Отговори
Здравейте, интересува ме, някой може ли да даде по-подробна информация за т.нар. безкръвна тонзилектомия? Тя е сред най-иновативните методи за премахване на сливиците, като съвременните оперативни техники са няколко на брой.

Най-вече ме вълнува – в кои лечебни заведения в България тази процедура се предлага на най-високо ниво? Препоръки за конкретни специалисти също са добре дошли. Simple Smile

Това, което намерих до момента, е:

1. Доц. Георги Илиев – работи във Варна, но не разбрах с точност къде. Май в "Св. Марина";

2. Д-р Стефан Консулов – Пловдив;

3. За София – във "ВМА" и "Софиямед", като не открих препоръки за конкретни специалисти.

Всяка информация ще ми е от полза! Благодаря! Flowers Four Leaf Clover

# 1
Не бях чувала за този метод, сега прочетох. Напомни ми на бекръвното прекъсване на краче на миома при лапароскопия.
Но ще споделя и други методи.
На мен са ми правили на млади години криохирургия с течен азот в Пета градска. Бутилката с течен азот има дълъг накрайник, с лед на върха, който се лепва на сливиците и ги замразява. Моите са махнати като съвсем малко дете, но в студентските години ми треснаха диагноза тонзилитис акута... Оказа се, че имало и други сливици, освен тези основните, които си знаем и те се бяха възпалили.
Брат ми също много боледуваше от сливици, но нашите бяха чули за някакъв човек, който дърпал (изпуквал) ушите и сливиците минават. Заведоха го при него, след това не е имал проблеми. Децата ми, като бяха малки, също много боледуваха от сливици. Майка ми и баща ми ги заведоха при същия човек и от тогава забравихме за болни сливици. Но това беше преди доста години. Ако намериш такъв човек, препоръчвам този метод.

ПС Намерих тази статия. Мисля, че това е дъщерята точно на този човек, при когото нашите ходеха. Разказът за баща й съвпада напълно с това, което са казвали и нашите. Било му е забранено да помага по соца, след дело срещу него.
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9995459

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:33 от Diorela

# 2
Е аз за пръв път чувам за безкръвно премахване. Оперираха сина ми с нормална операция. 10 дни след операцията беше някакъв кошмар.
Ще ми е любопитно да науча за тази безкръвна операция. Пуснете линк ако имате

# 3
В нета си излиза инфо, като напишеш безкръвна тонзилектомия.
https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/d-r-stefan-konsulov-dm- … krvno-i-bez-bolka

# 4
Момичета, да не прозвучи като заяждане, ама как за пръв път чувате за безкръвно премахване на сливици (методите са повече от един, не е само споменатата от мен коблация)? Simple Smile
Аз не знам през последните десетина години някъде да махат сливици със скалпел - в смисъл, може и да има къде, но вероятно е в някои по-назадничави болнични институции.

Иначе, аз все още очаквам препоръки. Пък по-натам, живот и здраве, дано мога да разкажа от личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт