Детската библиотека

• 1 814
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
Вълшебство  Дори
Ние имаме това илюстровано издание на Хари Потър и философския камък. https://www.book.store.bg/p167674/hari-potyr-i-filosofskiat-kamy … an-k-rouling.html

Различни ли са?

Plamena.., за кои истории от Вълшебната гора става дума?

# 31
  • Beyond the stars
Вълшебство  Дори
Ние имаме това илюстровано издание на Хари Потър и философския камък. https://www.book.store.bg/p167674/hari-potyr-i-filosofskiat-kamy … an-k-rouling.html

Различни ли са?

Plamena.., за кои истории от Вълшебната гора става дума?

Различни са, вашето е илюстрирано от Джим Кей. Също разкошни илюстрации. Във версията на MinaLima има няколко по-интерактивни елемента, които са интересни на децата (на мен също).
Единствената илюстрована версия на Хари, на която не съм хич фен, е вариантът на Любен Зидаров. От дете много ме напрягат неговите илюстрации.

Вкъщи "Вълшебната гора" не срещна интереса, които очаквах. А и аз ги знам от малка, включително имах 3-4 книжки, запазени от моето детство. Може би "Стадион в гората" беше една идея по-добре приет, но като цяло не беше фен на поредицата нашият младеж.

# 32
За най-малките- Пип и Поузи, Любопитното теленце и други от поредицата на Уршула Козловска, Лиле Пиле.

Фен съм на Коте Кате. Историите са за 3+, но е любимата поредица на сина ми от 1+.

Раче Юначе също много сполучлива, тя е вече за по-големи.

Мечо Пух и Франклин също се харесват, зависи от историята и превода. От Във вълшебната гора също имаме добри попадения, но просто голяма част от написаното е вече много остаряло и трудно да се обясни. Сина ми много харесваше Горската гара от Във вълшебната гора. Сумата време му обяснявах, че преди ръчно са се извършвали доста от нещата. Има думи като стрелочник и семафора, които дори аз никога през живота си не бях използвала.

От поредица за животни в стихчета много харесваше Жабокът Кваки, Мравка Черноглавка и тн.

Сега е под 4, израства ги вече ще следя темата за идеи. Не искам да имам втори кашон с неизползваеми книги, а пазарувам само онлайн.

# 33
utro77 за тези става въпрос.

Скрит текст:

# 34
utro77 за тези става въпрос.

Скрит текст:

Благодаря!
Еднаквите три изображения не са ми познати.
Ние имаме книжки от поредицата като  Изложба в гората - Горският пазар, Училище в гората и т.н. Тънички и в стихотворна форма. Бяха много любими на моите деца. Дори ги знаеха наизуст.

# 35
Това са същите книжки, просто по-ново издание и  са по 2 приказки в книжка. Текстът и илюстрациите са същите.

# 36
Разбирам. Явно вече започвам да изоставам с новостите. Децата ми са големи. Както казах - малката /16г./ не придоби навик да чете, колкото и аз да й четях чак до първи-втори клас. Голямата ми е от друго поколение, имат 9 години разлика и тя чете. Явно трябва да приемем очеизвадното - новото поколение идва със своите специфични особености и нямаме избор, освен да се съобразим с него... Все още се ядосвам, че малката не чете художествена литература. Защото аз съм много четящ човек. Тя чете единствено книги според своите интереси - естествени минерали, техните свойства и разни духовни практики и ритуали - медитация, релакс, как да си по-близко с природата, планетите и т.н. Днешните деца много се интересуват от това по мои наблюдения.

# 37
Хари Потър на МинаЛима са направо произведение на изкуството, просто са жестоки. МинаЛима приключиха с този проект, но друг екип ще продължи поредицата и също изглеждат обещаващо, 4-тата книга ще излезе на 14.10...нямам търпение, въпреки, че следващите книги са обемни и цената ще е уау.

# 38
  • Пловдив
Вълшебната гора имаха своя момент на внимание и спряхме с тях. Имаше период всяка вечер преди сън ѝ разказвах някои: лесно ги запаметих и успешно ги цитирах до дословно.
Хари Потър си спомням, че бях на 10 като излезе първата книга и с нетърпение чаках всяка следваща. Фен съм на старите издания, новите са ми прекалено шикозни и скъпи. Филмите са също много добри, но нека се прочетат първо книгите, иначе си мисля, че ще се загуби интереса..

# 39
Вчера купих няколко книжки на Владимир Сутеев с прекрасни илюстрации и много хубави кратки приказки. Много подходящи за малки дечица.

# 40
На мен и те са ми за кашона с неизползваеми. Имам една книга с твърди корици на Владимир Сутеев, купих я точно заради ревютата, но не искам да я чета на моите деца. След първия преглед я скрих, това си е класическа руска литература за деца от едно време и не е моето.

# 41
Липсваше ми тема за книги за деца на възраст от 1 до 7 години. За по-големи намирам много информация, но за най-малките няма много.

Моята дъщеря е на почти 4. На първо четене от книжките, които не са споменати досега в темата, а са много приятни и любими, са Мумините (в адаптираната версия за по-малки деца) и Уини и Уилбър.

# 42
Moeто дете е на 3 години и половина. Фен е на всичко на Джулия Доналдсън, което имаме (разширяваме колекцията постепенно). Освен това четем за Барбароните, Франклин, приказки ( най-вече събраните в 2та тома на Фют с илюстрациите на Тони Улф), имаме няколко книжки от поредицата "Какво? Как? Защо?", "Приказки за гугулета" също е от фаворитите (а нея му я чета от съвсем мъничък) и много други, сред които "Зайчето ме изслуша", "Няма дракон в тази приказка"/"Няма голям лош вълк в тази приказка", "Добър ден, лош ден", "Приказалки" на Мая Дългачева, няколко книжки от поредицата "Във вълшебната гора" и още, и още. От време на време четем и преиздадените приказки от цял свят на изд. Миранда.

Като беше по-малък пак четяхме Доналдсън, но поредицата с капачета "Приказки от Стария Дъб", поредиците с кратки римувани приказки ("Приказки незабравими в рими" на изд. Златното пате, "Бабо, прочети ми приказката в рими" на изд. Посоки), книжките на Сутеев.

# 43
Джулия Доналдсън има легендарен статус у дома, мисля, че знам наизуст ако не всичко, то поне 90%. Като почнем от поредицата "Приказките на стария дъб", които започнахме да четем на 9-10 месеца, през "Къде е мама" на годинка и останалите на 2+. Детето впрочем си остава верен фен на Аксел Шефлър.

Пропуснах да спомена прекрасните произведения на изд. Давид, Евгения Войнова е чудесна и "100 жаби" се чете ежеседмично.

В рубриката нови издания:

Имаме всички книги от поредицата, започнахме със "Спящата красавица", когато детето беше на около 2 години. Харесва ги още оттогава, въпреки че не вникваше в историята особено, в момента често посяга да си ги разглежда и слуша сама. Историите са поднесени подходящо за деца, илюстрациите са красиви (за моя вкус) и има припокриване с детския репертоар на Софийска опера и балет. За дъщеря ми беше удоволствие после да гледа "Вълшебната флейта" и "Карнавалът на животните" например, след като познаваше историята и мелодиите.

Търся безуспешно няколко детски книжки без тираж. Ще ги публикувам в скрит текст, ако случайно някой ги има:
Скрит текст:

# 44
И аз издирвам безуспешно три книги:

Искам да споделя и възмущението си от факта, че продажбата на стари детски книги се превърна в бизнес, ужасно е. За една книга, която е с корична цена 18лв. и която най-вероятно съм купила с 25% намаление /вече не помня/ ми предложиха 50лв!!!...не мога да се съглася, че има дете, което толкова да я иска, че майка му да даде толкова пари за тази книга...аз не я продавам така или иначе. Безумно е!

Общи условия

Активация на акаунт