Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 775
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
На частно ще е, ако се наложи.
Питах вече, престой няколко часа, колкото да ме пусне упойката и се уверят, че съм добре. Устройва ме, защото съм с бебе.

# 376
Днес се срещнах с доц Добрев! Първо ми препоръча вапоризаци, но после с оглед на това, че съм със зона на трансформация 3 предложи бримкова конизация - терапевтична и диагностична за другата седмица! Каза, че обикновено е достатъчна, но ..знае ли човек! Притеснена съм! Колко време ще се възстановявам, понеже не мога много да отсъствам от работа, а и съм с две човечета, които от днес са ваканция и те си искат тяхното!Казаха само за три дни в болницата и толкова, но аз и се шашнах и не питах достъпно ли е ..Даже и дали се плаща и колко? Вие какво ще кажете?

# 377
Плаща се избор на екип, но най-добре да питате лекаря.
Ще сте добре, просто внимание с вдигане на тежко трябва.
Аз бях с разширена конизация и доста ме болеше и не можех да ходя, но мина за 5-6дни.Рутинните конизации ( по-малък конус), обикновено минават леко и няма обективни оплаквания или усещания.

# 378
Мисля, че не се плаща в тази болница избор на екип, само легло /нещо малко беше, под 20 лв/. Била съм там за друга процедура и при друг лекар.

# 379
Здравейте!
Имам въпрос - нормално ли е всеки месец да ми излиза киста преди цикъла и да изчезва след като приключи цикъла? (засега два пъти общо гинеколожката ми откри киста - през април и май месец)

# 380
Здравейте!
Имам въпрос - нормално ли е всеки месец да ми излиза киста преди цикъла и да изчезва след като приключи цикъла? (засега два пъти общо гинеколожката ми откри киста - през април и май месец)
Не знам дали е нормално, но се води фоликулярна киста и щом изчезва сама, не е страшно. Нещо с хормоните е, изследвани ли са?

# 381
  • София

Предполагам, че все още не е готова?
Бях писала, че ми пуснаха HPV за високорискови и за моя изненада се оказа всичко отрицателно. Neutral Face
И понеже не съм запозната и забравих да попитам АГ, биопсията установява ли възпаление примерно или само изменения?

# 382
Здравейте!
Не знам дали е нормално, но се води фоликулярна киста и щом изчезва сама, не е страшно. Нещо с хормоните е, изследвани ли са?
Да, пуснах си полови хормони при ендокринолог, прегледа и щитовидната. Всичко е в норма, но гинеколожката каза да пусна и надбъбречни изседвания. (при следващия цикъл вече)

# 383
Здравейте, имам раничка която наблюдаваме от години при различни лекари. Тъй като съм от провинцията никога до сега не ми е било казвано, че трябва да се гледа с колпоскоп, тук колпоскопи нямат. Преди 1г бях на преглед при лекар в София, който след като сложи спекулума, постави във влагалището нещо като камера. На монитора се визуализира шийката, показа ми раничката и каза, че е голяма. Било цилиндричен епител от вътрешната част на шийката (недобро зашиване на разкъсванията при раждане). Напръска с нещо шийката и каза, че ако има атипични клетки ще се оцветят в друг цвят. Нямаше такива и цитонамазката излезе 2ра група. Вчера бях на друг лекар за профилактичен преглед. Взе ми течно базирана цитонамазка, имаше нещо което излъчваше лъч светлина срещу мен като микроскоп (предполагам това е колпоскоп), но не ми е пръскана шийката с нищо. Дали мога да разчитам на този преглед?

# 384
Здравейте момичета,
Вече съм ден 8 след летз и до сега имах основно зацапване различни цветове и само няколко капки кръв през тези дни, но днес се появи кървене, все още не ми изглежда много обилно но е между ярко и бледо червено и повече от миналите дни и много се притесних, нормално ли е или да се обадя до болницата?

# 385
  • София
Нормално е, точно в този период и при мен се появи, питала съм.

# 386
Здравейте. В Цибалаб пак имат безплатно тестване за ХПВ. Извинявам се, ако питането ми е лаишко, но трудно ли е взимането на проба в домашни условия? Има ли вероятност да не се вземе правилно пробата? И също има ли значение от деня на месечния цикъл, защото съм след овулация?

# 387
Не вярвам да е трудно.Ок е соед овулация, реално не е ок да е в цикъл.
тъга, нормално е, просто не трябва да е по-силно от месечен цикъл.

# 388
  • София
Здравейте,
Преди 10 дни ми е направена конизация и до вчера имах леки болки и кафеникаво течение, за което ежедневни превръзки бяха напълно достатъчни. От вчера течението се усили, а няколко часа по-късно започнах да кървя със силата на менструация и ярко червен цвят, т.е. ежедневните превръзки вече не са достатъчни. Болки нямам за сега. Няма как да е цикъл, защото все още пия хормони за задържането му. На някой случвало ли му се е подобно нещо? И доколко е нормално?

# 389
Здравейте,
Моят резултат е готов. Отново показва Цин 1. Цитонамазка е 3А. Има. Обилно, много неприятно течение, зеленикаво. Изследване на секрет - чист. Преди две години нямах ХПВ. В понеделник имам час и ще обсъдят с доктора какво следва. Имам кървене, но се оказаха кръвоносни съдове. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт