Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 786
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Умерена дисплазия с hpv - вероятно ще ви насочат за лийп/летц. Процедурата е рутинна с бързо възстановяване и обикновено с нея приключва всичко. Горните постове са описали подробно.
Дай Боже да е само това ! 🍀

# 361
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали гинеколог за профилактичен преглед, за д-р Карагьозов има час за догодина. Може ли някой друг  да ми препоръчате, искам да отида другата седмица?

# 362
Др.Оручева, тя е от неговия екип, но не знам дали за след седмица ще има час, вижте в супердок, аз съм много доволна от нея 😊

# 363
Др.Оручева, тя е от неговия екип, но не знам дали за след седмица ще има час, вижте в супердок, аз съм много доволна от нея 😊
Чак на 30 юни има свободен час, за съжаление.

# 364
Д-р Цветан Тончев, излиз в Супердок

# 365
  • Ланкър, планините Овнерог
Също и д-р Иван Крумов. Има час за вторник в един от МЦ, в които преглежда.

# 366
Благодаря за бързите отговори! Вече запазих час.

# 367
  • София
Здравейте. Днес при преглед с колпоскоп се установи малка мозайка на 11 и 19 ч. Съответно ми пуснаха цитонамазка и HPV, след цикъл АГ иска и биопсия, а по време на биопсията ми предложи, понеже тези участъци са много малки, директно да ги изреже.
Всъщност това, което не разбрах, понеже много се притесних, с тяхното изрязване какво става?
Каза, че трябва да стоя неподвижда, а и че за секунди ще приключи. Някак си искам каквото и да е да се махне.
Лекарката каза, че изобщо не се притеснява от това, което вижда и че дори мога и след 2 месеца да отида за биопсия, обаче с моите филми в главата не ми се чака, освен това последната цито от преди 5 месеца е 2 група, нищо притеснително.
100 пъти питах дали е рак. Знам, че няма как да се каже, ноо много се притесних. Не влиза в канала, отвън е.

Та какво следва след изрязването? Особено ако е HPV? И също така каза, че съм Low grade. От паника изключих тотално.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 15:20 от NadezhdaML

# 368
Щипват местата, изпращат я за хистология, после е според зависи.Ако е нисък Цин и сте млада- вероятно нищо няма да предприемат, освен често наблюдение.
Ако не е така, от Цин 1 нагоре и възраст след 30г, силно вероятно е да изрежат  заразените участъци чрез конизация.
ЧПВ е силно вероятно да поискат да Ви пуснат, но ако правят Лееп/Летц, може би да се изчака 6м. поне.

# 369
  • София
Пуснаха ми цито днес, както и
ЧПВ, което до 5 работни дни трябва да е готово.
Обаче освен биопсията, лекарката иска направо да махне въпросните места, т.е. две различни неща.

# 370
Не, иска да ги чахне с биопсията.И при мен така направи лекарят и смяташе, че с това ще приключим заради цитото-Пап1, но предвид Цин3, който излезе спед
хистологията, ми направи Летц.При приема в болницата колегите му ме гледаха на колпоскоп и не видяха изменения, защото ги беше махнал с биопсията.

# 371
  • София
За Летц се приема в болница?

# 372
Здравейте!
В коя лаборатория в София сте пускали стерилна урина (и като цяло от коя лаборатория сте доволни)? И кога се дава преди или след тоалет?

# 373
По принцип да, зависи колко дълбок ще бъде конуса.Два пъти съм била в болница за Летц.А и не всички лекари могат да правят в манипулационна.
Здравейте!
В коя лаборатория в София сте пускали стерилна урина (и като цяло от коя лаборатория сте доволни)? И кога се дава преди или след тоалет?
Във всяка една, след тоалет се взима пробата:Изчаква се 3-4сек. като тръгне струята и тогава се налива в контейнерчето:.

# 374
По здравна каса задължително се приема в болница (по пътека има две нощувки), на частно - според зависи.

Общи условия

Активация на акаунт