Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 080
  • 787
  •   1
Отговори
# 675
  • до морето
next
Скрит текст:
Струва ми се, че си малко раздвоена и е хубаво да седнете да помислите кое е водещото - инвестицията или "живеенето" на сина ти, защото това какво жилище ще купиш - двустайно, тристайно, как ще го ремонтираш и обзаведеш, ще определи и дохода ти от наем.
"Сентрал парк" и "Перла" разбирам, че ги търсиш заради паркомястото, но за мен първият е ужасен….
Ако имаш въпроси, съм насреща.

Много ти благодаря за искрения и изчерпателен анализ!
Напълно затвърди мислите ми по някои въпроси, особено за Сентръл парк. Точно заради всичко изброено от теб ми е супер отблъскващ, но всички ме проглушиха да ми казват колко са добри наемите там и как младите искат там.
За Перлата предложението е в сградата до входа, т.е. тая която е успоредна на най-новата огромна , която построиха. Апартаментът гледа към входа на комплекса и към бъдещата детска болница.
Тази локация, която си ми пуснала - всичко е продадено! А другото на Точев е по-скоро във Възраждане, на ул. Самуил - горе към Билковата аптека.
Ще обмисля в Перла, още повече, че ми намериха и подземно паркимясто….

# 676
  • Бургас
next
Скрит текст:
Това на "Самуил" е малко зад блока на "Белина еко" зад Ботева.
Не е лошо мястото, особено ако вземеш гараж. Малка е сградата, това ми харесва.
В тази сграда ли в "Перла"?

Ако е тя, значи гледа и към новия корпус на УМБАЛ, съответно към входа на моргата и родилно...
Разходи се още веднъж, виж добре.

Иначе ако изборът е между "Сентрал парк" и "Перла", бих избрала "Перла". Там ще има добри наеми винаги, а и заради детската болница, ще има търсене, дори и за краткосрочни наеми. В "Перла" много жилища се дават краткосрочно, макар че имам приятели, които живеят там и се оплакват от това, че много външни лица и наематели вече има в комплекса.
Видя ли сградите на "Ванина стил"? https://www.vaninastil.com/burgas Той строи върху бившите работнически жилища зад Военна болница. Ако има нещо свободно, което да ме устрои, без колебание бих избрала там.

"Младите" може и да искат в "Сентръл парк", ама не са склонни да плаща по 1500 лв. Пълно е с обяви на свободни жилища, които стоят с месеци.

# 677
  • Варна
На ваше място бих гледала повече апартаментът да е удобен за сина ми за цял живот, дето се вика, а не за някакви наематели за 6 години. Каквото и да купите, все ще се отдаде на подходящ наем. Гледайте да ви харесва за лично ползване, щом намеренията ви не са само инвестиционни.

# 678
Чудя се, какво се случва с наемите? Аз редовно следя обявите и в имот и по Фейсбук групите. Напоследък виждам доста читави двустайни апартаменти за по 800-850-900 лв. А преди месец, два като че ли преобладаваха цени над 1000 и даже над 1100 лв. Странна работа.

# 679
Беше голяма суша април и май и според мен много наемодатели свалиха бързо исканите наеми или се ориентираха на база обявите за търсене, което винаги е с около 20% по-ниско от стандартния за пореден тип имоти.  Доколко ще им излезе сметката на 800 лв. наем двустаен е друг въпрос, но явно на някои излиза.
Според мен покачване на цените ще има отново през юни, когато студентите започнат да освобождават общежитията.

Украинката, при която ходя на маникюр, е в двустаен ново строителство, максимум  50 квадрата, супер спартанско обзаведен, една малка кухня като за ваканционен имот и всичко останало супер базово без особено старание правено. Наемодателят й, който държи още 20-ина апартамента, й е казал, че след като й изтече договора през юни, ще й вдигне наема (още не знае с колко).

# 680
Loreini, и аз следейки наемните нива щях да напиша същото. Вдигат се цените на жилищата, но наемите според мен ако ли не са паднали, то са се задържали на едно ниво. Ами аз не очаквам и друго. Много жилища......малко кандидати за под наем.

# 681
  • Бургас
На мен продължават да ми излизат обяви за тристайни в София на 1800-2000 лв.
Двустайни прилични за по 800-900 виждам само от Централна гара към Надежда и т.н.

# 682
По-скоро се сегментира ново и лукс спрямо бюджетно изпълнение и спрямо старо. Което е и редно. И разбира се,има премия за "чисто ново",понеже то само веднъж е такова.

# 683
Ами например този https://www.facebook.com/share/p/1EQmqVFt7R/?
Не е със старо обзавеждане, пише че е ново строителство и е в Кръстова вада, което не е супер квартал, но на някои хора им харесва.

# 684
  • София
Здравейте,
И аз имам усещането за застой в наемите. От седмица съм обявила тристаен в Банишора. Само от агенции ми се обаждат. До момента никой друг кандидат.
Обзавеждането е средна работа, но е с нова фурна, котлон, климатик, прясно освежено
Наем 1150лв. Много ли е според вас? Чисто са 80кв.м
[img width=280 height=373]//cdn.bg-mamma.com/Kc4g/aKoVJ.jpg[/img]

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 22:11 от Коко-Ми

# 685
  • София
Зависи в коя част на Банишора. Квадратурата е хубава, но 1150 си е сума. Тристаен ли е или е само хол, кухня и спалня  + усвоената тераса

На хората рибната кост паркет им се вижда остаряла. Само казвам, иначе съм на мнение, че всякакво дърво е по- добре от пластмаса, така де, ламинат.

# 686
Ако желаете покажете снимки на втората спалня, банята и коридора, за да се добие по-пълна представа за жилището.

# 687
Коко-Ми,  споко. И при мен за две седмици не се обади нито едно частно лице. Само от НИ. Не четат частни обяви търсещите, като за мен това е крайно необяснимо, но като им се хвърля пари на вятъра........

# 688
И аз забелязвам известен застой в наемните нива и по-дълго задържане на едни и същи обяви, очевидно отдаването се случва по-трудно - това в последните може би 3-4 седмици, наблюденията са ми от Банишора, Зона Б 18, Захарна фабрика и Люлините.

# 689
  • София
слагам линк към обявата
https://www.imot.bg/obiava-2d174724750112876-dava-pod-naem-trist … -sofiya-banishora

две стаи + кухня, две тераси(едната е остъклена)
За паркета съм съгласна, но нямам възможност да подменям на този етап. Благодаря ви за мненията.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 21:27 от Коко-Ми

Общи условия

Активация на акаунт