Любители на котки - Тема 205

• 31 062
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
При родителите ми имахме последователно 2 котки и те ми стигаха Grinning У нас не исках повече котки. Обаче Ая я прибрах преди 10 години от улицата заради дъщеря ми, която тогава беше на 7 години. А Кари си я прибра самата тя преди 2,5 години от един паркинг. Кари беше на 2 месеца и просто сърце не ми даде да я върна обратно на улицата.  Та и двете уж са нейни, но познайте кой се грижи за тях Stuck Out Tongue Winking Eye Тя ги храни (без да им чисти тоалетната Grinning) само когато отсъствам за ден, два и толкова.

От малка иска куче, но и аз колкото и да обичам кучета, не мога да ставам сутрин рано, за да го разхождам Просто не е моето. Казала съм й, като се изнесе от нас, да си взима куче и да се грижи за него тя самата.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 02:57 от gabidi

# 331
Обичам животните, откато се помня. От дете винаги съм искала да имам кон, даже много коне. Но това в някой друг живот. За сега се ограничавам с котки и кучета.

Ето я калпазанката Пуфи. Няма счупено краче от падането от катерушката. Доктора и бодна едно болкоуспокояващо и оправи настроението. Но все пак ми се струва, че има някакво слабо залитане. Или пък я е наболявало нещо ..... не знам, филмирам се

Айде сега кой кой е 😄

Ще познаете ли защо е сложено това стъкло до комина? Дааааа, защото Чучи обича да сменя тапетите 😃

И една Дейзи, която се мисли за котка. Нали живее с две котки 😃

# 332
Много сладка раздумка за любимци, ама ще я прекъсна за малко щото съм в шаш!
Момичета какво е товааааааа на носко на Линошка ? Тази сутрин го виждам, питам кака и тя сега го вижда.

# 333
Вай-вероятно гъбички. Няма да се размине без ветеринар и посявка. Ако е микроспория, пиши, ще споделя (за 20-ти път) опит. Преди да е ясно, смени спалното бельо и изпери на висок градус. Ограничете гушкането в нежни зони - лице, глава и врат. Лесно се преодолява, ако премине към хората, но по-добре да не става.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 08:58 от Шарлот

# 334
Благодаря, Шарлот, отивам веднага ще бегам от работа ама не ми пука Линошка ми е по - важна и после ще пиша.

# 335
Възможно ли е да е петно от консерва/пауч? Том завира нос, като яде понякога и нослето се цапа по подобен начин.

# 336
Доня, много ме разсмя, да знаеш! Joy
За кокошките има едно решение, в Тему го гледах и даже се чудех дали може да се ползва и за котешки къщи. Има специални автомтични вратички със сензор за светлина, които отварят и затварят на кокошките. Smile
amy_nka, ние сменихме вертикалните щрангове миналата година. Маците бяха в спалнята, сравнително отдалечена. Имаше човек при тях през цялото време и леко понесоха присъствието на чужди хора и шум. Та не е задължително да ги пренасяш другаде.
Един Ричо, пораснал, дебел, мамин глезан 😍

Три дни не съм спала... Пренесох ги и аз в друга стая. Самият лов на котки, за да ги затваряме в кошовете, ни отне повече от самото къртене. Даже един един ден тестово го направихме цялото местене и едно успя да се осакати - счупи си зъб като се мъчеше да изкърти коша и му се поду цялята муцуна. Ръцете пък надрани... Някой път е трудно да вкараш котка в транспортна чанта, а какво останало в кош с дупки запечатан със свински опашки... Sweat SmileСлед тестовото местене се справихме много по-добре с прибирането на котките и сега чакаме... Мяукат ми всички в хор - писна им да стоят затворени...

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 11:51 от amy_nka

# 337
А колко са твоите котета?

# 338
В момента са 9.

# 339
Еха. Браво на вас.

# 340
Та ти работиш за едните котета! Как се справяш с цели 9?! Адмирации. По-бързо да се възвърне нормалният ритъм в дома!

# 341
И така да дам отчет 😁
Нищо ѝ нямало на Линош, натопила е муцката в нещо. Обърсаха ѝ носко с марличка, светнаха я със синя лампа, разровичкаха козинката и ѝ прегледаха ушаците и беше една млада лекарка не я познавам каза : много чисто коте, носа е намокрен, нищо ѝ няма.
Сега се прибирам, защото кака ми спретна такъв екшън, че ме оставила без ключове и трябваше да я издирвам някъде из античния, че е на репетиции и телефона не е при нея.
Снимах носко сега :

Оххх... дишам, голяма паника съм станала, ама по - добре да ми е мирна главата отколкото да я мисля душичката.

# 342
Здравейте, знаете ли къде мога да препродам храна? Имаме едни паучове на Royan Canin Feline renal,   за които дадох доста пари, но котката не ги яде. Неотворени естествено , купени преди няма и 2 месеца, но не ги иска вече ..
Може би фб група?

# 343
Новата котанка долу до магазина на блока. Тези дни вали, а тя така във влажната трева....

# 344

ето го и моя принц Томас но има сума имена гръцко - томасаки космарлаки мандаринаки, скапана мачка-когато е в издънка, кроасан - понеже една нощ бях заспала и без да искам му захапах лапата че все си ги вре в устата ми и така нататък некастриран оцелял от кучешка атака когато го зех беше с рани по лапите и наполовина прехапана опашка сега изобщо не личи. Heart Eyes сам си отхапа другата половина а тая я спасихме ние с мъжото и щерката че във ветеринаната искаха да я кръцнат почти цялата аз отказах и си го лекувахме вкъщи стана разкошен котарак.SunglassesBlush

Общи условия

Активация на акаунт