Моля за добър психолог, за юноша в гр.Варна

• 402
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, проблема с моето дете се изразява в отказ да ходи на училище и да комуникира със съучениците си.
Проблема  е че като цяло той е по "различен" от тях, ако да си добър и да не искаш да си конфликтен, да не приемаш агресивното им и арогантнто поведение както към съученици, така и към учители, ако не искаш да се биеш(а можеш),защото така си възпитан да не нарушаваш правилата в ушилище и да уважаваш, и още много други добродетели, те правят различен и проблемен! Иска ми се да поговори с добър психолог,  въпреки че ние с баща му в къщи непрекъснато говорим с него. Мисля обаче, че професионалист по-добре би се справил, предвид че е външен човек, който не е пряк свидетел на ситуацията, а ще поговори с него и ще му даде адекватен  съвет за това как да се адаптира в лошата училишна среда!
P.S Само да допълня, че в извън ущилищна среда има много приятели, с които се разбират, но понякога там също липсата на справедливост го дразни и реагира като се затваря в себе си и не им говори известно време!

# 1
Аз препоръка нямам, но ще следя темата Ви, тъй като и нашия син е нещо подобно, с изключение на това, че почти няма приятели .... Pensive

# 2
Препоръчвам Спас Ангелов, особено като става въпрос за момче. Той е психолог към училище Найден Геров. Мисля че в сферата на академичните институции може да консултира и ученици от други училища, но се свържете с него за подробности. Нямам телефонът му, но има мейл публикуван на сайта на училището и той е s.angelov@7suvarna.com
пожелавам ви от сърце проблемите на децата ви да останат зад гърба им!

# 3
Защо не го преместите в друг клас , или училище, наше близко дете имаше сходен проблем,  но  се оказа, че не е препоръчително  да се адаптира към лошата среда, а просто да я смени.

# 4
Защо не го преместите в друг клас , или училище, наше близко дете имаше сходен проблем,  но  се оказа, че не е препоръчително  да се адаптира към лошата среда, а просто да я смени.

Много опити направихме да го преместим, но става много трудно, защото той е в девети клас и по принцип трябва да се освободи място за да се кандидатства за него, а места почти няма в по-свястните гимназии, а в другите училища на които реномето е лошо учениците са още по-лоши.Разбира се ,търсим варианти и не сме се отказали .Даже мислим да го прехвърлим в самостоятелна форма на обучение.Но искам да поговорим с психолог първо, преди да предприемем подобна стъпка.

Общи условия

Активация на акаунт