Любители на котки - Тема 205

• 30 993
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Не само не съм сушила ами не съм и къпала. Котките са толкова чисти. Понякога завирайки нос с козинката на ПиратЯ се чудя как е възможно да не мирише на абсолютно нищо. То постоянно ресане, къпане по техния си начин... удивителен механизъм за самопочистване.

# 556
Котки не съм сушила, но тя Бела е дъгокосместа и ще има нужда. Кучетата с дълга козина се сушат задължително, за да се избегне появята на гъбички и оцветяване на козината в розово.

# 557
Да, казали са ми задължително да го суша и освен това, трепери като листо докато е мокър.
То моето куче се стресира и когато спре тока😂, не знам по какво разбира, уредите писват леко и започва голямото треперене. След 10мин идва тока, пак писват и стартира двойно треперене😆
Котките на двора са бетон, даже и пиратки не ги впечатляват.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 09:37 от Чи лу

# 558
Мими и Хели само като се върнат от терасата или от някое "скришно" място. Завирали са се зад някой шкаф където има прахоляк, просто взимам малка, влажна кърпа и ги обърсвам. Това е Simple Smile Не мокра, а просто влажна, добре изстискана и обирам каквото е полепнало.
Просто преди да започнат да облизват полепналите неща, могат да ги разнесат наляво, надясно из апартамента, затова ги обърсвам предварително с кърпата .
Козината изсъхва за секунди.

# 559
О, Лъки е къпан сигурно 5 пъти за целия си живот, поради различни причини, последно за да лекуваме себореята му, но като цяло мноооооооого рядко и в краен случай. Не съм фен на къпането на котки.

Но в случая Бела има паразит и трябва да се изкъпят ако някой от тях има полепнали яйца или ларви. И двамата са дългокосмести и няма да изсъхнат с дни. Наложително е да се сушат, за съжаление Sad

# 560
В Тему има специални "принадлежности" за сушене на домашни любимци. Има и специални сешоари. Разгледай.

Например: https://www.temu.com/bg-en/1pc-pet-drying-box-for-cats-foldable- … 099619279910.html

# 561
Това няма да намали стреса, напротив. У нас всеки е изкъпан, когато е намерен и прибран, веднага, щом здравословното му състояние позволи. Чочко беше голям и силен, и много наплашен. 5-6 годишен, според ветеринарите. Къпем двете с дъщеря ми, хавлиите са подготвени. Увиваме и попиваме максимално. Доизсушаваме, като главата леко покриваме с кърпата, струята не е много гореща, и не е съвсем отблизо. През цялото време говоря успокоително и гледам да приключим бързо. Почерпка бисквитка, задължително 😍

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 18:00 от Djaky

# 562
Ах Весели Празници!
Ние го ударихме по-скоро на излежаване Stuck Out Tongue , Хели се беше пльоснала някъде и тя.

Но послеее, след като се понаспаха Wink една жълта прахосмукачка събра сладураните заедно Revolving Hearts :* Ей така гушнати, сладки обичам да ги виждам Simple Smile (е, не искам да е от страх , но все пак Grinning )

# 563
Здравейте, пиша с молба за помощ, ако някой е минал по този път. Имаме мъжки котарак на 11 години, заведохме го на ветеринар понеже първо спря да яде гранули, после и консерви и започна да слабее. В понеделник го заведохме в City jungle понеже е до нас. Кръвните му изследвания казаха, че не са добри и се установи, че е с бъбречна недостатъчност и е започнала и анемия. Всеки ден го водим на системи и вечер си го взимаме, но за жалост днес му взеха отново кръв и изследванията нямат подобрение и ни подготвиха, че няма да изкара дълго.
Някой би ли ми казал, какво можем да направим?

# 564
Дано се включи някой, който знае нещо за такива случаи.

# 565
Здравейте, пиша с молба за помощ, ако някой е минал по този път. Имаме мъжки котарак на 11 години, заведохме го на ветеринар понеже първо спря да яде гранули, после и консерви и започна да слабее. В понеделник го заведохме в City jungle понеже е до нас. Кръвните му изследвания казаха, че не са добри и се установи, че е с бъбречна недостатъчност и е започнала и анемия. Всеки ден го водим на системи и вечер си го взимаме, но за жалост днес му взеха отново кръв и изследванията нямат подобрение и ни подготвиха, че няма да изкара дълго.
Колко му е креатинина? На ехограф гледаха ли го? Лечението по принцип е система Рингер лактат + ренални добавки + ренална диета (ако я яде). Ако не яде, се добавя трансдермална маз за стимулиране на апетита - Миратаз. При всички случаи, приоритет е да яде въобще нещо, от колкото да яде само ренална храна. Добавките са два вида - хелатори на фосфора (на калциева или алуминиева основа). Ако калцият е в норма се препоръчва на калциева.
Освен това, задължително се мери кръвно на котката. Ако е високо се добавя задължително и лекарство за кръвно. При високо кръвно бъбреците се товарят допълнително.
Ако му е за първи път, първа криза, според мен ще се стабилизира.
Мой Слънчи го беше докарал на 400+ креатинин и лека по лека с упорство и системи подкожно вкъщи се стабилизира. Неговата ХБН се разви вследствие на прекран ФИП.
Много е важно да не го подлагате на стрес, да не го оставяте на стационар. Не се отказвайте, но те имат много нужда от спокойствие. Ако можете даже да слагате вкъщи системата всеки ден, ще го облекчите от стрес.

# 566
Колко му е креатинина? На ехограф гледаха ли го? Лечението по принцип е система Рингер лактат + ренални добавки + ренална диета (ако я яде). Ако не яде, се добавя трансдермална маз за стимулиране на апетита - Миратаз. При всички случаи, приоритет е да яде въобще нещо, от колкото да яде само ренална храна. Добавките са два вида - хелатори на фосфора (на калциева или алуминиева основа). Ако калцият е в норма се препоръчва на калциева.
Освен това, задължително се мери кръвно на котката. Ако е високо се добавя задължително и лекарство за кръвно. При високо кръвно бъбреците се товарят допълнително.
Ако му е за първи път, първа криза, според мен ще се стабилизира.
Мой Слънчи го беше докарал на 400+ креатинин и лека по лека с упорство и системи подкожно вкъщи се стабилизира. Неговата ХБН се разви вследствие на прекран ФИП.
Много е важно да не го подлагате на стрес, да не го оставяте на стационар. Не се отказвайте, но те имат много нужда от спокойствие. Ако можете даже да слагате вкъщи системата всеки ден, ще го облекчите от стрес.

Криатинина му е 863, уреята му е над 35,7. Дават му хапче за кръвно. Гледаха го на ехограф и има нещо и на панкреаса

# 567
Аз влизам с малко по-различна история но.
Тази сутрин ми дойде една идея за опазване на вазата и яйцата на масата Laughing  да е уж по-устойчива, да не се разлива.

След като ги боядисах започнах да креативя:

Реших да я направя с розовата ваза, защото е по-висока, харесва ми повече като цяло, нооо като я носех към стаята за креативене я изтървах и я счупих ... та направих проектът с другата и подръчни материали.
*Нещата не са залепени за вазата, тя просто се пъха в тях и може да се изкара. Всичко друго е залепено едно за друго.

Интересно ми е колко часа ще издържи преди да я разпердушинят Laughing
LaughingLaughingSweat Smile

# 568
  • София
Най-страшното нещо за Мъро беше "яйчарката", т.е. картоните/картонените кутии за яйца. Побъркваше се от страх и ходеше да ги бие. Joy Представям си ако бях сложила и яйца. Нямаше да има оцелели в неравната битка! Joy

# 569
Във фейса видео с папагал,който пречеше на стопанката си да вземе яйца от картонената кутия. Паднах от смях! LaughingJoy Тя бавно протягаше ръка да вземе яйце,а папагала с учудено-възмутен поглед,с крака си с ноктите и пречеше да го вземе. Явно папагалът мислеше,че яйцата са негови. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт