Любители на котки - Тема 205

• 30 967
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Мег е пак с възпалени венци и пак ще я боцкат. Ето я сърдитата гспожица, купила съм й паучове пък дано се отсърди.

# 661
Ако котката, въпреки възрастта си, няма други здравословни проблеми, не мисля че е чак пък толкова голям риска.
Напротив - възпалението уврежда сърце, бъбреци, стави и може да предизвика в крайна сметка сепсис. При добър лекар с дозирана упойка - ако може инхалационна, зъбът трябва да се извади.
.
Направих и кръвни изследвания и биохимията
Единственото ,което излезе над норма и високо е SDMA (показвало бъбречното състояние ) по техни думи и било високо заради възрастта
Дали трябва да правя изследвания върху този проблем
Има ли някой ,който е преминал през това
Знам че трябва да махна този зъб но имам много страхове

# 662
Пиша от опит (но с куче). Получи оток в горната част на муцунката. Кварталният ветеринар прегледа, предложи да изцеди гнойта, без да вади зъба, защото чувал шум в сърцето. Малко след това куча получи инфаркт. Все си мисля, че ако бяхме извадили на време зъба, можеше да има още живот. Сега, при забелязан проблем при котето, извадихме 3 зъба.

# 663
Днес и ние "издирвахме" децата и ревнах "само психоатаки днес".

Оникс го няма. Пералнята работи. Дъщеря ми обикаля и каза "щях да ти спра пералнята".
Дейзи и тя зачезнала. Аз си спомних как сушихме Оникс в сушилнята и веднага удавих Дейзи.
Беше си полегнало момичето в леглото, да поспи. А Оникс беше в стаята на сина ми.

Час по късно не можем да намерим Аш. Набързо обиколих навсякъде и вдигнах всички на пожар. Печката работи, а прозорецът в стаята на сина ми отворен.
Веднага си помислих как ще пиша в "Загубени/намерени" във фейса как е паднал котарака ми от 6тия етаж. Поне не го убих.
Синът ми скача, проверява си перваза и затваря прозореца. Цялото семейство издирва, а момъкът го няма.
Дочул че го викаме и... излезе от банята! Забравих, че се покатери на вратата и след това си е полегнал на шкафа.

Тея мои хормони ще ми докарат удар.

# 664
Леле, как те разбирам, аз съм същата.
Последно бях бременна още преди 2 месеца и ставам през нощта до тоалетна, котарака го няма, обиколих навсякъде, вече се панирам, събудих всички, юрнаха се да го търсят в 2 часа през нощта. Мен си ме знаете щях да родя преждевременно, накрая се оказа, че е в стаята на бебето и спи в един шкаф, а се сцепихме да го викаме, дрънчим с гранули, отваряме консерви, голямата щерка беше дежурна да удря вратите на хладилника, че той чуе ли ги по принцип търчи.
Аз като ви казвам, че е темерут това...

# 665
О и аз имам такава история - слизам да взема нещо от доставчик, Кара спи в спалнята, качвам се - Кара я няма. Еи превъртях. Тя в старата квартира само дебнеше да се шмугне навън, тук уж не го прави, но на мен ми е навик да си гледам краката като излизам и да я проверявам къде е. Тук котка, там котка - няма я. Всички скривалища прегледах по 5 пъти - няма я. Вече разревана излизам, надолу по стълбите първо - да не се измъкне през вратата на входа, нагоре по стълбите - няма котка. Вече рева истерично и нищо не виждам, влизам пак вкъщи - проверявам скривалищата, гардероба, дрънча с гранули, с ирачки, пауч отворих... пак по стълбите, пак вкъщи - котката стои пред купата и ме гледа възмутено, че е е празна... Ей ревах още половин час, гушкаш я, галих я... Тя се наяде и се върна да спи. Още не знам къде се беше навряла тогава.

# 666
Ако го намеря от муните ще пусна линк, как мъжът ми изгуби Ушатото в Пловдив и аз как вече нямах сълзи да рева.🤣🤣🤣🤣
https://m.bg-mamma.com/?topic=28778.15600     

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 21:38 от Ивекс

# 667
И аз ги имам същите изпълнения с дребно куче, което нито има къде да избяга, нито може да скача, като котка, но в 30те секунди в които го търся паникьосана, измислям потресаващи сценарии😆
И понеже все пак темата е котешка, да ви покажа новия кандидат-комшия, който се навърта от няколко дни. Страхотен красавец, уж е черен, а има петна като на леопард. Много искам да го прибавя към групата, ама Мимчето и Мишо обикалят като барети из двора и го гонят. Мима откакто е кастрирана стана друг човек😆
Снимката е много отдалече

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 21:48 от Чи лу

# 668
  • Между гори и планини
Момичета, градинския сезон започна и вече нямам много време за форума. За това се надявам да ме извините и да не ни забравяте.
Нашият Лео се оказа голям ловец - всяка вечер носи поне една, две мишки уловени около плевнята. Носи ги живи, играе и сутринта ги намираме наредени. Напоследък и Точка носи, но тя си ги яде 🤢🤢🤢
Лео и Чери са единствените които отговарят, идват и се обръщат когато им кажеш името. Другите двама са с избирателна глухота.
3 месеца след кастрация, Лео видимо се кротна, вероятно и защото прекарва повече време вън, играе, ловува, спи и вечер всички са у дома само да спят. Приет е напълно, само Точка го ръмжи понякога, но тя си е по принцип крива.
    Играят, да не помислите че се бият 😂

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 21:58 от Доня Дафина Черешова

# 669
    Доня, идвам да ги намачкам. Алкохола не пия, не ям много, само домашните домати са ми слабост Grinning Лео изглежда като 4-5 месечно котенце до Чери Grinning

# 670
    • Между гори и планини
    Имам чувството, че Лео няма да стане много голям. Това тук е много странно, но местните котки са дребни, дори когато са големи на възраст. Масово са черно и бяло като моята Точка и такъв размер - дребосъци. И като гледам и Лео няма да е от едрите, за сметка на това вече има меко и мазно коремче, идеален за мачкане, сина ми го меси като тесто и той стои. Много добро коте е, гальовно, мъркащо, като му говориш те гледа в очите и ти отговоря с - ме е е е ☺️ Приказливко е, но едно нежно гласче вади. Като не броим минираните рози през зимата, сега поначупи едни карамфили и есента е влязъл в парника, прекопал репичките ( които не поникнаха), но пък разсадил зелената салата и сега в половината двор има салата ( явно семената са полепнали по лапите), не прави бели. Кротна се като цяло и е миличък и си стои или на двора или до нас, не обикаля на далеч.
    Скитници са Памук и Точка. Чери скоро ще стане на 9 години и си е моята сянка, навсякъде с мен.

# 671
    надолу по стълбите първо - да не се измъкне през вратата на входа, нагоре по стълбите
    Тръгнали сме на море лятото, щерката остава у дома да гледа децата. Май все още бяхме в таксито на път към гарата когато дъщеря ми звънна по телефона в истерия. Дейзи я нямало никъде. Обикаляла апартамента и я викала, и вратата на барчето отваряла (там държахме котешките пръчки за ядене и всеки тичаше като чуе отварянето на вратата), и с купички тропала, и с паучове шумяла. Няма я. Някой от нас да се приберял веднага! Щяла да ходи по тъмното и да обикаля блока. При положение, че няма отворени врати и прозорци. Дъщеря ми в паниката си беше решила, че край - навън е. И излезе! И понеже е към 11-12 и е тъмно... "стой с мен на телефона". Обикаля и вика "Дейзи, Дейзи". Не я намери и се прибра.
    Май чак на сутринта като се е наспала се беше появила.
    След това пак така зачезвала 1-2 пъти и дъщеря ми до момента не ѝ знае скришното място.

# 672
    • София
    Имам чувството, че Лео няма да стане много голям. Това тук е много странно, но местните котки са дребни, дори когато са големи на възраст. Масово са черно и бяло като моята Точка и такъв размер - дребосъци. И като гледам и Лео няма да е от едрите.
    И Гери няма да е от едрите котки. Има масивни лапи и си мислех, че ще стане голяма котка, но си е дребосък. Това пък потвърждава теорията ми, че са я докарали под капака на някоя кола от друг квартал. Кварталните котки са много едри. Рижко и майка му са потвърждение. Той е около 7 кг, а може и повече, а всички минувачи мислят майка му за котарак. Толкова е голяма. Отделно, че малки котенца не съм виждала от години. Всички са кастрирани.

Миналата седмица ходихме до Истанбул. Нагледахме се на котки. Там са известни с многото котки и повечето хора се грижат доколкото могат за тях. Съвсем нормално е да ги пускат в магазините и ресторантите, спят между стоките или по столовете на заведенията. Но бях много учудена, че видях котки в мола. Joy Първо една спеше на витрината с обувки в един магазин. Мъжът ми предположи, че е на продавачката, защото покрай земетресенията и рецепционистката на хотела водеше със себе си котарака си. Обаче после видяхме и други. Joy Веднага се запитах къде пишкат? Joy

Ето един красив продавач-консултант на перални от мола:

# 673
    И тези няма да ги стигнем никога с отношението към животните.

# 674
    И тези няма да ги стигнем никога с отношението към животните.
    Зависи. От гледната точка на смея да твърдя не-турист в Турция няма как да не отбележа, че изхвърлянето на улицата на породисти животни е огромен проблем. Там често се гледат персийски котки- семейството решава, че не може да се справи и я изхвърля или просто жената забременява или други подобни обстоятелства. Можете да си представите тази котка какви умения има да оцелее на улицата и колко би издържала… Същото е с кучета от малките породи. Някак си е на два полюса там отношението към животните, но наистина ако не си информиран и запознат отблизо с положението при гледката на спящи котенца в магазините ще помислиш, че положението е много по- добре от тук, но за съжаление не е.

Общи условия

Активация на акаунт