Това много имуностимуланти ли са?

• 1 589
  • 34
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
Около мен има много болни. Пазя дистанция колкото мога и си мия ръцете постоянно, но вземам и добавки.
Първата е коластра, витамин C, добавка с Гинко билоба + цинк, селен, B6. Искам да включа и едно хомеопатично- Осцилококцинум.

Притеснявам се обаче да не би да са много нещата.

# 1
Аз съм се убедила, че каквото и да пие човек има ли контакт с вирус, само имунната система може да го опази. Иначе аз бих заложила само на 1-2 добавки. Няма смисъл да си пренатоварваме черните дробове с всякакви хапове и без това приемаме много буклуци.

# 2
Имате ли някакво автоимунно заболяване?
Ако се храните нормално и нямате някакъв открит дефицит, не знам защо катрате имуната си система да се натоварва и работи допълнително? Ако пък мислите, че така се пазите от вируси - просто ги редувайте. Пиете едното, като свърши следващото.

ММ е прилепчив на всеки вирус дето мине покрай нас. Нон стоп пие нещо. И всеки месец има я сопол, я кашлица.
Аз нищо не пия. Храня се здравословно и спортувам. Веднъж през зимата си купувам витамини. Боледувам веднъж в годината.

# 3
Аз пия Билкови кръв,витамин Ц и магнезий, цинк,селен. Целогодишно,боледувам много леко,антибиотик не съм пила от много години.
И коластра и хомеопатичното съм взимала за малкия, никакъв ефект.

# 4
  • Melmak
Цинк и селен съветвам да не пиете преди да ги изследвате. Често се говори как те влияят на имунитета, нооо предозирането вреди колкото недостига. Аз си пуснах изследвания и бяха добри.

Най-много имунитет се качва от редовен спорт.

Мъжът ми го бутна вирус/грип, не знам какво беше, защото тестовете не показаха. Тресеше се от температура и треска. Аз бях вкъщи всеки ден с него в една стая.. и нищо ми няма. Просто аз си живея със спорт и нормално хранене и не пия нищо за имунитета.

Според мен няма особена нужда от сто добавки.

# 5
  • София/Севлиево
Осцилококциум не бих вземала ей така.С него пресичам нещата , когато усетя че се разболявам.
Моите добавки са колаген за стави,магне Б6,витамин Д+витамин К, Q10, понякога витамин Ц и омега.Също понякога Б12 и Б9(метафолиева). Вместо селен ям сурови бразилски орехи-2 броя на ден покриват цялата нужна дневна доза.

# 6
  • Варна
Вманиачаване се и ще си навредите.

И при детето, и при мен, файда от такива неща не видях. Изобщо.

# 7
Аз залагам на по-натуралните антиоксиданти например настърган джинджифил в мед, който сама си приготвям. В този случай едва ли има риск от предозиране
Стоя далеч от купешки

# 8
  • София
Всякакви имуностимуланти има вероятност да навредят повече. Най-добрите имуностимуланти са движение, чист въздух, здравословно хранене и спорт.

# 9
+ пълноценен сън

# 10
  • София
Не е ненормално да се боледува през зимния период. Ако има някакво заболяване, което се утежнява при боледуване, го разбирам. Но здрав, млад човек да тръпне в ужас да не го повали бацил или грип, отива към хипохондрия.
Дайте шанс на организма да оцелява и без допълнителни патерици.

# 11
  • Washington,USA
Не е ненормално да се боледува през зимния период. Ако има някакво заболяване, което се утежнява при боледуване, го разбирам. Но здрав, млад човек да тръпне в ужас да не го повали бацил или грип, отива към хипохондрия.
Дайте шанс на организма да оцелява и без допълнителни патерици.

Проблемът е, че имам важни ангажименти, които не мога да отлагам и се плаша като чуя как въпросните хора не могат да говорят или такива. Затова търся максимално ефективни съвети как да се предпазя.

# 12
Около мен има много болни. Пазя дистанция колкото мога и си мия ръцете постоянно, но вземам и добавки.
Първата е коластра, витамин C, добавка с Гинко билоба + цинк, селен, B6. Искам да включа и едно хомеопатично- Осцилококцинум.

Притеснявам се обаче да не би да са много нещата.
Няма проблем да се взимат така. Само не знам Гинко билобата как ще помогне ?

# 13
Ясно че повечето от коментиращите тук боледуват рядко.Е ок, но аз като майка на 5 годишно, което ходи на градина, съм постоянно болна покрай него.И да, имам пълноценен съм от 8 часа , храня се здравословно и често сме на село на чист въздух. Идеята ми е че всеки организъм си е различен и някой боледуват рядко, други по често, към авторката-консултирайте се със лекар според мен

# 14
И аз съм така,с дете в яслена възраст.
Аз винаги съм била анемична, не взимам ли нещо допълнително съм парцал,да не говорим, че бях и 45кг преди да забременея. От храната не мога да си набавя всичко необходимо,не живея на село, да си произвеждам храна,то няма и как всичко да си произвеждам. Та мисълта ми е,че добавките помагат.

Общи условия

Активация на акаунт