може да забележи някои неща.

# 677
Живея в Щатите, имам наблюдения тук.
Да споря не желая и аз.

# 678
Ивекс, тогава със сигурност за там си по- информирана от мен. За съжаление е факт, че навсякъде в някаква степен този проблем го има. 😕
Да се обърна с въпрос- някой ползвал ли е за цистит UrinoVet cat Dillution? Знам, че някой беше ползвал UrinoVet cat, но това е явно по- силна или подобрена формула. Лекуваме все още с антибиотика, който излезе по антибиограма, но ми се иска да продължа да давам добавка, а досегашната свършва. Давам и Цистон по 1/2 таблетка вечер.

# 679
За всичките години във Франция не съм видяла бездомни животно по улиците. Някъде може и да има, но аз не съм видяла.

# 680
При нас и аз не съм, живея в Ню Йорк, но в малките градчета има, приютите са пълни, за разлика от България тук прибират и котки.

# 681
  • Между гори и планини
Аз живях в едно от предградията на Индианаполис, бездомни животни нямаше. Котаракът на етърва ми си излизаше вън, но имаше каишка с адрес, телефон, звънче. И горкият нямаше нокти на предните лапи. Било традиция да им се махат докато са малки, представям си колко е болезнено 😔
Моите селянчета си умират от кеф да се търкалят ту на слънце, ту на сянка 😊❤️

# 682
Доня, това за ноктите го решават стопаните.
Определям го на чисто мъчение, а за ветеринарите правещи го имам особено мнение. Ние водим нашият да ги режат, неправилно се изразих да ги подкъсят, случвало се е да се заговорим със стопани на котараци там водещи ги за същото.

# 683
  • Между гори и планини
Добре, че такава мода за напълно премахване на ноктите на котките не е дошла в България!

# 684
Има скъпа, но са единици.
Съседите в София са ги премахнали на техния котарак, като ѝ казах рече , че да не съсипва мебели и т.н., казах си мнението и бях леко крайна 🤪 и не си говорим вече, не че ме е зор.

# 685
  • Варна
На моите котки, без на дворната, Тигре, аз им подрязвам връхчетата на ноктите.
В Нидерландия няма улични котки, но има голям проблем с мишките.
Вчера Тигре ми донесе мишка да я видя и отиде да я яде. Малко по-късно и гущерче ми донесе, обаче я забаламосах и го покрих.

# 686
И тези няма да ги стигнем никога с отношението към животните.
Това няма общо с отношенията към животните. Свързано е с Исляма и това, че пророкът им Мохамед,  е имал любими котки.
От снощи сме в къщи. Голям купон са си спретнали. Такова нещо за толкова кратко време не ми се беше случвало.
И снимки на две къпани котки.

В Холандия няма бездомни животни. Аз проблем с мишки нямам. Имам градина. Могат да влизат. Но само Фин хвана едно-единствено мишле.
Имам проблем с птиците, обаче. Градината ми тази година е неизползваема, заради тях.
Стейси, и друг път си го споделяла това с мишките. Не знам къде живее детето ти, ама аз за толкоз години не съм чула за проблем, а аз съм имала само едно мишле.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 17:09 от red soul

# 687
У нас котлоните са с врътки. Нервите ми няма да издържат на нищо друго. Като си представя лапички по бутоните, дори и да са заключени, веднага съм се гътнала Stuck Out Tongue
И добре че са на врътки! У нас миналата вечер за малко да стане пожар. Някой минал по витрокерамиката и пуснал котлона, а върху него допира кабел на индукционен котлон. Извъднъж тока спира, чува се едно "так" и детето излиза да види дали само у нас няма ток. И като каза "мирише на изгоряло"... Отварям вратата на кухнята - дим и пушак! Добре че предпазителя на бушоните е паднал и се е изключил котлона. Кабела на другия котлон беше станал на катран, прегорял... А котка се сети да алармира чак като отворихме прозорците и пуснахме аспиратора да тегли дима... Sweat Smile

# 688
  • Между гори и планини
red soul, само Точка си яде улова, няма да кажа какво намирам на площадката пред къщата когато е яла и недояла някой плъх 🤢
Чери ми ги зарязва в тревата и ако не видя, после се ориентирам по миризмата 😖 Само миналата година носеше бебета съсели и ги ядеше, а те с едни пухкави опашки, в краен случай опашката я оставяше.... Гадост бе!

# 689
За да прекратя спора за Нидерландия да се вмъкна аз пък със споделеното миналата седмица от приятелка, завърнала се от екскурзия в Париж. Тя пък заяви, че там пък плъхове имало. Париж, майна.... Вече наистина да не знае човек какво да мисли, на какво да вярва.

Общи условия

Активация на акаунт