Любители на котки - Тема 205

• 31 398
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! В предната тема бях разказала за моята Таби и мъките ни по ветеринарните клиники. Най-накрая след биопсия се оказа, че има лимфон. От онкологичната ветеринарна клиника в Румъния ни написаха рецепта за химиотерапия, но лекарствата в България ги няма. Моля ви за помощ!
 Знаете ли някой, който търгува с лекарства от Турция/ Гърция/ Англия?  Там успяхме да ги открием.
Това са същите лекарства и за онко болни хора.
Какво е предписаното лекарство? Има химиотерапевтични препарати за котки в България.

Става въпрос за лекарства с активно вещество Vincristine то е за инжектиране. Другото е с активна съставка Cyclophosphamide.

# 106
Издържала е операцията. Извадили са парче пластмаса от стомаха. Утре ще знаем повече.
Желая бързо оздравяване!

# 107
Бързо възстановяване на оперираната котанка🙏❤🙏!

# 108
  • София
Ех, затова е хубаво, че отиде на лекар. Стискам палци всичко да е наред. На другото болно кате също Simple Smile

# 109
  • София
Здравейте! В предната тема бях разказала за моята Таби и мъките ни по ветеринарните клиники. Най-накрая след биопсия се оказа, че има лимфон. От онкологичната ветеринарна клиника в Румъния ни написаха рецепта за химиотерапия, но лекарствата в България ги няма. Моля ви за помощ!
 Знаете ли някой, който търгува с лекарства от Турция/ Гърция/ Англия?  Там успяхме да ги открием.
Това са същите лекарства и за онко болни хора.
Аптека Промахон (Гърция) прави доставки в България. Но не знам дали не трябва някаква специална рецепта за такова лекарство. В темата "На пазар в Одрин, Лозенград ..." често споменават аптеки, които доставят в България, но взимат доста пари за доставката. Но пък ако не е проблем да се купи, нищо не пречи да се направи една еднодневна екскурзия до най-близкия турски град. Обикновено предварително поръчват по Уотсъп или Вайбър и лекарствата ги чакат.

Mößbauer-Effekt, бързо възстановяване! Хубаво е, че навреме я заведе на лекар.

# 110
  • София
Mößbauer-Effekt, бързо възстановяване на котенцето! Стискаме палци и лапички 🤗

Ние с Блеко днес бяхме на контролен преглед (в събота му биха 3 инжекции и ми дадоха за 4 дни още да му ги бия вкъщи- противовъзпалителни и витамини и го оставиха само на суха уринарна храна).
Има възпаление на дебелото черво.
В понеделник започна да повръща, вчера пак повърна след като хапна (докторката каза, че има киселини от смяната на храната). Днес му изписа фамотидин 20 мг- 2х1/4 табл. за мин. 10 дни. И пробиотик за 10 дни- а той не го харесва.
Оффф и каза, че Блеки е дебел (имал си висящо коремче- сланинки).
Днес го премерих (видя ми се отслабнало момчето) и е с 200- 300 г надолу (което си е 5%), тя каза "така трябва". Добре било да е около 5 кг, а той от години си държи 6 кг.

Омърлушено ми се струва момчето...

# 111
Издържала е операцията. Извадили са парче пластмаса от стомаха. Утре ще знаем повече.

Чуи ли опелираха ? Стискаме палци и лапички .

# 112
Да са здравички всички! Ани, опта ли да даваш слизест бряст - той е със силно противовъзпалително действие.
Мьос - палчета за Чуи. Тя е с проблем, нали? Уж бебетата са склонни към подобни инциденти. Да се възстанови бързо!

Има ФБ групи за лекарства от Турция. Потърсете и направете запитване. Повечето предлагащи са с турски имена - вероятно от погранични райони или наши изселници.

# 113
  • Между гори и планини
Стискам палци на болничките бързо да се оправят ❤️
Блеко не е дебел! И Чери не е, въпреки, че си има коремче. Просто е мускулест и масивен и е 6 кг и половина и вета не каза нищо относно килата му 😊
Освен това сега намаляват храната и за лятото са манекени 😊

# 114
Точно Чуи. Не е с проблем, здрава е. Беше, до сега. Тя е много любопитна и игрива. Постоянно разнася в устата си разни неща, играе с всичко, опитва всичко. Влиза в шкафове, гардероби, шета и размества. Кой знае какво е погълнала, дано ми го покажат. Двегодишна е, но за нас си е бебе, така се държи.
Последната им снимка:

# 115
Да са здравички всички! Ани, опта ли да даваш слизест бряст - той е със силно противовъзпалително действие.
Мьос - палчета за Чуи. Тя е с проблем, нали? Уж бебетата са склонни към подобни инциденти. Да се възстанови бързо!

Има ФБ групи за лекарства от Турция. Потърсете и направете запитване. Повечето предлагащи са с турски имена - вероятно от погранични райони или наши изселници.
+1 за хлъзгавия бряст. Много помага на Симба като има киселини или гадене, подобрява апетита. Важно е да се дава на интервал от 2 часа от др. лекарства, защото пречи на абсорбацията.

# 116
Всяка снимка на Таби котка, която видя вече ми е дълбок бодеж в сърцето. Предните две вечери пак след такива снимки си поплаках за моето Тобче.
Много ми липсва това животинче все едно човек съм изгубила. И още не мога да приема и осъзная, че повече няма да си го видя и гушна. Страшно много го обичах. Само се ослушвам да чуя, като кажа на бебето, че е много сладичък и миличък, ревнивото мяукана на Тобчо. Мяукаше и търсеше вниманието ти докато не му обърнеш и на него внимание и не му кажеш нещо хубаво, а ако не го направиш сам идваше да си проси. Така искам да си легна на него и да си допра лицето до неговата муцунка много обичаше. Искам да се събудя от тежест и да го видя, че се е свил на кравайче залепен до мен. Най- обичливата ми котка си отиде.

# 117
Къде го продават този бряст? Под каква форма?

Стиснати лапи за Чуито. Heart

Ани, Блеко стои ли ти за инжекция?

# 118
Къде го продават този бряст? Под каква форма?

Стиснати лапи за Чуито. Heart

Ани, Блеко стои ли ти за инжекция?
Аз си взех от фитнес магазин. Използвам такъв за хора, тъй като в България не се предлага котешки/ кучешки вариант на добавката. Капсулите са 400мг. (Дава се 200-400мг дневно.) Отварям капсулката и изсипвам прахта. След това с 2 ч.л. вряла вода правя кашичка, която смесвам с течно лакомство и Симба веднага я изяжда. Може да се сложи и в пауч например. Някои хора дават със спринцовка, но вкуса никак не е неприятен, така че няма смисъл. Знам тези неща от група на английски за котки с бъбречна болест и там доста хора го ползват и са доволни. Помага и за запек/ диария. Хлъзгав бряст/ Червен бряст/ Slippery elm може да се срещне с някое от тези имена.

# 119
  • Бургас
И вашите котки ли разнасят с уста разни неща?
Харко е Харо кучето, хвърлям банел от сутиен и едни хартийки от пакетите с храна, също и смачкани на топче касови бележки( с боклуци си играем, ама това си хареса сам) и ми ги носи обратно. И така много пъти.
Сам я започна тази игра, един банел стърчащ от сутиен сам измъкна, носи го, бяга на няколко метра и чака да го хвърля, като лъв скача да го хване във въздуха и пак го носи.
Той си е умен, даже синът казва, че е най-умната котка, която е виждал.
Посочила му майка ми веднъж един стол в кухнята, там си лежи котаракът. Разбрал какво му казват...

Общи условия

Активация на акаунт