Болка в челюстта

• 546
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте от няколко дни изпитвам болка  в дясно при дъвчене   според мен в  края  на челюстта до ухото.Когато съм в покой нямам болка.Какво може да е?

# 1
Мъдрец. Поне при мене беше това.

# 2
Челюстта в ставата също може да боли. Боли ли ако си отворите устата широко?

# 3
На мен също ми звучи като мъдрец. Може да се консултирате със зъболекар. Възможно е да е тръгнал да расте мъдрец, който няма къде да израсте.

# 4
При мене мъдрецът си беше израснал, но беше за вадене, защото притискаше някакъв троен нерв (откъдето идваше и болката) и периодично ми правеше проблеми, отделно беше и развален. Примерно ако ям салата, нещо дето иска повече дъвчене, повече натиск и по-продължително дъвчене, ме заболяваше или веднага, или на следващия ден, и продължаваше по няколко дни, докато не го извадих.
А може наистина да е и от самата става  - сега ще ви прозвучи смешно, но котаракът ни имаше подобен проблем и редовно го масажирахме лекичко, да се намести.

# 5
Челюстта в ставата също може да боли. Боли ли ако си отворите устата широко?
Не когато отварям устата не ме боли.Много странно имам Болка от дясно когато дъвча от лявата страна.

# 6
Може би е възпаление на челюстната става.
В такъв случай се пие нурофен и не се дъвчат твърди храни.
Посетете лекар - стоматолог или УНГ

# 7
Същата болка ми се появява есен и пролет. Точно в челюстната става при дъвчене. Вече две години правя процедури при стоматолог и усещам облекчение. Само това ми помага.
Посетете стоматолог. Мисля почти всички имат апаратура за подобни проблеми.

пп/ най-силна болка си причиних, когато набързо изядох един сладолед. Твърде студено и твърде топло е добре да се избягва.

# 8
Артрит на темпоро-мандибуларната става, така както го описвате. Болката до ухото и болката при дъвчене. Това е ставата, която свързва долната челюст с черепа, точно там, до ухото се свързват. От всякакви инфекции се получава, и на всяка възраст е възможен. Не се лекува, при много силна болка, се пият обезболяващи. При всеки човек е индивидуално, може да имате неразположение един път на 3 години, примерно, може и един път на половин година. Може болката да е различна по сила. Много прилича на възпаление на ставата.

# 9
Същата болка ми се появява есен и пролет. Точно в челюстната става при дъвчене. Вече две години правя процедури при стоматолог и усещам облекчение. Само това ми помага.
Посетете стоматолог. Мисля почти всички имат апаратура за подобни проблеми.

пп/ най-силна болка си причиних, когато набързо изядох един сладолед. Твърде студено и твърде топло е добре да се избягва.
Интерено , е че при болката е от дясно .Когато дъвча от ляво тогава я усещам в дясно.Когато дъвча от дясно нямам.Както и болка усещам когато някак си се стегна на пример ако имам секрет са изкарам няма как да го обясня.

Общи условия

Активация на акаунт